• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Alfy Romeo GT

Witam chętnie podepnę się pod temat, ten samochód spędza mi sen z powiek jeździ mi po głowie dzień w dzień i nie daje spokoju a wszyscy odradzają mi ALFĘ łącznie ze znajomym mechanikiem, na którego złego słowa nie mogę powiedzieć. Jestem między młotem a kowadłem z jednej strony dobry mechanik z drugiej marzenie. Ehh co począć a budżet podobny do kolegi.:P

Jacyś tam wszyscy lub mechanik nigdy nie wygra z marzeniami, ze wzglądu na tych wszystkich moj zakup pierwszej alfy przedłuzył się o 2 lata. Więc jesli już masz tego wirusa to z nim nie wygrasz - teraz to tylko kwestia czasu ;)

Co sądzicie o tej Alfuni? http://allegro.pl/stan-perfekcyjny-sport-serwisowany-1-9tdi-i3256491529.html

Wygląda całkiem całkiem....przebieg mały, dobrze wyposażona.

Witam, jestem ze Swarzędza i byłem w tym komisie bo również się rozglądałem tylko za dieslem, wtedy jeszcze tej nie było. Mają jeszcze taką szarą 1.9 jtd za 21.900 do opłat. generalnie wydaje mi się że trochę niskie ceny co wydaje się podejrzane, diesel na bank była z przodu puknieta bo miała źle spasowane światła. 21,900 + opłaty, banan skóra, 120 tyś km, 2005 rok - trochę niski przebieg, co sądzicie z tą stawką?

Ta srebrna coś kurde tania....

malowana miała na bank 2 boki i robiony przod ( nowy znaczek, zle spasowany przedni zderzak ), poza tym skora na kierownicy tak wytarta ze wskazuje na przebieg wiekszy niz 200 tys km a nie 164.
zle umiejscowienie znaczkow bertone, wydaje sie inny odcien koloru na przednim zderzaku w porownaniu do lewego przedniego blotnika.

tyle zauwazylem na pierwszy rzut oka......

Kierownica z wersji z navi bo one mialy po 4 przyciski na strone , bez navi sa po 3. Teraz pytanie - wyjete i sprzedane navi czy przelozona kierownica ? :p
Autko chyba od kolegi sprzedajacego czesci na forum i na allegro pod nickiem majersco. O ile to ona to byla wystawiana juz dawno temu. Zdjecia kojarze i plener tylko nr tel jest inny.

Ostatnia edycja:
Dzięki panowie:) wczoraj jeszcze dzwoniłem do sprzedającego i niby autko w największym porządku, chce jechać i zobaczyć samochód tylko na co jeszcze zwrócić uwage? aha i najważniejsze, orientujecie sie czy autko te moze mieć DPF? pytałem sie gościa ale on nie wie co to hehe:D

2004 to bedzie cf3 bez dpfa zapewne.
A na co zwrócić uwagę? Na wszystko o czym było napisane. Dobry przegląd wraz z kompem i pomiarem powłoki byłby wskazany. Posprawdzaj daty na różnych częściach itp czy to nie jakiś składak .

Ostatnia edycja:
od 9 do 17 sprzedający pracuje w Chorzowie, gdzie jest najbliższe ASO? ja jestem okolice SWD/SRC więc zabardzo Aglomeracji niekojaże he;D

Pracuje w Chorzowie ale autko jest w Będzinie do zobaczenia tak?

Oj niewiem niepytołech sie, a Ty jesteś z Dąbrowy Górniczej? dołbyś rada podjechać ze mną tam do Będzina?

Dowiedz się dokładnie adres i daj znać.
Może być ciężko z czasem no ale może da rade.
Tak - jestem z Dąbrowy

Dobra to zadzwonia i sie zapytam, fajnie by było jakbyś podjechał swoją GT dla porównania:) oczywiście odwdzięcze sie:D

- - - Updated - - -

Adres masz na pw. Zapytałem sie przy okazji co z tym przodem czy był malowany czy coś było robione to stwierdził że nie i zaprasza by zobaczyć na żywo:)

zona łyknęła bakcyla alfy (szkoda, że jej zegarka klubowego nie zamówiłem) i morduje mnie o taką sztukę: http://allegro.pl/alfa-romeo-gt-q2-czestochowa-lodz-1-9-jtd-150-km-i3179198193.html

to jest w ogóle chyba forumowicz. ktoś na podstawie fotek może cosik wywnioskowac podejrzanego.? Next week uda mi się chyba podjechac wreszcie i zobaczyć.
Zerknijcie prosze...

juz wczesniej byla omawiana i niestety pisali ze niewarto. zreszta ta alfa stoi juz chyba na allegro ladnych pare miesiecy...

Amortyzatory
Powrót