- Auto
- 166 3.0V6, gtv 2,0TS, Brera V6, Stelvio 2.0 Q4
Mandziel, zapomniałeś już że nie masz kasy..... 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
jak nie da rady? sam airbag jest taki sam wyjmujesz z poliftowej ,wkładasz do przedliftowej przykręcasz i siedzi,wnętrze kierownicy jest takie samo.Jak pasować???nie da się i gdyby powodem przekładki było tylko drewno to byłby poliftowy airbag. A jeżeli szyba `03 to nie był spawany z dwóch
![]()
Witam kolegów mam takie pytanie jak oceniacie Alfe Romeo 166 ? Chcę kupić Alfe ale zastanawiam się nad 156 i 166 który jest tańszy w utrzymaniu ? zarabiam 1000 zł miesięcznie ale kasę mam odłożona na dobrą Alfe. I nie wiem czy lepiej kupić coś mniejszego czy taką limuzynę. Jeśli chodzi o części zamienne to nastawiam się tylko na oryginalne ale nie orientuję się jakie są ceny np. rozrząd,klocki,filtry,elementy zawieszenia. I trzeba wziąć oczywiście pod uwagę zużycie paliwa.. Dużo nie jeżdżę można powiedzieć że bardzo mało rocznie nie robię nawet 3 tysięcy kilometrów.
- - - Updated - - -
wyglądają na dobre :
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4-jtd-skora-navi-zadbana-C28784887.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-jedyna-taka-full-opcja-jtd-C28947169.html
http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4-jtd-wyjatkowo-zadbana-C28867378.html
Dzisiaj byłem obejrzeć ten egzemplarz==> http://auto-warszawa.otomoto.pl/alfa-romeo-166-skora-automat-xenon-C28435765.html
Spodziewałem się, że za taką cenę auto będzie w lepszym stanie. Z zewnątrz wygląda pięknie ale czy bita to nie wiem, nie mam miernika a na oko nie było się do czego przyczepić. Opony w stanie śmietnik, całkiem łyse i tak popękane, że strach tym jechać powyżej 30km/h. Oczywiście jeśli nie kupuję to nie ma możliwości się przejechać, więc nie wiem jak to jeździ. Silnik odpala ładnie ale świeci się kontrolka silnika. Brak kodu do ICS, więc nawet audio sobie nie posłuchałem...Nie działają tylne szyby, do tego wyłamany jeden z przycisków od tylnych szyb w panelu kierowcy. Z silnika nie widać wycieków (ale w ogóle pod maską niewiele widać). Stan silnika/skrzyni/zawieszenia niewiadomy. Odpuściłem sobie dalsze oględziny, jak za te pieniądze to za dużo usterek i niewiadomych na wstępie.
to jest jakiś żart chyba ,auto za 25 tys. na sprzedaż wystawione nie sprawne dodatkowo połowa wyposażenie nie działa bo nie ma kodu do ics-a. A jechać by ci pozwolili kiedy>? Po podpisaniu umowy?Dzisiaj byłem obejrzeć ten egzemplarz==> http://auto-warszawa.otomoto.pl/alfa-romeo-166-skora-automat-xenon-C28435765.html
Spodziewałem się, że za taką cenę auto będzie w lepszym stanie. Z zewnątrz wygląda pięknie ale czy bita to nie wiem, nie mam miernika a na oko nie było się do czego przyczepić. Opony w stanie śmietnik, całkiem łyse i tak popękane, że strach tym jechać powyżej 30km/h. Oczywiście jeśli nie kupuję to nie ma możliwości się przejechać, więc nie wiem jak to jeździ. Silnik odpala ładnie ale świeci się kontrolka silnika. Brak kodu do ICS, więc nawet audio sobie nie posłuchałem...Nie działają tylne szyby, do tego wyłamany jeden z przycisków od tylnych szyb w panelu kierowcy. Z silnika nie widać wycieków (ale w ogóle pod maską niewiele widać). Stan silnika/skrzyni/zawieszenia niewiadomy. Odpuściłem sobie dalsze oględziny, jak za te pieniądze to za dużo usterek i niewiadomych na wstępie.
kolego alfa 166 jest droższa w utrzymaniu od A4 po pierwszej z racji tego że to auto o klase wiekszę a po drugie do audi jest wiele zamienników.zawieszenie z przodu do około 800 złotych licząc po najtańszych elementach bez robocizny i bez końcówek drążków. A gdzie sprężyny ,gdzie amortyzatory? Tył wychodzi jeszcze drożej. Stać cię będzie żeby po miesiącu jazdy wymienić sprzęgło z dwumasem za 2000 pln ,albo zrobić regenerację wtryskiwaczy lub turbosprężarki? A w ogóle kolego po co oglądasz alfy za 6 tysięcy z 99 roku skoro masz audi z 2002 ? Czegoś tutaj nie rozumiem. I trochę niepoważne jest twoje myślenie że 166 będzie tania w utrzymaniu .Niby dlaczego? To auto kosztowało jako nowe od 120 tysięcy do ponad 200 pod koniec produkcji.Dlaczego twoim zdaniem ma być tanie w utrzymaniu? Bo po 10 latach srednia cena jest podobna to astry czy golfa? Trochę naiwna jest twoja wiara. Kolejna sprawa po co pchasz się w diesla co będzie miał około 300 tys. przebiegu i masę rzeczy zużytych jak będziesz nim jeździł około 8 km dziennieTo jak to jest ? Tania w zakupie a droga w utrzymaniu ? nawet jak nie będę nią dużo jeździć ?
Dodam tylko że jeżdże bardzo ostrożnie, obecnie jeżdżę Audi A4 b6 2002 rok Każdy mówi że zawieszenie tam jest straszne i szybko sie psuje i nie tylko od maja 2011 nic nie zostało jeszcze wymieniane.