• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Właśnie wróciłem z ziemi Włoskiej. Broń boże przed czymkolwiek co tam jeżdziło dłużej jak rok. Auta są tak zajechane i zniszczone że wygląda to jak po armagedonie O_O do tego kryzys finansowy i brak jakiejkolwiek wymiany zużywających się elementów. Na własne oczy widziałem jak mechanik składał jedną Pandę z trzech! i to po zalaniu, po włączeniu wystrzeliły poduszki ale co tam xD Handlarze kupują, wsadzają po najtańszej lini oporu części, pięknę zdjęcia photoshopowane i ogien na allegro ;)

Krisp.... nie popadaj w skrajność. I tak polaków w kombinowaniu nie przebiją. Ja widziałem dużo aut tam i stamtąd i nie jest tak źle.

Panowie spokojnie, ten link podałem tylko żeby zobrazować, o który model mi chodzi :) czemu akurat ten ? bo tylko ten model 166 mi się podoba :) poprzednie mają jak dla mnie za małe światła z przodu, no i szukam czegoś 2-3 lata młodszego od mojego obecnego mondka z 2001r.

dzięki Wam już wiem, że występowały dwa rodzaje silników 10V i 20V, zawsze mi się wydawało że im więcej zaworów tym lepiej idzie pod virusa, a tu proszę nie koniecznie :)

Czyli szukasz polifta. Więc od 2004 roku do końca produkcji 2007 (ewentualnie końcóweczka 2003 bywała po lifcie). No to w 15000zł to nie zaszalejesz. I pozostaje tylko jtd bo V6 było 3,0 tylko w automacie a w manualu 2,5 i 3,2. To w ogóle w tym budżecie nie znajdziesz albo padlina.

Przód jakoś źle złożony. Siedzenia po mimo podciągnięcia zdjęć są w dużo gorszym stanie niż w mojej, która też ma nie mały przebieg 191 tys. Wątpię, żeby przez 20 tys. siedzenia się tak zużyły.
Moja czarna Alfa była kupiona od handlarza z Płocka i "prawda" o aucie wyszła po pierwszym myciu, jak wosk koloryzujący zszedł :D Ale było, minęło.

Oczywiście handlarze z Płocka,nigdy nie umówią się z Tobą w miejscu zamieszkania, albo tam gdzie trzymają auta. Zawsze jest to CPN, McDonald, parking centrum handlowego - a to już o czymś świadczy.

tak myślałem dlatego też pytam czy jest realne w tych pieniądzach kupić coś dobrego ;) inna sprawa że jeszcze chwilę do zmiany auta mam więc może ceny spadną :) ewentualnością jest 156 :)

Ceny 166 już się nie maleją , niedługo takie 166 w dobrym stanie to będzie rarytas (a właściwie to już jest) ;)

Ten model od początku do końca przynosił tylko straty. W dzisiejszych czasach i tak poza liderami segmentu aut luksusowych (mercedes, bmw, audi) żadna marka się w to nie pakuje. Szkoda, kiedyś był wybór niemal każdy producent miał w swojej ofercie limuzynę.

Ostatnia edycja:
Nadal masz wybór: Citroen C6, Jaguar XF, Lexus GS, Volvo S80, Lancia Thema (Chrysler 300c). Co kto lubi, wybór wg. mnie jest satysfakcjonujący, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie...

Nadal masz wybór: Citroen C6, Jaguar XF, Lexus GS, Volvo S80, Lancia Thema (Chrysler 300c). Co kto lubi, wybór wg. mnie jest satysfakcjonujący, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie...

niby tak ale nie za te pieniądze, za które można dostać 166 :) no może poza starszymi modelami s80 :)

Przecież Cię nie stać mandziel :P na zlot 166 lepiej odkładaj

Amortyzatory
Powrót