• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zakup Alfy 166

• Autor wątku Autor wątku tomasz25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moim zdaniem brać ją na ścieżkę zdrowia i po negocjacji ceny cieszyć się ze 166, a GT to zupełnie inna bajka.

po pierwsze silnik tam ma 175km, a nie 180 albo 185 jak jest dwa razy napisane. dodatkowo albo ktoś malowal kierownice, albo jest to szare wnętrze z tak podkręconym kolorem ze az się bezowe zrobiolo. poza tym auto wygląda bardzo ladnie i na pewno bym podjechal obejrzeć.

Przecież to jest normalne szare wnętrze z szarą kierownica. Chyba masz dareme problem z wyświetlaczem lub monitorem.
A tak poza tym skoro auto jest z Holandii to nie ma nawet 175 koni tylko 163.

Wiem,że jest przepaść :)Do tego myslę jeszcze nad Brerą i 159.Skąd ta przepaść?Mam tę komfortową sytuację,że nie ograniczają mnie wzgl praktyczne, czyli np. miejsce z tyłu czy bagażnik (jedno dziecko-niemowlak i wyrozumiała żona).Nie nabijam dużo km, więc to niekoniecznie musi być przysłowiowy 1.9 diesel.Kieruje się sercem no i odrobiną rozsadku, która nie pozwoli mi zakupić pierwszego auta, które zobaczę:)
Najbardziej obawiam się 166 ze względu na koszta serwisu właśnie.
P.s. To odpowiedż na ostatniego posta z poprzedniej strony.
Wracając do tej "królewskiej" wydaje mi się,że ogłoszenie" jest nieżle podpicowane, gdyż nie chce mi się wierzyć,że tak może wyglądać kilkunastoletnie auto-po prostu takie auta nie zmieniają tak szybko włascicieli.
Napisałem wczoraj do sprzedawcy prośbę o nr Vin i zapytanie, czy samochód wciąż będzie taki idealny jeśli przyjadę z mechanikiem, ale nie dostałem odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
Słyszeliście o tym, że jest możliwość i jest pan, który ogarnia temat navi do 166.
Namiar do tego pana 516825460

Oczywiście do dnia dzisiejszego byłem przekonany, że jest to niemożliwe bo nie ma map na Polskę ale zaczynam w to wątpić :)

Przesyła 3 płyty:
1. aktualziuje navi
2. mapa na Polskę
3. czyszczenie lasera

Info mam od kolegi z fb u niego to hula.
Cena 140pln, jeszcze tego nie sprawdzałem ale jeśli ktoś jest zainteresowany to dzwonić.

@ AdiCarrion : A jeśli tak, to postaraj się znaleźć cokolwiek (GT, 156, 147, 166) ale z V6. Nie brery czy inne 159 . I będzie Pan zadowolony! :)
Celując w jeden model i V6 to ciężko, ale tak poszerzając gamę modeli to może coś przyzwoitego się znajdzie.
[MENTION=19578]Mandziel[/MENTION]: znaczy jest płyta z mapami PL ?

Ostatnia edycja:
Pośrednia. Distinctive jest najwyzsza.

Z tym wyposażeniem to różnie bywa. W 166 chyba nie było jakichś sztywnych reguł.

Ostatnia edycja:
Płyta z polską mapą tak twierdzi ten kolega, że nabył u tego gościa i to mu działa. Nie wiem nie widziałem ale zarzeka się, że chodzi.
Nie pozostaje nic innego jak zadzwonić do gościa i zbadać temat. Numer podałem ten co mi ten kolega z FB podał.
Ja póki nie zobaczę nie uwierzę.

Już założyłem nowy temat w związku z tą informacją.

Ostatnia edycja:
Były wątki o tym gościu na forach różnych marek, że niby przerabia .db, ale żaden renomowany user nie wrzucił fotek więc na razie traktuję to jako fake.

Mandziel ja na fb pytałem o to bo gość już któryś raz z rzędu obiecuję
..

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Widziałem ten temat na FB, Łukasz jakiś kupił ten zestaw od tego fachmana co wrzucacie numer na FB, wsadził do swojej nawi i dupa. Bez filmiku na YT z pracy mapy pod 166 nie uwierzę bo tyle było obiecanek na FB że szkoda gadać. Najpierw Yuby obiecał zdjęcie, potem ktoś inny a potem Łukasz. Yuby od razu po tym jak zaczeli go pytać i cisnąć o te obiecane zdjęcie wypisał się z grupy a Łukaszowi nie działa. Obawiam się że to lipa jest. Nigdy na ten system nikt nie wydał map z tego regionu ani na nic w tym samym kodzie. Nawet Porsche w swoim klonie ICS-a - PCM 16-bit nigdy nie miało nic na wschód od Niemiec.

Żeby przerobić DB to trzeba mieć skąd je wziąć a jeśli nie ma go do sytemu który występował przez bardzo długi czas w dwóch koncernach. Po za tym trzeba by rozgryźć bazę.

Kojarzy ktos to autko moze i jakas czastke jego historii ??
Bede wdzieczny za jakies wskazowki:

Hejj.
Rozglądam się póki co za AR 166 3.0v6
Jest ta:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-3-0-v6-dobra-cena-CID5-IDz38Ed.html#5c0fcbd81d
Kolega z forum był i oglądał a więc: progi do wymiany,błotnik przód i maska też bo jest szpachla,a ja tego nie toleruję[emoji6]
Jakieś drobnostki do ogarnięcia typu: chłodnica oleju nieszczelna,alternator siada itp.
Teraz pytanie czy warto remontować taki egzemplarz za 6k,a może lepiej ściągnąć od niemca coś oryginalnego?
Z Thesisem też była podobna historia... dobra baza to fakt,a i tak dołożyłem 15k żeby doprowadzić do stanu niemal idealnego.
Z Alfami zapewne trochę taniej takie zabiegi kosztują,ale czy jest sens?

Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka

Teraz pytanie czy warto remontować taki egzemplarz za 6k,a może lepiej ściągnąć od niemca coś oryginalnego?

Jeżeli oprócz tego co wypisałeś jest dobrze zachowany to starguj na 5k i bierz. Niestety te 15k które wypisałeś to ja bym nie liczył że będzie mniej...

A no właśnie,ja mam dziwaczny charakter i u mnie auto musi być doprowadzone do ideału albo wcale.
"Zazdraszczam" normalnym ludziom[emoji846]

doprowadzone do ideału albo wcale.
jak ma byc ideał to dochodzi do tego ICS- jest wsadzone drewno a gałka biegów jest skrozana, kieorwnica też jest skórzana. Zawsze szło to w kompletach- drewno kiera+ drewno ICS_ drewno gałka. Co do kierownicy to nie widze multifunkcji a od 2002 była to juz seria.

Fotele bez pamięci, gdzie od 2001 szły juz z pamięcią i dziurkami pod tyłkiem i w plecach.

co do ICS to pyytanie dlaczego był wymieniany na inny.,. Byc może zalała go nagrzewnica. Jak nagrzewnica jest nei wymieniona a każda 166 to czeka to u mechanika bedzie drogawi- ale do ogarnięcia samemu...

Fotele kazdy sobie może dokładać wedle uznania wiec to nie wada.

Ostatnia edycja:
Będę obserwował ogłoszenia na bierząco,może coś godnego uwagi się trafi.Jest dużo AR166 z motorem 2.5v6 ale to już nie to.

Amortyzatory
Powrót