Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Znalazłem taki test po włosku https://www.youtube.com/watch?v=UMPfTSEKHSg

Najważniejsze ciekawostki:
- zawieszenie zostało nieco przeprojektowane, podobno nie występuje już problem z 'harataniem/ząbkowaniem' opon przy manewrowaniu parkingowym
- według gościa w samochodzie z pakietem akustycznym jest ciszej. Szkoda, że nigdzie nie ma w necie info o decybelach in minus. Faktycznie, jak gość komentuje to wrażenie odsłuchowe jest takie, że mniej szumi w tle w porównaniu do innych testów
- podobno ten system autonomicznej jazdy, rozpoznaje z gps, ze auto wjeżdża na autostradę i włącza się w specjalnym trybie

Odnośnie infotainment - też nie mam do czego się przyczepić. Proste i szybkie. Intuicyjne. Nawigacje mam z carplay i przyznam że dotyk w carplay ulatwilby korzystanie. Ale nie jest niezbędny.

- zawieszenie zostało nieco przeprojektowane, podobno nie występuje już problem z 'harataniem/ząbkowaniem' opon przy manewrowaniu parkingowym
coś za coś, tracisz na właściwościach trakcyjnych. niektórzy w USA chętni na Q traktują to jako wadę MY2020

- według gościa w samochodzie z pakietem akustycznym jest ciszej. Szkoda, że nigdzie nie ma w necie info o decybelach in minus. Faktycznie, jak gość komentuje to wrażenie odsłuchowe jest takie, że mniej szumi w tle w porównaniu do innych testów
to jest fajna opcja. moze retrofit do swojej da się zrobic?

- podobno ten system autonomicznej jazdy, rozpoznaje z gps, ze auto wjeżdża na autostradę i włącza się w specjalnym trybie
bałbym się tego. u nas roboty drogowe niespodzianki, źle oznaczone - można skończyć jak Durczok

bałbym się tego. u nas roboty drogowe niespodzianki, źle oznaczone - można skończyć jak Durczok

niepotrzebnie, to jest rewelacyjna opcja. Oczywiście nie dowiezie Cię po pijaku przez całą Polskę pod dom, ale jadąc autostradą z wyraźnie oznakowanymi pasami, jesteś w stanie sięgnąć po coś w schowku, zdjąć sweter, sięgnąć po napój który został na tylnej kanapie, nawet o zgrozo sprawdzić coś na komórce, i nie patrzyć na jezdnię przez kilka sekund, a samochód w tym czasie utrzyma tor jazdy, nie zjedzie na sąsiedni pas. I jadąc taka drogą ogólnie mniej się męczysz, tylko nadzorujesz działanie systemu, i uwaga nie musi być aż tak duża jak wtedy kiedy sam jedziesz. Oczywiście to dotyczy bardzo specyficznych warunków, ja używam tylko na autostradzie kiedy tuch jest odpowiednio mały.

niepotrzebnie, to jest rewelacyjna opcja. Oczywiście nie dowiezie Cię po pijaku przez całą Polskę pod dom, ale jadąc autostradą z wyraźnie oznakowanymi pasami, jesteś w stanie sięgnąć po coś w schowku, zdjąć sweter, sięgnąć po napój który został na tylnej kanapie, nawet o zgrozo sprawdzić coś na komórce, i nie patrzyć na jezdnię przez kilka sekund, a samochód w tym czasie utrzyma tor jazdy, nie zjedzie na sąsiedni pas. I jadąc taka drogą ogólnie mniej się męczysz, tylko nadzorujesz działanie systemu, i uwaga nie musi być aż tak duża jak wtedy kiedy sam jedziesz. Oczywiście to dotyczy bardzo specyficznych warunków, ja używam tylko na autostradzie kiedy tuch jest odpowiednio mały.

kurcze stary jestem bo mi sie wydawalo ze kierowca ma byc skupiony na jezdzie i trzymac ręce na kierownicy :)
no ale moze takie czasy ze mozna sobie numerek w czasie jazdy strzelic na przednim fotelu.

w

kurcze stary jestem bo mi sie wydawalo ze kierowca ma byc skupiony na jezdzie i trzymac ręce na kierownicy :)
no ale moze takie czasy ze mozna sobie numerek w czasie jazdy strzelic na przednim fotelu.

w
Moze zle porownanie, ale piloci przez wiekszosc czasu swojego lotu leca na autopilocie, nadzorujac tylko prace systemow, przejmuja kontrole tylko w kluczowych momentach. Generalnie wszystko jest dla ludzi i jesli uzywa sie z glowa to pomoze w codziennym zyciu. Przeciez zawsze mozna wylaczyc wszystkie systemy i poczuc sie jak kubica :D Nie jest to "must have", ale miec bym chcial.

Moze zle porownanie, ale piloci przez wiekszosc czasu swojego lotu leca na autopilocie, nadzorujac tylko prace systemow, przejmuja kontrole tylko w kluczowych momentach. Generalnie wszystko jest dla ludzi i jesli uzywa sie z glowa to pomoze w codziennym zyciu. Przeciez zawsze mozna wylaczyc wszystkie systemy i poczuc sie jak kubica Nie jest to "must have", ale miec bym chcial.

Podpisuję się pod tym, miałem w poprzednim samochodzie i czasem korzystałem czasem nie, ale wybór był

Podpisuję się pod tym, miałem w poprzednim samochodzie i czasem korzystałem czasem nie, ale wybór był

na jednym z filmików na YT z czasu prezentacji MY2020 we Włoszech kierowcy jeździli po autostradzie, gdzie były ograniczenia i tempomat rewelacyjnie ponoć reagował na odczytywane znaki i dostosowywał prędkość ( bo tak był ustawiony ), mimo, że znaki nie były na słupkach, tylko na ziemi, na wysokości pachołków.

to jest jakas zenada ze strony alfaromeo (mowie o wlochach nie o polskiej dystrybucji bo oni maja zwiazane rece), zamowienia mialy byc od 20 grudnia, jest 10 stycznia i nadal nic nie wiadomo, konfiguratora nie ma. Jak ta sprzedaz ma im sie poprawic skoro nie mozna samochodu kupic..

ja czekam od konca sierpnia, zamowilem MY'2019, samochod przyszedl w listopadzie ale niezgodny z zamowieniem bo sie cos makaroniarzom poj...alo, nie odebralem i czekam na mozliwosc zamowienia nowego, bez samochodu od polowy pazdziernika ..

moze ktos ma jakies przecieki odnosnie zamowien MY'2020?

Ostatnia edycja:
Nie narzekaj, źle się jeździ Jazzem? :P
A tak poważnie to żenada

haha szczerze to nie najgorzej przynajmniej nie pada na glowe, ale jest jedna dziwna sprawa - wciskam gaz i nic sie nie dzieje ;P

to jest jakas zenada ze strony alfaromeo (mowie o wlochach nie o polskiej dystrybucji bo oni maja zwiazane rece), zamowienia mialy byc od 20 grudnia, jest 10 stycznia i nadal nic nie wiadomo, konfiguratora nie ma. Jak ta sprzedaz ma im sie poprawic skoro nie mozna samochodu kupic..

ja czekam od konca sierpnia, zamowilem MY'2019, samochod przyszedl w listopadzie ale niezgodny z zamowieniem bo sie cos makaroniarzom poj...alo, nie odebralem i czekam na mozliwosc zamowienia nowego, bez samochodu od polowy pazdziernika ..

moze ktos ma jakies przecieki odnosnie zamowien MY'2020?

Część a co ci pochrzanili w zamówieniu że nie odebrałeś? Ja miałem podobnie ale jakoś się ugadalem.

wersje Giulia Business z konca 2019 wedlug zupdatowane'j siatki produktu mialy miec w standardzie duze ekrany - miedzy zegarami i na desce (taki zmiana w zwiazku ze zbizajaca sie zmiana infotainmentu w MY'20) ale moja przyszla z malymi ekranami i nie dalo sie tego zmienic

Pokaż załącznik Status 10.pdfMam troche więcej informacji na temat swojego zamówienia, jest również cena za całość więc jak kogoś interesuje to podrzucam pdf z zamówieniem i przewidzianym terminem produkcji.

wersje Giulia Business z konca 2019 wedlug zupdatowane'j siatki produktu mialy miec w standardzie duze ekrany - miedzy zegarami i na desce (taki zmiana w zwiazku ze zbizajaca sie zmiana infotainmentu w MY'20) ale moja przyszla z malymi ekranami i nie dalo sie tego zmienic

Ja zamawiałem stelvio pod koniec 2018 i zapłaciłem dodatkowo za duży wyświetlacz i mały między zegarami i też mi przyszła z małymi. Ale dostałem darmowe przeglądy na 5 lat i wyświetlacz sam zmieniłem więc się nie klucilem.

Darmowe przeglady... co w nich jest? Sprawdź, a potem siedź w serwisie i patrz czy robią dokładnie to co Ci dali za darmo. Z mojej praktyki spoza AR wychodzi, że darmowy przegląd poza podstawami typu wymiana oleju, sprowadza się do odhaczania w na liście, że zrobiono... I tak klient nic nie jest w stanie siedzieć np. Czy mu wymienili darmowy filtr kabinowy...

Najważniejsze ciekawostki:

To mnie zaskoczyłeś, ciekawe jaki ma to wpływ na trakcję przy skręcaniu. To potwierdzone czy gościowi z filmu się wydawało po prostu? Bo ta cecha w dużej mierze zależy też od opon.

To mnie zaskoczyłeś, ciekawe jaki ma to wpływ na trakcję przy skręcaniu. To potwierdzone czy gościowi z filmu się wydawało po prostu? Bo ta cecha w dużej mierze zależy też od opon.
Dokładnie, u mnie na zimówkach praktycznie nie występuje. Na letnich rypie jak zły

Amortyzatory
Powrót