Moje pierwsze GT!
Witam wszystkich!
AR GT zainteresowałem się od niedawna ze względu na nietuzinkową stylistykę. Mało tego, po przejrzeniu ofert wszystkich marek w obranych przeze mnie kryteriach okazało się, że nie znalazłem zupełnie NIC równie pięknego

Tzn. jest jedno auto, ale o tym trochę później...
Tak czytam, czytam te posty i czasem jest wesoło, czasem straszno, a czasem pozytywnie i... jestem w kropce. Jedni piszą, że trzeba szykować się na wydatki, zaś drudzy, że jeżdżą i nie ma z autem problemów. Sprawdzałem jak się mają opinie na stronie autocentrum i AR GT wypada całkiem dobrze. Ogólnie jest prawie że zdecydowany na zakup tego samochodu, ale martwią mnie tematy związane z kołem dwumasowym, filtrem DFP oraz turbiną. Teoretycznie rozważałem też zakup samochodu z V6, ale w mojej sytuacji chyba to nie ma większego sensu, aczkolwiek słyszałem, że również diesel też nie ma... Napiszę w skrócie jak wygląda moja sytuacja.
Rocznie robię niecałe 5k km - poruszam się przede wszystkim po mieście oraz robię okazyjne wypady w dłuższą trasę. Aktualnie planuję zakup samochodu, który mając wszystko czego potrzebuję, wystarczy mi na kilka lat. AR GT spełnia te kryteria włącznie z niedużym zapotrzebowaniem na paliwo

Bardzo proszę o radę, bo jest do sprzedania taki egzemplarz:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3452915050
Chip zamontowany był od razu w salonie po zakupie - i tutaj pojawia się pytanie: jak zniosła to turbina?
Dziś wyczytałem na forum, że xenony w AR są słabe i trochę mnie to dziwi. Słabsze od żarówki 55W?
Właściciel w maju był na badaniach w ASO i twierdzi, że wszystko jest w porządku.
Czy ten model jest wersją Distinctive? Czytałem, że te wersje mają xenony, więc resztę bajerów typu podgrzewane fotele i czujnik parkowania też ma? Pytam z ciekawości, bo w sumie to nie ma aż tak większego znaczenia dla mnie. Ogólnie autko wygląda naprawdę dobrze i wydaje się, że jest w dobrych rękach.
Na początku wspomniałem, że oglądam też i drugie auto - jest nim Subaru Impreza 2.0 "Lanosik" jak je nazywają. Przykład:
http://otomoto.pl/subaru-impreza-automat-45-tys-km-2-0-benzyna-C29625235.html
Na forum Subaru nie mają dobrego zdania o Alfach, ale prawdę powiedziawszy ja również naczytałem się usterkach Subaru i te też robią wrażenie. Ktoś napisał, że jeśli robię 5k rocznie, to tylko wolnossący dla mnie, bo inaczej będę miał problemy z filtrem DFP. Zakup diesela jest bezsensowny, tak mawiają. Jednak na jeszcze innym forum wyczytałem, że ludzie jeżdżą ropniakami, robią krótkie dystansy i jest OK. Zdaję sobie sprawę, że boxer trochę pali, ale chyba mniej więcej tyla samo, co JTS?
I przyznam szczerze, że jestem w kropce. Pomóżcie, doradźcie coś proszę