Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    zakup
Ostatnio pojawiły się ( moim skromnym zdaniem) dosyć ciekawe propozycje:
1. http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-166-3-0-v6-24v-lpg-full-opcja-2000-IDNHwt.html#237aacdd;r:;s:
2.http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C23892485.html ( przerobiona na wersje po lifcie)

Czy może już ktoś miał okazje rozmawiając ze sprzedającymi lub oglądać na żywo? :cool:
Pierwsza wygląda fajnie druga to złom , źle poskładana i jak mocno walona że ktoś to zrobił (maska z błotnikiem nie patrzą na siebie (1 zdjęcie), brak śrubek w błotniku i plastiki pod maską z przed liftowej).

Pierwsza wygląda jak moja - tyle, że ma xenony i 3.0 w manualu ;)

Swoją drogą nie wiem, czy nie będę latem mojej sprzedawał... ostatnio mocno GT mi po głowie chodzi :)
Ale na razie jeszcze decyzji nie ma, więc korzystam z coraz lepszej pogody i felg 17 :D

Muszę za to przyznać, że rozpiętość cen 166 jest powalająca!

iwok ma rację: sam też robiłem całą zawiechę, to wiem :)
jedyne co, to nigdy nie jest tak, że totalnie wszystko trzeba wymienić - ale warto zrobić przód i tył od razu. Po wyjechaniu takim autem czułem się jakbym nówkę z salonu odebrał :)

pozdr,

Nic nie stało na przeszkodzie żebyś ją kupił, tyle że ona się nadaje na lawetę więc dochodzą koszty. Kupił jakiś koleś na allegro - niby opis ma alfista czy coś ale nie wiem czy ją będzie ratował - nie wnikam. Teraz głowe mam zajętą szukaniem następnej :D Dlatego sprzedałem pierwszemu który się zdecydował. Moja była prawie "goła", welur, bez tel, bez tempomatu, navi czy DSP. Alu 16' zwykłe telefony.

się dołączę do tematu.

znalazłem taką lalkę
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-166-3-0-v6-z-lpg-i2273765667.html

co o niej sądzicie??
Szkoda , że brak fotek wnętrza i komory silnika-hmm przyoadek?. Z zewnątrz to rzuca się w oczy wgniotka na tylnym lewym nadkolu i zarysowany zderzak. Ramki klubowe i w tle 147, więc zdaje się , że może być godna uwagi, ale wg mnie cena dość wysoka biorac pod uwagę stan blacharki... I wydech zdaje się leży troszkę nisko...Za ta kasę to musi być w stanie IDEALNYM przekonasz się po oględzinach...

Ostatnia edycja:
Fotki wnętrza dostałem mailem i jest ok. Skóra w rewelacyjnym stanie.
Zdjęć silnika nie widziałem.

Mówi że wszystko działa.
Mną pytanie co trzeba zrobić powiedział że wymienić tarcze hamulców ( klocki ma )
Jest też mały wyciek spod misy.

Mam też na oku inną
http://m.otomoto.pl/oferta/C23123552?fromweb

W 2 nie bardzo podoba mi się przyciemnienie szyb ale można sobie z tym poradzić.
1 pali w trasie 14 co jest chyba wysokim wynikiem. 2 na 40L zbiorniku robi 320 km co jest znowu chyba zbyt mało.
No i podobno 1 jest trochę inna.
Ceny takie same.

z tych dwoch wolalbym 1. Wiadomo auto ma swoje lata , nikt idealnego auta nie sprzeda.. Ta drga jakas dziwna , i ta regulacja wysokosci podwozia.. nerki srebrne tez zalatuja szyderą.. Ta druga byla juz na forum gdzies w zapytaniach...

1 pali w trasie 14 co jest chyba wysokim wynikiem. 2 na 40L zbiorniku robi 320 km co jest znowu chyba zbyt mało.
Ceny takie same.

Sportronic ma to do siebie, że spalanie w trasie bardzo zależy od stylu jazdy. Częste wyprzedzanie oznacza częsty kickdown, czyli redukcję na 2 bieg i kręcenie do 6,5 tys obrotów, które to osiągane są przy 120km/h :)
Prędkość na trasie ma mniejsze znaczenie - możesz jechać płynnie do 160 i mieć spalanie 11,5 (ja tak miewam), a możesz sporo wyprzedzać i jechać do 130 ze spalaniem 13 (też tak miewałem).

Powyższe spalanie oczywiście LPG.

Sportronic ma to do siebie, że spalanie w trasie bardzo zależy od stylu jazdy. Częste wyprzedzanie oznacza częsty kickdown, czyli redukcję na 2 bieg i kręcenie do 6,5 tys obrotów, które to osiągane są przy 120km/h :)
Prędkość na trasie ma mniejsze znaczenie - możesz jechać płynnie do 160 i mieć spalanie 11,5 (ja tak miewam), a możesz sporo wyprzedzać i jechać do 130 ze spalaniem 13 (też tak miewałem).

Powyższe spalanie oczywiście LPG.

Co do tego co napisałeś to się nie zgodzę, jakoś jeżdżę praktycznie tylko w trasie, nie należę do tych którzy grzecznie jadą za tirami:), ale jakoś nie specjalnie korzystam z kickdown'u, w V6 do szybkiego wyprzedania wystarczy redukcja o jeden bieg.
Kręcenie tego samochodu do 6,5 tys nie jest koniecznie, aby jeździć bardzo szybko i płynnie.

To jako komuś nie pasuje automat to ja się chętnie zamienię :P
:offtopic:

Kręcenie tego samochodu do 6,5 tys nie jest koniecznie, aby jeździć bardzo szybko i płynnie.

Płynnie nie, szybko tak :>
Nie zapominaj, że ty masz 3.0 a ja 2.5 ;) - różnica między tymi silnikami polega głównie na momencie obrotowym.
Poza tym szybko to pojęcie względne.

Nie bylo takich fabrycznie. 175KM bylo tylko po lifcie. A to jest sciema albo chip. Jak nie ma na to papierow z hamowni to moze sobie w buty wsadzic taki opis. Poza tym dziwne ze pokazuje zdjecia kanapy ktora zawsze jest ladna a nie daje najwazniejszego zdjecia fotela kierowcy....

Jak z niemiec to niech ci da scan ichniowych dokumentów z przeglądu.Tam jest podana moc.

Amortyzatory
Powrót