• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Alfy Romeo GT

Ja tego trochę widuję na ulicach. Rzadziej widzę za to GTV. Tak więc wszystko zależy od miejsca, ile kto jeździ, czy trzyma w garażu itd itp.
Czy ja dobrze zrozumiałem, że kupujecie auto pod kryterium ile tego jeździ po okolicy?

Ja tego trochę widuję na ulicach. Rzadziej widzę za to GTV. Tak więc wszystko zależy od miejsca, ile kto jeździ, czy trzyma w garażu itd itp.
Czy ja dobrze zrozumiałem, że kupujecie auto pod kryterium ile tego jeździ po okolicy?
Nie. Rozmowa była o zakupie Gt 3.2 Busso to zeszło na rozmowę co do wysokiej ceny za takie roczniki (2004-2005) i że w tej cenie można dostać Brerre to zeszło na temat tego co wpływa na cenę samochodu (jednyn z argumentów była unikatowość) to zeszło na temat, które auto jest bardziej unikatowe (Gt [zwłaszcza Gt 3.2 Busso] czy Brerra) no i jesteśmy tu gdzie jesteśmy. To tak mniej wiecej

Pewnie że cena zadbanego egzemplarza jest wysoka, bo drugiego takiego auta już nie będzie, -to ostatnia [notranslate]Alfa[/notranslate] z Busso (i to jeszcze 3,2), a te 3,2 GM to wiadomo co to jest. U mnie się widzi sporo GT (ale z Busso jeszcze nie widziałem), Brery nie miałem jeszcze okazji zobaczyć. Mnie osobiście bardziej podoba się GT niż Brera, abstrahując od silnika.

Cześć, takie pytanie do szerszego grona. Ile waszym zdaniem jest warta GT 2.0 JTS z 2006 roku.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

12
ale i 11 bym nie dał :-)
bo takiej bym nie chciał :-)

Też uważam, że 12k to max za JTS'a, pod warunkiem, że jest serwisowany i trzyma moc. Chyba bardziej wolałbym już 1.8TS bo przynajmniej gaz przyjmie i nie ma problemów z nagarami. A tak to tylko JTD i V6.

Panowie, jutro jadę 300km z zamiarem kupna tej GT (id ogłoszenia: 6013515029) Proszę was o szybką radę. Widzicie coś podejrzanego? Czy cena odpowiednia?
Ja zauważyłem, że tylko jedna szyba boczna jest przyciemniona...

[MENTION=74913]Jaco300[/MENTION]

1. Spryskiwacze były tylko przy ksenonowych reflektorach lub z pakietem zima. Tu nie ani jednego ani drugiego.
2. Z prawej strony okienko jest nie przyciemnione. Pewnie szyba byla wybita z jakiegos powodu. Do weryfikacji czujnikiem lakieru.
3. Przeciez to sa 18 na tym samochodzie.
4. To auto ma 11 lat, fotele sa bardzo łatwe do zniszczenia jest ktos ma krótkie nogi i w dodatku nie potrafi wyjsc z tego samochodu. Przebieg oceniany po wytarciu fotela to wg jakaś porażka..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie oceniam przebiegu po stanie fotela, wręcz odwrotnie chodziło mi tylko o to że przbieg nie jest zbyt duży, wnętrze wygląda na zadbane a jedynie ten fotel... Poza tym dziękuję za poprawienie mnie i przepraszam za bledną ocene. Następnym razem postaram się być bardziej rzetelny w tym co piszę. Pozdrawiam.

- - - Updated - - -

W takim razie może i mnie ktoś pomoże w wstepnej ocenie ?(jak widać mnie nie wychodzi to najlepiej) Ktoś coś na temat tego egzemplarza ? https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...00km-hprywatniebusso-ID6z0Cix.html#cddd25658e

Co do foteli jeszcze - na każdym zagłówku oprócz kierowcy jest widoczny czarny napis "GT" oraz kanapa moim zdaniem jest dziwnie pomarszczona. Ciekawe czemu?
Poza tym, gałka zmiany biegów jest oryginalna?

Galka raczej ori.
Kanapa wyglada normalnie, szkoda tylko ze tak oplakowana..

Jaco odpusc te 3.2 bylo bardzo glośno o tym samochodzie na FB.. [MENTION=18235]szkodnik[/MENTION] [MENTION=66302]opozycjonista[/MENTION] i chyba [MENTION=2093]pafka[/MENTION] pamietaja lepiej temat ja od jakiegos czasu juz nie zaprzatam sobie tak tym głowy.. w kazdym mac razie problemy z silnikiem byly chyba tanio tuszowane.

Witam. Dochodzę do wniosku że ciężko będzie tutaj upolować dobrą Gt 3.2 za dobrą cene, po pewnych refleksjach i rozmowie z kilkoma osobami zastanawiam się czy nie załapać się na wyprawę, łączy się to z kosztami i ryzykiem dlatego proszę was o opinie - co jesteście w stanie stwierdzić z tych ogłoszeń:
https://m.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-gt-3-2-v6-24v-distin-bautzen/247735357.html?ref=srp
https://m.mobile.de/auto-inserat/al...ctive-leder-rudolstadt/248015079.html?ref=srp
https://m.mobile.de/auto-inserat/al...top-zustand-reutlingen/247741513.html?ref=srp
https://m.mobile.de/auto-inserat/al...pg-gasanlage-stuttgart/246225456.html?ref=srp
Rozmawiałem ze znajomym z niemiec, który jedyne co mi powiedział to że ta 1 jest mało ciekawa, ta 4 dziwne bo rozrząd robiony w 2012 przy 100 tyś a w 2017 niby ma 119 tyś, ta 3 niebieska ponoć nieźle wróży bo ma przeglądy w ASO do 2016r. Co sądzicie ? Z góry dziękuję wam za poświęcony czas oglądania tych ogłoszeń i wystawienie opini. Pozdrawiam

I ile Cie wyjdzie takie sprowadzenie ?
Od 4.5 k do 6k głównie zależy to od wartości auta ponieważ większa część tej kwoty to podatek (prawie 20% ceny pojazdu) reszta zależna od dystansu do pokonania itp. Aczkolwiek sam się jeszcze dokładnie orientuję co i jak- czy napewno tak to wygląda. Pozdrawiam.

Za te pieniadze nie kupisz dobrego busso za granica. Nikt nie jest idiota, zeby oddawac takie auto za bezcen.

Ostatnia edycja:
a jaką kwotę chcesz na nią przeznaczyć+pakiet startowy?

pozdrawiam
Docelowo max 24k ale już do mnie dotarło że poniżej 30k to nie ma co liczyć, dlatego na wszelkie sposoby próbuje dosztukować kilka k, niestety łączy się to z tym że nie zostanie nic na pakiet startowy i to mnie skłania żeby kupić z niemiec. Z tego co rozmawiałem ze znajomym to mówi że jak auto z niemieckiego komisu sie posypie to się je poprostu oddaje a w polsce (nie chce nikogo urazić) ale jak sie auto posypie to sprzedający powie że on to Cie w ogóle na oczy nie widział a auto było sprawne (i lataj potem po sadach- ani kasy ani auta). Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Za te pieniadze nie kupisz sobrego busso za granica. Nikt nie jest idiota, zeby oddawac takie auto za bezcen.
(4.5k-6k) Piszę o samym koszcie sprowadzania- wraz z ceną auta to będzie ok 30k

Nie wazne, nadal malo..
a taki chajs masz delikatnie mowiac dojechane V6 i nie zwracam tu uwagi na rok produkcji i przebieg bo to nie ma znaczenia..

Witam wszystkich, po przeczytaniu wielu watków postanowiłem podpytać o opinie bardziej zaawansowanych uzytkowników.
To ma byc moja pierwsza [notranslate]Alfa[/notranslate], jednak mieszkam w woj. Pomorskim i tam ciekawych samochodów jest jak na lekarstwo.
Budżet mam w wysokości 25k lub jak żona nei zobaczy a ja znajdę dobre Busso - 60k
planuję kupić 1,9 JTDm lub własnie 3,2 V6 (wcześniej miałem V6 3,8 w amerykańcu i stąd ten sentyment)
Znalazłem kilka ofert na południu Polski i jadąc po wymarzoną "samicę [notranslate]Alfa[/notranslate]" nie chciał bym wtopić
Czy możecie powiedzieć coś o tych dostępnych modelach (sorry - jeszcze nie mogę wklejać linków)
Busso:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-ID6yYwx3.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-3-2-v6-serwis-aso-szwajcaria-ID6yPh8D.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-3-2-okazja-przebieg-113tys-gwarancja-ID6yRKyz.html
1,9 JTD
allegro.pl/show_item.php?item=6902322367 - na razie faworyt (chociaż ardziej podobają mi się bananowe skórki)
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-oryginalna-i-unikatowa-ID6yYfyL.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1-9-16v-jtd-180-km-bose-ID6yW9BP.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-q2-szpera-mp3-tempomat-klima-alu-ID6yVmHR.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-aifa-romeo-gt-150km-alum-18-ID6yVkcr.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-1-9jtd-150km-15m-cy-gwarancji-skora-alu-klima-100-oryginal-lakier-ID6yMxYZ.html
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gt-wersja-blackline-iii-ID6yYYtJ.html

Amortyzatory
Powrót