Zakup Giulii

Kamil2198

Nowy
Auto
Giulia
Witam, planuje kupić Alfę Romeo Giulie 2.0 280KM
Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na jej temat? Numer VIN ZARFAEEN1J7582441 . Auto stoi w Warszawa, Mazowieckie Bielany. Jest na OTOMOTO za 101000. Niestety nie mogę wstawić do niej linka ponieważ to mój pierwszy post na tej grupie.

Czy ktoś posiada jakiekolwiek informacje na jej temat? Numer VIN ZARFAEEN1J7582441 . Auto stoi w Warszawa, Mazowieckie Bielany. Jest na OTOMOTO za 101000. Niestety nie mogę wstawić do niej linka ponieważ to mój pierwszy post na tej grupie.

wpisujesz vin i masz zdjecia

Szrot z urwanymi kołami.

To jest nowa wersja z tylną osią skrętną, ale one tylko na USA wychodziły :))

Moim zdaniem nie warto choć widziałem gorsze przypadki jak stelvio kupione za 7tys do sprzedaży po naprawie za 180 tys.
Dołożysz i sprowadzisz sobie np to
https://www.copart.com/pl/lot/62053073/salvage-2021-alfa-romeo-stelvio-ti-il-chicago-north
Jeżeli kupisz do ok 16 tys, to z naprawą nie powinno przekroczyć 125 tys., rocznik, przebieg, stan bez porównania.

mam prośbę- nie proponuj ludziom min i nie wymyślaj kosztów zakupu "od czapy" bo ktoś naprawdę może narobić sobie sporych kłopotów.

- - - Updated - - -

Szrot z urwanymi kołami.

naprawdę?

Ważniejsze od uszkodzenia jest sposób naprawy. Podoba Ci się, bierz na warsztat i zleć inspekcję. Kółko to żaden problem.

po takim uszkodzeniu konieczne jest dokładne sprawdzenie geometrii auta i weryfikacja jak się zachowuje przy większych prędkościach (zwłaszcza dynamiczne przyspieszanie/gwałtowne hamowanie).

mam prośbę- nie proponuj ludziom min i nie wymyślaj kosztów zakupu "od czapy" bo ktoś naprawdę może narobić sobie sporych kłopotów.

- - - Updated - - -

To nie propozycja bo ja tego nie sprzedaję a przykład, że z odrobiną wysiłku można nabyć coś znacznie bardziej wartościowego za niewiele więcej. Koszt zakupu też nie z czapy bo 12-16 tys $ to raczej typowa cena a czy mina to nigdy do końca nie wiadomo. Każdy ma swój rozum i musi rozważyć ryzyka. Tej Giulii za podaną cenę bym nie brał.

- - - Updated - - -

Sprzedana, w najgorszym przypadku 127 tys. na gotowo do jazdy, realnie bliżej 115.

Porównujesz to do tej prawie nówki z symbolicznym przebiegiem z linku z uszkodzeniem błotnika i drzwi za 2,5 tys + lakier i parą ściem typu inne ustawienie kół do fotki z lewej i prawej + UNDERCARRIAGE w opisie szkód ? Nie żartuj.
Tam nawet 2 kluczyki w komplecie, komuś nie spasowało auto, zdarzyła się stłuczka to to wykorzystał, taki samochód gdybym miał aktualnie środki na zakup brałbym bez żadnych obaw, chyba żeby carfax sugerował jakieś problemy, gpw mnie jednak ostatnio pogrążyła finansowo więc wziął pewnie jakiś ziomal z otomoto, będzie za chwile do zakupu za 2 stówy ;)

Ostatnia edycja:
Paweł- tu sprawdza się przysłowie - Nie dyskutuj z....., bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem .
Szkoda klawiatury.
Taki element trzeba ignorować. Ja poczekam aż będzie potrzebował pomocy to też będę głupoty wypisywał w każdym jego wątku.

[MENTION=98277]Kamil2198[/MENTION] i co dalej, prosiłeś o opinie i zamilkłeś, kupiłeś coś, czy dalej szukasz, czy może się przestraszyłeś tego co niektórzy napisali :-) Tak jak napisał pawelbr na gotowo ok110K, miałem podobne uszkodzenia mniej blacharsko, a więcej zawieszeniowo (ten sam rocznik i model) i zamknąłem się prawie w 100k. Nie ma praktycznie możliwości zrobienia na gotowo poniżej 100k, oczywiście dla siebie, a nie na sprzedaż.

Amortyzatory
Powrót