[145] Żarówki H1

jakie żarówki (H1) założyłbyś do swojej belli

• Łącznie głosujących
    9
  • Ankieta zamknięta .
A robil ktos test typu czy nie raza te zarowki w nocy innych kierowcow i czy policja nic nie doczepia sie ( w sumie nie ma do czego ale wiadomo ) ?

Pytałeś to Ci odpowiedziałem - ten sam rodzaj żarówki (w tym przypadku h1) nie ma wpływu na to czy oślepia czy nie przy spełnionych w/w warunkach.

chłopaki, jednak osramów nie wziąłem bo miałem okazje za 60 wziąć philipsa h1 blue vision wraz z postojówkami, oto wieczorna sesja, efekt spoko

same postojowe (po lewo philips)

IMG_20120419_212307.jpg

wymieniona oba mijania - postojowe jeszcze żółte

IMG_20120419_212341.jpg
wymienione wszystkie

IMG_20120419_221601.jpg

jednym słowem - polecam.

btw. zauważyłem, że jeden z kloszy mi jakby 'chodzi', da się ręką trzymając za żarówke wszystko to w środku przesunąć.

mam wrażenie że może mieć to wpływ na uszkodzenie żarówki (na dziurach czy coś jak się poruszy)

czy miał ktoś podobną przypadłość? nie wiem czy jakiegoś zaczepu nie zlokalizowałem, czy było tak już jak kupowałem auto... zauwazyłem, że świeci minimalnie krzywo właśnie ta żarówka, chociaż jest znośnie to nie idealnie ;)

btw. zauważyłem, że jeden z kloszy mi jakby 'chodzi', da się ręką trzymając za żarówke wszystko to w środku przesunąć.

mam wrażenie że może mieć to wpływ na uszkodzenie żarówki (na dziurach czy coś jak się poruszy)

czy miał ktoś podobną przypadłość? nie wiem czy jakiegoś zaczepu nie zlokalizowałem, czy było tak już jak kupowałem auto... zauwazyłem, że świeci minimalnie krzywo właśnie ta żarówka, chociaż jest znośnie to nie idealnie

koledo to jest standardowa przypadłość lamp w 145/6. w naszych lampach rozlatują się zaczepy od regulacji. Można to tak jakby naprawić w domowych warunkach, ale sprawa nie jest taka prosta. poszukaj na forum to nawet znajdziesz manual do tego

czy nie zagraża to żarówce, jeśli to oleje? ma ktoś też tak i tego nie robił? :)

pewnie połowa tak ma albo miała. Ja tez miałem połamane w jednej lampie. jezdziłem z tym troche, ale u mnie lampa świeciła zupełnie w dól. Rozebrałem i troche naprawiłem- teraz świeci prosta ale regulacja praktycznie nie działa

Tez tak mam ze jest luzna jedna lampa ale to nie przeszkadza niczemu bo do teraz nic sie jakos nie stalo takze spokojnie smigaj autem :)
A efekt powiem ze bardzo mi sie podoba i chyba tez zakupie, a Ty kupiles rowniez postojowki OSRAM z tych night breaker ?

Ja mam od 2 lat (ok 30k km)u siebie Philips Xtreme Vision i od standardowych z noname Tesco/Carrefour sa o wieeele lepsze. Generalnie 145/6 ma tak do d*py ( za przeproszeniem ) lampy, ze bez tych zarowek +xx% nie da rady jeździć nocą :) Zaplacilem za nie 65zł. tydzien temu zgasła mi jedna, ale i tak uważam że to był dobry zakup - poprawia komfort jazdy i bezpieczenstwo.

Co do latających kloszy(-ów?) - mam tak samo, ymieniajac zarowke moge ruszać osłoną góra/dół, a mimo to na stacji diagnostycznej ustawiają mi te światła i trzymają okrągły rok :)

siemanko jestem tu nowy i mam takie pytanie do was słuchajcie co myślicie nad takimi żarnikami jak to
allegro.pl/zarnik-palnik-hid-h1-h4-h7-h3-h9-hb4-xenon-ksenon-i2226964905.html

bo się zastanawiam nad kupnem tego

Co prawda nie H1 bo H7 ale zamontowałem Osram Night Breaker Plus i świecą ładnym białym światłem i jaśniej niż standardowe żarówki. Plusy powinny wytrzymać więcej więc czas tan test długodystansowy.

Qkiz wydaje mi sei ze wlasnie 145/6 maja bardzo dobre lampy w porownaniu do innych samochodow ktorymi mialem okazje jezdzic w nocy i swieca owiele gorzej to jest wg mnie bardzo duzy plus tych alf ;)

generalnie znalazłem rowziązanie tego 'latającego klosza', tylko trzeba wymontować całą lampe, czyli najpierw tą osłonke i potem grilla a następnie lampy.<br><br>wylatuje jakby z takiej kulki ta lampa i jej nie trzyma, udało się włożyć spowrotem ale trzeba było troszkę pokombinować :)

siemanko jestem tu nowy i mam takie pytanie do was słuchajcie co myślicie nad takimi żarnikami jak to
allegro.pl/zarnik-palnik-hid-h1-h4-h7-h3-h9-hb4-xenon-ksenon-i2226964905.html

bo się zastanawiam nad kupnem tego

jak dla mnie ciezko stwierdzic.... wydaje mi sie ze zbyt niska cena jak na zarniki, ale przynajmniej nie starcisz duzo kasy jak go szlag trafi... ;P

A jeszcze jedno przeglądając różne pierdołki na allegro natknąłem się na coś takiego

http://allegro.pl/zarowka-led-h1-13-smd-halogen-zarowki-dzienne-drl-i2260888229.html

co o tym sądzicie, nie chodzi tym razem o światła mijania lecz o przeciwmgielne.

To są tylko i wyłącznie żarówki do jazdy dziennej. W nocy wg mnie po prostu będzie ciemno. Sam nad tym myślałem no i powiem Ci ze rozważam zamontowanie ich do przeciwmgielnych do jazdy na dzień. Nie wiem jak się będzie sprawdzać podczas mgły, ale z tego co mi wiadomo przez mgłę lepiej przenika bardziej żółte światło.

Pozdrawiam!

To są tylko i wyłącznie żarówki do jazdy dziennej. W nocy wg mnie po prostu będzie ciemno. Sam nad tym myślałem no i powiem Ci ze rozważam zamontowanie ich do przeciwmgielnych do jazdy na dzień. Nie wiem jak się będzie sprawdzać podczas mgły, ale z tego co mi wiadomo przez mgłę lepiej przenika bardziej żółte światło.

może zaryzykuję i kupie takie żarówki (nie kosztują majątku) jestem ciekawy efektu :P

a takiemu czemuś jestem przeciwny

http://moto.allegro.pl/listwa-led-3-kolory-12v-diody-postaw-na-jakosc-i2281099808.html

night breaker plus za trwały nie jest w zestawie z rozwalonymi mocowaniami odbłyśnika powoduje to ich niską trwałośc. Kwestia czystości odblasku i soczewki też jest bardzo ważana.

w dzień mamy ładne białe światło a w nocy żarówki te od długich zostają i cieszymy się znakomita widocznością ;P

zakupiłem żarówki OSRAM COOL BLUE INTENSE i powiem że na pierwszy rzut oka robią pozytywne wrażenie. Co prawda nie jechałem jeszcze na nich w nocy, lecz tylko jak się ściemniło, a już widziałem znaczną poprawę. JAK NA RAZIE MOGĘ POLECIĆ :D

Amortyzatory
Powrót