[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

Czyli lepiej kupic cos normalnego niz gtv:D? Zakladajac ze robilbym ja srednio 20km dziennie po mieście. Zakochalem sie po przejazdzce ❤

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

no to może chociaż w tym ogłoszeniu jest to ktoś z forum:==otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-alfa-romeo-gtv-od-pasjonata-marki-ID6yF33z.html
jak pasjonat to musi być Alfaholik :D

Jasne ze alfaholik. Fajnie by autko trafiło do miłośnika marki. Na wszelkie pytania z miła chęcią odpowiem telefonicznie

mam pytanie, bo wczoraj weszła nowa GTV Busso na allegrotomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-3-0-v6-24v-zabdany-i-doinwestowany-ID6yErcz.html
Czy jest to może ktoś z forum ? Znacie może tę sztukę ? Pytam ponieważ wygląda na zadbaną.

Kojarzę, ostrzyłem sobie zęby od jakiegoś czasu (ogłoszenie pojawia się już od ponad pół roku). Na przejażdżce na fotelu pasażera zrobiła super wrażenie, przyspieszenie i dźwięk mega po przesiadce z 159 2.2 JTS. Parę dni temu sprawdziłem w serwisie, takie wnioski:
- kontrolka poduszki ZAMALOWANA MARKEREM :confused:
- szpachla na błotniku i klapie bagażnika, całe nadwozie lakierowane powtórnie,
- fotel kierowcy z przetarciem na wylot na boczku,
- podłoga w nienajgorszym stanie, dość amatorsko i niechlujnie zabezpieczona antykorozyjnie, widać ślad uderzenia w tył,
- silnik dość mocno zaolejony, jedna sprawa to prawdopodobnie do wymiany uszczelka pod deklem, do tego jeszcze jeden niezidentyfikowany wyciek

Ogólnie ezemplarz do dość mocnego dopieszczenia. Ja odpuściłem :)

Pytanie z mojej storny: kojarzy ktoś tę sztukę? Rozmowa z właścicielem zrobiła dobre wrażenie:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-v6-turbo-z-polskiego-salonu-ID6ywZmW.html#7b2d1f4308

Ostatnia edycja:
Nie chce sie wymadrzac ale za 14 tys to chyba raczej jakis desperat sprzeda gtv 3.0 w stanie nie wymagajacym dopieszczenia. Nie widzialem auta, nie wiem co to za stan ale jesli texhnicznie auto jest naprawde ok i tylko kosmetyka to jak ktos nie ma na poczatek dzej kasy to moze sobie dlubac powoli . Sprawdz kompresje, jak mozesz zawitaj na hamowni , niech obejrzy to ktos kto sie zna , jak bierze sprzeglo , zawieszenie . Jesli wszystko trzyma sie kupy to kosmetyke sie zrobi . Ceny za dobre sztuki na mobiele to nawet 10000 euro a byly i drozsze a i tak zawsze cos trzeba zrobic jak chcesz miec idealnie . Kazdy kto to auto ma wie, ze za 14 tys codow nie bedzie . Tytus kupil chyba taniej ale ile wlozyl a ile jesze pewnie wlozyv to tylko On wie sam Szkoda tylko, ze wyglada na kombinowana jesli zamalowuje sie lampke od poduszki . Pytanie dlaczego itp itd
Kojarzę, ostrzyłem sobie zęby od jakiegoś czasu (ogłoszenie pojawia się już od ponad pół roku). Na przejażdżce na fotelu pasażera zrobiła super wrażenie, przyspieszenie i dźwięk mega po przesiadce z 159 2.2 JTS. Parę dni temu sprawdziłem w serwisie, takie wnioski:
- kontrolka poduszki ZAMALOWANA MARKEREM :confused:
- szpachla na błotniku i klapie bagażnika, całe nadwozie lakierowane powtórnie,
- fotel kierowcy z przetarciem na wylot na boczku,
- podłoga w nienajgorszym stanie, dość amatorsko i niechlujnie zabezpieczona antykorozyjnie, widać ślad uderzenia w tył,
- silnik dość mocno zaolejony, jedna sprawa to prawdopodobnie do wymiany uszczelka pod deklem, do tego jeszcze jeden niezidentyfikowany wyciek

Ogólnie ezemplarz do dość mocnego dopieszczenia. Ja odpuściłem :)

Pytanie z mojej storny: kojarzy ktoś tę sztukę? Rozmowa z właścicielem zrobiła dobre wrażenie:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-gtv-2-0-v6-turbo-z-polskiego-salonu-ID6ywZmW.html#7b2d1f4308

Nie liczyłem na ideał nadający się od razu na klasyka i nie kręcę nosem że kilkunastoletnie, normalnie eksploatowane auto było malowane lub że ma przytarty fotel. Nie zaprzeczam też że właściciel bardzo dużo zainwestował żeby poprawić stan GTV. Przedstawiłem swoje wnioski z oględzin i sprawdzenia w serwisie i nie zaprzeczam, że dla odpowiedniej osoby może być to dobra baza do dalszego dążenia do ideału. Ja jednak pierwszy raze obejrzałem ten samochód z ciekawości (stał kilometr ode mnie) i z nadzieją że może się zakocham :) Do zakochania było blisko, jednak po wizycie w serwisie stwierdziłem że jednak nie mam tyle ochoty i cierpliwości żeby się w to bawić. Prześwitująca spod warstwy markera kontrolka poduszki może okazać się jakąś pierdołą, jednak postawiła mocny znak zapytania co do historii GTV. Są różne przyczyny, różne rozwiązania, ale PO CO ktoś ją zamalowywał?

Mikas89 masz tak jak ja. Nie lubie sciemniania i zaraz zapala sie lampka w glowie czy to tylko to czy jeszcze cos moze powazniejszego sprzedajacy chce ukryc. No chyba, ze powiedzial od razu, ze zamalowal bo go swiecaca lampka wpieniala to co innego :) Tak czy owak trzeba sie nalatac aby trafic w miare przyzwoita sztuke ale warto szukac bo frajda jest naprawde duza

Czyli lepiej kupic cos normalnego niz gtv:D? Zakladajac ze robilbym ja srednio 20km dziennie po mieście. Zakochalem sie po przejazdzce ❤

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Jak sie zakochales to kupuj i tyle jak cie stac, bo zycie masz tylko jedno .Dobrze zrobiony zawias ,ogarniety silnik ,skrzynia i wydech i mozna jezdzic na co dzien.Wszystko zalezy za ile kupisz ile wladujesz i jakie czesci.

Ilość amatorów na Gtv-kę cieszy... Pozostaje liczyć, że i na moją ktoś się może skusi :)

A skoro już o zakupie i ktoś bierze poważnie pod uwagę 2.0 V6 to polecam swojego TB-ka, za 16 k może odjechać i cieszyć nowego właściciela. W bonusie kupę gratów na zapas, które kilka dolarów kosztowały :) Zdjęcia i opis w sygnaturze na dole.

BTW Swoją drogą zastanawiam się jak ceny i popyt będą się kształtowały...

Tak szczególnie po wprowadzeniu w nowym roku nowej tabeli akcyz ...:D za 3,0 wychodzi coś 9000 tysi:D...jeśli nic nie zmienią..

No tak nie przekraczamy 3 litrów ,i tak niezły wynik ,Nie sądzę żeby ktoś przy takiej akcyzie sprowadzał sobie taką gtv biorąc pod uwagę ,że ceny 3,0 są tam dużo wyższe niż u nas...
Czyli nasze pójdą w górę;)

Gtv 3.0 1997

Panowie nie jestem w temacie i kompletnie sie nie orientuję jak teraz GTV 3.0 stoi? Czas sie rozstac niestety bo Bella wiecej stoi niz jezdzi. Raczej nie chce wiecej inwestowac, a zdecydowanie wolalbym zeby trafila w rece kogos kto ja dopiesci niz jakiegos Sebixa.
Krotka historia: rocznik 97, 172 000, w ubieglym roku zrobione tarcze, klocki i tylne amortyzatory. Od tego czasu przejechane moze 2000km... Do zrobienia jest wydech (caly), i jedna poduszka silnika - podobno. Rozrzad byl zrobiony przy 160K. Czy cos wiecej bedzie do zrobienia okaze sie jak wybiore sie na przeglad pewnie za miesiac. I teraz pytanie: w jakiej cenie realnie ktos bylby zainteresowany?

Taki nowy nie jestem - konto skasowane po dluuuuuugiej nieaktywnosci. (MrMike)

Wrzuć parę zdjęć karoserii, wnętrza to można będzie coś powiedzieć.

W koncu znalazlem chwile. Fotki zrobione 4 grudnia.

https:_//goo.gl/_photos_/a7SFHDxWYZ7e3dEt8

Trzeba usunać podkreślenia. Za malo postow zeby wrzucac linka

Zależnie od stanu i tego co wyjdzie na oględzinach, realnie 11-15 tys. zł :)

Zależnie od stanu i tego co wyjdzie na oględzinach, realnie 11-15 tys. zł :)

Nawet bez tragedii. A orientujecie sie jak na cene wplywaja modyfikacje? Moj mechanik namawia mnie na zimny dolot. I tak musze pojechac zrobic przeglad i ewentualnie zrobic wydech i pare drobiazgow. A nie powiem, zebym nie chcial zobaczyc jak bedzie zapier... z dotlenionym silnikiem.

Pozdro

Koledzy - pytanie, jak mi się wydaje, w temacie zakupu. Gdzie na nadwoziu znajdują się jakieś naklejki, których brak mógłby świadczyć o malowaniu elementów? Chodzi mi o naklejki typu kod lakieru, ciśnienie w kołach itp. Pomijam w pytaniu emblematy pininfarina.

Ostatnia edycja:
Tylna klapa - wiadomo, emblematy
Oba tylne boczne błotniki - logotyp Pininfarina
Dolna część słupka B od kierowcy - naklejki poduszek
Okolice błotnika pod maską, nad kołem - naklejka koloru
Pas przedni górny - różne ostrzegawcze
W bagażniku po prawej stronie ściany grodziowej masz "kod" - blaszkę z wywierocnymi dziurami - w oryginale raczej niedomalowana, jeśli jest inaczej to coś jest nie tak ( jest zaślepka w wykładzinie do szybkiego dostępu)

:)

Amortyzatory
Powrót