• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Wszyscy na to po cichu liczymy.
Choć jak kupi, to będzie marudził o inne rzeczy ;) hahaha :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Wszyscy na to po cichu liczymy.
Choć jak kupi, to będzie marudził o inne rzeczy ;) hahaha :D

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Będę chuchał i dmuchał pieścił i głaskał co by Alfa dobry humor miała :)

A z was są widze takie śmieszki że ho ho :D

Ostatnia edycja:
Mam na oku Spiderka, ale jest jeden problem-właściciel nie ma żadnej karty kodowej.Czy w przypadku awarii stacyjki lub immobilizera nie będzie kłopotu?Jest tylko jeden kluczyk-czy bez problemu da radę dorobić drugi?

Dorobisz bez problemu drugi kluczyk. Kartę kodową możesz zamówić w ASO po VIN, jeśli chcesz :)

- - - Updated - - -

Problem jedynie będzie taki, że ten drugi kluczyk będzie w obudowie "bez guzika". Te z guzikiem nowe są niedostępne, a i dobre używki rzadkie.

Dzięki chłopaki :)A potrzebna mi wogóle ta karta kodowa?Acha, nie wiem czy to ważne, ale ten kluczyk co ma właściciel to ten trzeci, awaryjny jak to nazwał.

Dzięki chłopaki :)A potrzebna mi wogóle ta karta kodowa?Acha, nie wiem czy to ważne, ale ten kluczyk co ma właściciel to ten trzeci, awaryjny jak to nazwał.
Awaryjny? Ale immo ma. Można spoko dorobić klucze. Wyjmujesz centralkę immobilizera i Panowie (niestety za sporą kasę dorobią). Niestety już nie w obudowach oryginalnych :)

Na zdjęciu z polnej drogi wygląda jak żuczek. I te wszechobecne siatexy :cool:

https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-spider-cabrio-CID5-IDt2vup.html#09eb9611e0
Czy Spiderki miały takie kolory elementów wnętrza?Chodzi mi o o lakierowaną czerń na konsoli środkowej i srebrne kieszenie drzwi?
Sprzedający mówił,że troszkę ciężko dach się składa bo jakiś elektrozawór jest niedokręcony-z tym że dach jest manualny-ktoś mi wyjaśni o co chodzi?;)
No i standardowo jest jeden kluczyk i brak karty kodowej-to jakaś epidemia w GTV;)

AdiCarrion - Fakt są nie oryginalne niektóre elementy. Jeżeli szukasz w pełni oryginału bo nie wiem za bardzo o co chodzi, to felgi też są ze 147, ale ładne, chromów nie było na zegarach ( ale mi się podobają) cena myślę że dobra bo idą ostro w górę. Szkoda że nie mam czasu, obejrzał bym Go na żywca bo nie za daleko. Sprawa dachu - nie powiem, jeszcze w swoim na szczęście nie musiałem dłubać poza banalnymi pierdołami. A mam elektryczny. Kluczyki to nie problem, problem z immobilizerem większy ale do ogarnięcia spoko. Jak coś dam namiar na Tomaszów Mazowiecki do Jacka. W razie pytań wal śmiało tu lub na FB - Alfa Serwis 916. Na serwis już też niedługo zapraszam. Jak zdrowie pozwoli i czasu starczy od 16.04.2018 startuję. Pozdrawiam: Czarek.
EDIT: A z dachem chodzi chyba o elektrozawory rygli pokrywy dachu. Z tym nie do końca taka prosta sprawa. Ale jak coś dam rade zrobić :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Czarek za wyczerpującą odwpowiedż.
Myślę albo nad tą co wkleiłem ostatnio linka a tą drugą http://allegro.pl/alfa-romeo-spider-i7237684780.html
Co ciekawe obie oddalone są od siebie o 20 km, ale dopiero kilka dni po świętach będe mógł podjechać obejrzeć, bo w robocie masakra.
Tutaj wnętrze wygląda na nieruszone.Oczywiście, tylko jeden kluczyk ;)
Rozrząd wymieniony 10.000 km temu, ale minęło już 6 lat-czy to nie za długo dla 2.0 T.S, czy można wymieniać co 8 lat przy niskich przebiegach?
Generalnie kogo się nie zapytam o Spidera, czy zwykłą GTVto podłoga i progi zdrowe-czy GTV była tak dobrze zabezpieczona?

Zabezpieczenie antykorozyjne dobre i nie powinna rdzewieć chyba, że była walona. To jest duży plus w tych autach wzgledem np. 156. Dlatego m.in. odpuściłem temat GTA jak szukałem swojej GTV.

Ostatnia edycja:
Witajcie! Posiadam obecnie Alfę 166 i po wczorajszej przejażdżce GTV'ką kolegi kolegi ;p zakochałem się w niej jeszcze bardziej niż w mojej. Jak to jest z tą GTV, chodzi mi o ceny części jak wahacze itp, dużo drożej wychodzi utrzymanie niż w 166? No i jak z dostępnością części. 166 od czasu do czasu widzi się na ulicy - GTV widziałem pierwszy raz. To dobre autko do jazdy na co dzień? No i jak te TS? Są aż tak awaryjne czy opinie o nich są mocno przerośnięte?

Z częściami jest różnie ale tragedii na pewno nie ma, szczegolnie w TSie.
Czy na zwykłe użytkowanie się nadaje? To zależy ja używam jej jako auto weekendowe i do toczenia się po mieście, a na zimę chowam ją do garażu i wystarcza. W 2 osoby i pojedziesz w miarę wygodnie i zabierzesz walizkę.

Co do TSa? Jak jest? Ja kupiłem świeżo po remoncie (jakieś 10tys/3lata) wiec chociaż pozornie jestem spokojny. Dużo zależy od tego jakiego kupisz i jak będziesz go użytkował.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Rozrząd wymieniony 10.000 km temu, ale minęło już 6 lat-czy to nie za długo dla 2.0 T.S, czy można wymieniać co 8 lat przy niskich przebiegach?

Miałem niedawno ten sam dylemat w TS w 146.
Rozrząd wymieniany w 2012 i niewielki przebieg.
Jednak wymieniłem uznając, że nie warto ryzykować.

Amortyzatory
Powrót