[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

A mam pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał okazję /przyjemność obejrzeć ten egzemplarz? Rzeczywiście jest w tak doskonałym stanie?

Trzeba pytać tych, którzy serwisowali swoje auta u Twardowskiego juniora, bo to jego własność:).

Egzeplarz pewnie zacny, ale dla mnie osobiście duża cena musi iść w parze z wiernością fabryce.
A tu jest duża ingerencja właściciela:).
Chociaż innemu będą pewnie pasowały takie zmiany:).

Gadaj z Mattmanem. On był poprzednim właścicielem i widział ostatnio auto.

Chyba nikt stąd jej nie oglądał. Jak masz blisko to jedź i zobacz bo na pewno warto :)

no mam z 300 km, ale dziwi mnie czemu przy 140 tys km generalny remont głowic?? silnik po urwanym pasku?

tak tylko i wyłącznie 3.0
2.0 ts juz miałem ;)
2.0 turbo ciężko znaleźć z zdrowym silnikiem trzymającym serię.

tak tylko i wyłącznie 3.0
2.0 ts juz miałem ;)
2.0 turbo ciężko znaleźć z zdrowym silnikiem trzymającym serię.

Jak bardzo chcesz to 3.0? Ja juz wymiekam z poszukuwaniem czesci do mojej i chce zmienic na mx-5. Mam ciekawy egzemplarz, wydech hormann z Berlina, podrasowany sterownik przez squadra tunning (240km i odciecie podniesione na 7200/min), szyberdach, fabryczny alarm z pilotami na podczerwien i 4 klucze, dokladka novitec przedniego zderzaka, sporo poliuretanu w zawieszeniu z tylu, chromowe wstawki we wnetrzu, kola 17 telefony, audio w trakcie zmian (sub i wzmak oraz dls r6a juz sa) i pewnie cos jeszcze, np. pomalowalem nakladki progowe czarne na kolor nadwozia. Wymieniona ostatnio skrzynia na bdb. Juz z jej znalezieniem byl mega problem. Teraz szukam amorow na przod i juz mi sie nie chce. Sa dostepne tylko KW za 4000 komplet przod i tyl ze sprezynami. Auto nie traktowane druciarsko, czesci zawsze przyzwoite.

Bardzo ciekawe, że komuś się opłaca sprowadzić auto ze Szwajcarii, opłacić i sprzedać za 3tyś ;):confused:

Bardzo ciekawe, że komuś się opłaca sprowadzić auto ze Szwajcarii, opłacić i sprzedać za 3tyś ;):confused:
Ja tak 2 lata temu kupiłem Audi A2. Sprowadzone że Szwajcarii. Wizualnie bardzo zadbane, w cenie 'średniej-polskiej'. Do dziś walczę z tym złomem. Wymieniłem pół samochodu a z elektryką są problemy do dziś, mimo, że oglądało go dwóch mech-ele - jeden nawet cały miesiąc.
Teraz już wiem, że sprowadzić samochód mogę sobie tylko sam.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

wrzuciłem jeszcze raz. Taka czerwona 2.0 TS na 17' telefonach za 3500zł

Telefony 17 chodzą na ebayu za 500 euro, wiem bo mam i myślałem o drugim komplecie, tak więc reszta auta warta jest 350 euro ;) to mniej niż 2 amory przednie. Teraz sprawdźcie np. ile kosztuje silnik, skrzynia, zderzak, maska, fotele itd. ciekawe który handlarz odpuści takie pieniądze.

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s...r-sport-17-zoll-gtv-spider/886080456-223-1984

3500 zł netto --> 4300 zł brutto i pewnie opłaty do tego. Jeśli ktoś ma miejsce, to na części można brać, z drugiej strony wisi parę Gtv w stanie "na części" od pewnego czasu za podobne kwoty i jakoś wielu chętnych nie ma :)

Jak bardzo chcesz to 3.0? Ja juz wymiekam z poszukuwaniem czesci do mojej i chce zmienic na mx-5. Mam ciekawy egzemplarz, wydech hormann z Berlina, podrasowany sterownik przez squadra tunning (240km i odciecie podniesione na 7200/min), szyberdach, fabryczny alarm z pilotami na podczerwien i 4 klucze, dokladka novitec przedniego zderzaka, sporo poliuretanu w zawieszeniu z tylu, chromowe wstawki we wnetrzu, kola 17 telefony, audio w trakcie zmian (sub i wzmak oraz dls r6a juz sa) i pewnie cos jeszcze, np. pomalowalem nakladki progowe czarne na kolor nadwozia. Wymieniona ostatnio skrzynia na bdb. Juz z jej znalezieniem byl mega problem. Teraz szukam amorow na przod i juz mi sie nie chce. Sa dostepne tylko KW za 4000 komplet przod i tyl ze sprezynami. Auto nie traktowane druciarsko, czesci zawsze przyzwoite.

no zawsze chciałem 3.0
wcześniej miałem ale 2.0ts
zona jezdzi 147
a ja mam aktualnie 159
także tylko alfa;) wiec poszukuje teraz busso ale ciężko teraz o dobra gtv;)

Wadowice troche daleko od Jeleniej Gory, ale jezeli bedziesz w okolicy, zapraszam na jazde probna :) Auto ma 20 lat i 3 miesiace, wiec lepiej obejrzec zeby nie bylo rozczarowania. Na razie musze ogarnac przednie amortyzatory i w zasadzie bedzie ok. Jeszcze mysle o rozrzadzie, bo ma juz prawie 50000km, ale to wymaga znalezienia fachowego warsztatu. U mnie nikt nie chce sie podjac :(.

Mysle ze to bardziej temat na pm, najchetniej zamienil bym na mazde mx-5 nb/nc. Jak znajde wiecej czasu sprobuje zrobic kilka fotek i napisac cos wiecej o mojej gtv. Moze wpadne na jakis zlot na ogledziny.

to jak będziesz miał możliwość podrzuc zdj i jakieś informacje o gtv;) pozdrawiam;))

Amortyzatory
Powrót