[GTV] Zakup Alfa Romeo GTV

:):):)

Zainteresowałeś się może sprzedażą Gtv Kolegi Ostr?

Mojej Alfy do tej pory nie ogladał nikt z forum. Generalnie temat trochę się zdezaktualizował odkąd auto, które miałem kupić w zamian za GTV, zostało sprzedane.

Dzięki za info.

Mnie Twoja Gtv zaintrygowała, tym bardziej, że jeśli kupię kolejne auto, to będzie raczej Gtv (zawsze mi się podobało) i raczej z silnikiem Busso.

Jendak najbardziej zainteresowało mnie auto Świstaka.
Ale dla mnie osobiście za drogie.
I w ogóle w warunkach PL za drogie.

Trudno czuć miętę do Alfy i nie mieć raz w życiu auta z tej włoskiej stajni bez Busso:).

Dzięki za info.

Mnie Twoja Gtv zaintrygowała, tym bardziej, że jeśli kupię kolejne auto, to będzie raczej Gtv (zawsze mi się podobało) i raczej z silnikiem Busso.

Jendak najbardziej zainteresowało mnie auto Świstaka.
Ale dla mnie osobiście za drogie.
I w ogóle w warunkach PL za drogie.

Trudno czuć miętę do Alfy i nie mieć raz w życiu auta z tej włoskiej stajni bez Busso:).

Kup :) Pamietaj że takie samochody są pewnego rodzaju "Endangered Species" tak jak my.

Kupiłem już kiedyś 155, a zamierzałem właśnie Gtv:).
Ale wcześniej lub później kupię Gtv:).

Takim autom trzeba zapewnić odpowiednie miejsce.
Dlatego do ceny zakupu muszę doliczyć cenę budowy większego garażu:).
Że już nie wspomnę o konieczności utrzymywania kilku aut:).

Pamietaj że takie samochody są pewnego rodzaju "Endangered Species" tak jak my.

Ładne ang. wyrażenie:).

Hah... To pojadę takim pół off topem ;)
Co roku staję przed wyborem- kupić sobie fajną kierownicę logitecha i forzę, czy zainwestować tą kasę w samochód. Co roku wygrywa Gtv ;P muszę kiedyś w końcu pozwolić sobie na odrobinę odrealnienia. Podobno można w ten sposób ćwiczyć przed prawdziwą jazdą...

Kupiłem od kumpla logitech momo za 50zł :) pooolecam. Przy dirt rally lub assetto corsa myśle że da sie dobrze poćwiczyć ;D

Dirt rally? Jak rajdy to tylko RBR :-) w asseto corsa nigdy nie grałem, ale opinie słyszałem średnie

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Zdaje mi się czy nawet na oko tylna oś nie zgadza się z przednią? No i ten wyeksponowany plak na skórze... :)

Odpuscilbym. Zawias z tyłu cały do roboty. Założenie poliuretanu to teraz z 1500zł najmniej. Gumowo stalowych się nie opłaca bo po pół roku znów będzie do roboty

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

jak wyliczyłeś to 1500 za tylne tuleje?

Generalnie trzeba oglądać te auta na żywo a nie na fotografiach, moim zdaniem znalezienie auta do którego nie trzeba będzie dołożyć jest praktycznie niemożliwe, trzeba szukać takiego w którego będzie sens inwestować i liczyć się z tym że auto po inwestycjach zostaje na długo lub na zawsze z nowym właścicielem.

Klima jest na bank do naprawy, a problemem jest jak dla mnie kolor czerwony. Miałem kiedyś 145 QV w kolorze czerwonym i nadwała się jedynie do kompleksowego lakierowania.

Zdaje mi się czy nawet na oko tylna oś nie zgadza się z przednią?
I dobrze bo tak jest fabrycznie. Szczególnie w ph1 kąty tylnich kół są spore. Potwierdzone na własnym przykładzie w wersji 3.0 V6 24V.
Inna sprawa to czy odchylenie kół trzyma normę.

I dobrze bo tak jest fabrycznie. Szczególnie w ph1 kąty tylnich kół są spore. Potwierdzone na własnym przykładzie w wersji 3.0 V6 24V.
Inna sprawa to czy odchylenie kół trzyma normę.

No ale chyba nie aż tyle, negatyw to ledwie kilka procent. A na zdjęciu z oferty tylne koło nawet nie jest na tej samej linii co przednie.

jak wyliczyłeś to 1500 za tylne tuleje?

Generalnie trzeba oglądać te auta na żywo a nie na fotografiach, moim zdaniem znalezienie auta do którego nie trzeba będzie dołożyć jest praktycznie niemożliwe, trzeba szukać takiego w którego będzie sens inwestować i liczyć się z tym że auto po inwestycjach zostaje na długo lub na zawsze z nowym właścicielem.
Zobacz ile kosztuje 1 tuleja z PU. Jest tam ich masa do zrobienia....

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

No ale chyba nie aż tyle, negatyw to ledwie kilka procent. A na zdjęciu z oferty tylne koło nawet nie jest na tej samej linii co przednie.
Zdjęcie często znieksztalca obraz - szczególnie na szerokim kącie.
Jednak i tak trzeba jechać i sprawdzić auto.

Amortyzatory
Powrót