ArturK
Nowy
Stoi grzecznie pod blokiem https://photos.app.goo.gl/6dsqD1gBVZh3dS4U6
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panowie mam gorącą prośbę. Chciałem w zeszłym roku sprzedać swoją alfę, ale zawiesiłem sprzedaż i zostawiłem sobie 2 auta. Teraz jestem poniekąd zmuszony ją sprzedać no i nie mogę. Dzwoniła tylko 1 osoba, nikt nie oglądał samochodu. W zeszłym roku włożyłem w niego mnóstwo pieniędzy na remont silnika, chłodnicy i innych rzeczy. Za ile Waszym zdaniem powinienem ją wystawić? Już zaczynam myśleć o skupach samochodów, bo nie mogę mieć teraz 2 aut. Poradźcie coś, bo nie wiem co mam zrobić.
To jest ten samochód:
https://www.olx.pl/oferta/alfa-rome...geAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink
Wiem, że wklejam swój link, ale nie dla reklamy, tylko na prawdę powiedzcie mi co robię źle - czy chcę za dużo?
1. Ta wersja silnikowa nie cieszy się dobrą opinią. Kolor też niezbyt atrakcyjny.
2. Czemu musiałeś robić remont silnika i wymieniać chłodnicę w aucie, które ma tylko 69tyś przebiegu?
3. Słabe zdjęcia i zdecydowanie ich jest za mało. Prawie w ogóle nie widać wnętrza.
4. Co to za naklejki na drzwiach?![]()
5. Cena jak na ten rocznik, przebieg i idealny stan raczej podejrzanie nieska![]()
Wiem, że wklejam swój link, ale nie dla reklamy, tylko na prawdę powiedzcie mi co robię źle - czy chcę za dużo?
Gdzie są teraz te osoby które mówiły, że to są już klasyki, że ohy i ahy i wystawianie ich za mniej jak 10k to zbrodnia? Jak widać rynek weryfikuje. Cena 7,5k imho jest odpowiednia na ph3 ze sprawnym JTS.
Twój błąd polega na tym, że odkąd uprawiasz tutaj swój ulubiony sport - czyli komentowanie cen Gtv 916 - porównujesz jedynie treść ogłoszenia i zdjęcia. Nie masz pojęcia, czym różni się na żywo Gtv TS za 7k zł i 13k zł. Zawsze gdy nie chce się sprzedać jakiś samochód z dolnej granicy cenowej, piszesz tutaj że cała reszta egzemplarzy na rynku ma zawyżone ceny - co jest nieprawdą.
Do Twojej wiadomości - w ostatnim czasie bardzo szybko znalazły nabywców ZADBANE:
- Spider 24V za grubo ponad 30k zł
- Gtv 24V za niecałe 30k zł
- Gtv tb za 20k zł
- Gtv tb za 19k zł
- Gtv 2.0 TS za 13k zł
Jak widać "rynek weryfikuje"![]()
Auto za 3-4 tyś. zł: za tyle kupiłem amortyzatory do swojej...
Auto za 7,5 tyś zł: tyle zapłaciłem za część układu wydechowego (cały kosztował więcej)
Nie piszę tego by się chwalić, lecz po to by zobrazować czemu egzemplarze potrafią kosztować ponad 20 tyś zł i co warte są te za parę tysi w ogłoszeniach...
Niestety to tak nie działa, że jakaś część za którą ty zapłaciłeś X wyznacza wartość auta. To znaczy, że jak do mojego wozu amortyzatory chodzą po 100~150zł a wydech kompletny od kata z wieszakami 600zł to samochód jest wart 1.500zł? C'mon!
btw. możesz powiedzieć za jaką część wydechu zapłaciłeś 7,5k? Za tyle to można cały wydech zrobić z kwasówki.
btw. możesz powiedzieć za jaką część wydechu zapłaciłeś 7,5k? Za tyle to można cały wydech zrobić z kwasówki.