żarówki h7 osram hyper 5000k

• Autor wątku Autor wątku Kamil Śliwiński
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
http://www.youtube.com/watch?v=JXM8CamUu1Q jezeli ktoś chce kupic uważajcie bo sa podróbki te kosztuja 100 zł homologacja niby ale na podróbkach swiatło jest jak tanie marketowe , osram hyper kosztuja 36zł tyle ze bez homologacji a swiatło jest te same co na philips

ja też kupiłem te Hypery - efekt rewelacyjny, ale pochodziły u mnie pół godziny, sam je wyciągnąłem - miałem jedną seryjną żarówkę i jednego osrama dla porównania... włączyłem na 15 min... kostka i lampa przy hyperze tak się rozgrzała że postanowiłem nie ryzykować uszkodzeniem czegokolwiek... wolę by alicji nic się nie stało, niż ma zaspokajać chore ambicje właściciela...
co do postojówek blue H6W z allegro - mogę polecić - świecą trzeci miesiąc, ładne białe światło, nic się nie dzieje:)

pozdr Paweł

Ogólnie polecam Osram Night Breaker Plus fajna biała barwa ,nie ma nawet porownania ze zwykła żarówka , latam na nich juz półtora roku ;)

30 minut to chyba miałes pecha kolego nic sie nie na grzewa to jest taka sama moc zarówki co zwykłej .tak nie maja homologacji a hidy maja ???? nawet przy soczewce no raczej nie :)czyba ze kupisz orginalne xenony to juz ładnie wybulisz :)ja i kolega mamy juz drugi tydzien i hyper narazie smiga ładnie .A co do hidów jak ci pały kaza pokazac przetwornice które i tak pewnie bedziesz miał na widoku zaraz madacik:( tu raczej nawet jak by sie dojebali to bym im pokazał pudełko osram i zdarł bym naklejke i niech sobie wyciagaja:)

wszystko ładnie pięknie ale jak wymienić pozycję w 156 fl? którędy? I czy obejdzie się bez zdejmowania lamp?

Cześć,

zamówiłem już reflektory u Proximara i przymierzam się do zakupu zestawu żarówek. Zabawę z HIDami odrzucam z miejsca i jestem zdecydowany na zakup Osramów Hyper 5000k zarówno na światła mijania (h7), jak i na światła drogowe (h1), po przewertowaniu Allegro najlepiej wychodzi zakup u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/osram-h7-55w-cool-blue-hyper-white-5000k-mega-hit-i3285061221.html
http://allegro.pl/osram-h1-55w-cool-blue-hyper-white-5000k-nowa-cena-i3251314354.html
Czy ktoś z Was kupował u niego? 100% pozytywów i dobra cena.

Do zestawu chcę dokupić postojówki (h6w) na ledach i zastanawiam się które... Te z 5 diodami, czy te z 9?
http://allegro.pl/zarowka-led-5-smd-ba9s-t4w-bax9s-h6w-can-bus-i3233519140.html
http://allegro.pl/zarowki-led-9-smd-ba9s-t4w-bax9s-h6w-can-bus-i3248864817.html
Zarzućcie jakimiś linkami do najlepszych postojówek do tego zestawu Hyperów ;)

Jak ogólnie spisują się Wam te Hypery? Jeszcze świecą, czy już się poprzepalały? ;)

Ostatnia edycja:
Witam, co do postojówek ledowych to ja mam te z 5 diodami i spokojnie wystarcza + nie wywala żadnego błędu.
A co do żarówek, to i tak homologacji nie mają więc już lepiej hidy wrzucić i przetwornice pod reflektory schować to sie nikt nie doczepi :)
Miałem kiedyś takie osramy tylko że te COOL BLUE 4200K z homologacją, to świeciły co najmniej marnie (pomimo że światło białe z poświatą niebieskiego). Tungsramy +90% megalight o wiele wiele lepiej świeciły pomimo że światło było biało-żółte.

Witam, co do postojówek ledowych to ja mam te z 5 diodami i spokojnie wystarcza + nie wywala żadnego błędu.
A co do żarówek, to i tak homologacji nie mają więc już lepiej hidy wrzucić i przetwornice pod reflektory schować to sie nikt nie doczepi :)
Miałem kiedyś takie osramy tylko że te COOL BLUE 4200K z homologacją, to świeciły co najmniej marnie (pomimo że światło białe z poświatą niebieskiego). Tungsramy +90% megalight o wiele wiele lepiej świeciły pomimo że światło było biało-żółte.

Pier.... o szopenie ;) Ile razy sprawdzał Ci ktoś homologację na żarówce halogenowej? Jest ktoś na forum komu sprawdzano taką homologację?
A teraz pytanie ile dowodów na forum zabrali, bądź się przyczepili za hidy? W Warszawie dwa razy już sprawdzano mi lampy czy mają homologację, koledze przy hidach również i się z dowodem pożegnał.

No masz racje kolego, napisałem to z czysto teoretycznego punku widzenia :D

OK, tak się zastanawiam, czy nie wziąć z 13 diodami i w lecie będą robiły jako "światła dzienne" ;) Tylko czy one wejdą w to miejsce na długość?

Tutaj fotki z Allegro porównania:

29.jpg

jak te z 5 led ładnie całą lampę oświetlają (po zmroku), to myślę że 13 led'ów już zabarwi światło mijania i drogowe :) ale wejść chyba nie wejdą, te 9 led powinny jeszcze wejść

a tak zmieniając troszkę temat 156 z 99r. posiada szyne can? zakłądam xenony z soczewką i nie wiem dokładnie jakie rpzetwornice kupić czy zwykłe czy can-bus?
pomoże ktoś?

A ja wręcz odwrotnie - założyłem ostatnio Tungsram H7 MEGALIGHT PLUS 120% i świec dość marnie. Pomimo że w starym Colcie mam Tungsram H4 MEGALIGHT ULTRA +90% i jest rewelacja - bielsze i jaśniejsze niż 120% w Alfie. Ostatnio widziałem u kolegi w Pasacie jak świecą Osram H7 Cool Blue Hyper White 5000K i jest rewelacja. Naprawdę białę swiatło które rzeczywiście można pomylić z xenonem. Zamówiłem już i jestem ciekawy jaki będzie efekt w Alfie.

Co do świateł postojowych, również założyłem T10 W5W 5 x 5050 LED SMD (http://allegro.pl/zarowka-led-samochodowa-t10-w5w-5-x-5050-led-smd-i4463711464.html), bo te które były włożone przez poprzedniego właściciela miały barwę światła podobną do naftówki ;-)
Niestety po ok miesiącu jedna już się psuje (świeci o połowę ciemniej i generuje błąd. Ciekawe czy drugi komplet też tak szybko umrze.

Kolego Czarnecki czy udało Ci się zamontować tą 13-diodową wersję LEDów do swiateł postojowych?

Zrob wieczorne fotki tego osram CBHW5000K:)

Wytapane z telefonu Bonda… Jamesa Bonda…

Fajne te Osramy szkoda że nie mają homologacji ;/

Jeśli chodzi o żarówki i brak homologacji to chyba nie jest to aż taki problem jak w przypadku HIDów. Znajomi jeżdżą na osramach już od dłuższego czasu i nigdy z tego powodu problemów nie mieli.
Ja też się przez chwile nad tym zastanawiałem ale zobaczę jak to świeci i zdecyduję czy zostawić czy założyć z powrotem Tungsramy.

Ok a powiedz ile czasu działają te żarówki u znajomych? bo może się też na nie zdecyduję.

Jeden dość krótko bo 4 tyg, ale drugi już od 1,5 roku, przy czym jedna żarówka padła po około roku.
Wiec jeśli chodzi o czas życia to tak przeciętnie lub trochę lepiej niż przeciętnie.
Mam nadzieję, że dziś dostanę przesyłkę i bede miał okazję przetestować. Porobię przy okazji pare fotek. Więc możesz się jeszcze chwile wstrzymać z zamówieniem.

Amortyzatory
Powrót