[Stelvio] Zamykanie klapy tył

Kurynio

Nowy
Auto
Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
Panowie na początku myślałem, że mi się wydawało, ale teraz mam pewność sprawdzałem kilka razy. W klapie są dwa przyciski, jeden do po prostu zamknięcia, a drugi z symbolem kłódki do zamknięcia z zamknięciem samochodu. Otóż na początku było zgodnie z przeznaczeniem, ale teraz zauważyłem, że po wciśnięciu kłódki auto się nie rygluje, jedynie zamyka się klapą, ale auto dalej zostaje otwarte, zauważyłem to bo nie było sygnału zamknięcia no i lusterka pozostały rozłożone. Miał ktoś coś takiego? Włącznik czy Iny grzyb. Kessy i z pilota centralny działa ok

Z ciekawości sprawdzę jutro. Dam znać.

Dzisiaj z tego korzystałem i przy zamykaniu auta, ten lewy przycisk rygluje wszystko i załącza alarm, co ma sens moim zdaniem.
Z otwieraniem nie wiem co powoduje ten przycisk po lewej. Przy zamkniętym samochodzie wciskam główny i odryglowuje mi się klapa (keyless entry). Obstawiam, że po zamknięciu klapy i wciśnięciu lewego zarygluje tylko klapę, jeżeli reszta nie była wcześniej otwarta?

Dobra Panowie moja wina. Z autem wsystko ok, na szczęście.
Coś mi do końca nie pasowało, więc zacząłem szukać drugiego kluczyka, no i go znalazłem: pod fotelem...
System słusznie nie ryglowal bo "widział" kluczyk w środku auta. Jak stałem blisko to widział też na zewnątrz więc zamykał, z pilota też. Zatem fałszywy alarm, przepraszam za zamieszanie. A moderatora poproszę o usunięcie.

Nie używajcie stwierdzeń "lewy/prawy", bo w zależności od rocznika ich funkcjonalność jest odwrotna..

Coś mi do końca nie pasowało, więc zacząłem szukać drugiego kluczyka, no i go znalazłem: pod fotelem...
System słusznie nie ryglowal bo "widział" kluczyk w środku auta. Jak stałem blisko to widział też na zewnątrz więc zamykał, z pilota też. Zatem fałszywy alarm, przepraszam za zamieszanie. A moderatora poproszę o usunięcie.
W Giulii jak wrzucisz kluczyk do bagażnika to nawet klapy nie zamkniesz. Odskoczy sama ;)

W Giuli tak, ale w Stelvio są przyciski z symbolami i nie słyszałem, żeby zamienili ich kolejność :D

Ot ja w giulietta ma taka sama kierownice jak w grande punto :-), te same przyciski funkcyjne. Tyle ze przycisk odbierania i odrzucania polaczenia jak ktos dzwoni sa zamienione. Od roku sie nie naucyzlem ktora sluchawke nacisnac jak jade samochodem.

:) ;) ;)
Ja sprawdzałem i działa. Ale dobrze, że napisałeś, co się stało. Mistrz jesteś! Zdarza się... Pozdrawiam. ;)

Napiszcie mi czy przyciskiem z lewych drzwi ( kierowcy) możecie zamknąć klapę bagażnika?? U mnie się otwiera, ale już nie zamyka. Żeby ja zamknąć muszę podejść do klapy i skorzystać z przycisku. Nie wiem , czy to usterka , czy może TTM...

Napiszcie mi czy przyciskiem z lewych drzwi ( kierowcy) możecie zamknąć klapę bagażnika?? U mnie się otwiera, ale już nie zamyka. Żeby ja zamknąć muszę podejść do klapy i skorzystać z przycisku. Nie wiem , czy to usterka , czy może TTM...

Moge zamknac, potwierdzam.

Ostanie pytanie: czy siedząc w środku zamknięcie klapy jest po naciśnięciu klawisza w kabinie, czy trezba go trzymać do chwili zamknięcia klapy? Ja muszę trzymać...

Ostanie pytanie: czy siedząc w środku zamknięcie klapy jest po naciśnięciu klawisza w kabinie, czy trezba go trzymać do chwili zamknięcia klapy? Ja muszę trzymać...

U mnie też trzeba trzymać.

instrukcja obsługi strona 63 mówi, że trzeba trzymać do zamknięcia.

Załączniki

• Zrzut ekranu 2020-12-22 134857.jpg
    Zrzut ekranu 2020-12-22 134857.jpg
    30.4 KB · Wyświetleń: 31
W modelu MY2023 też trzeba trzymać przycisk aby zamknąć klapę. Szkoda bo powinno być z automatu a nie trzymając.

Amortyzatory
Powrót