• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zachodniopomorskie WARSZTATY

Jesli dobrze pamiętam to na 99% na Jesionowej. Parę uliczek dalej niż poprzednia lokalizacja. Tam jakiś klijent ma warsztat a oni obok niego się budują :)

witam kolegów

witam wszystkich, mam pytanko czy ktos ma wolny weekend zeby mi pokasowa bledy ,zwlaszcza poduchy.
Kupilem sobie kabel , ucze sie itp:) ale jeszcze nie dotarlem do tego etapu i coś mi nie wychodzi:)

pozdr!

Ostatnia edycja:
Słuchajcie...
Nasz stary kolega Pikero ten co posiadał 155 2,5 v6 a teraz saaba i mietka jeepa (jak ktoś nie wie ;) ) otwiera warsztacik w raz z kolegą. Byłem ostatnio robiłem zawieche u siebie wszystko okej. Ceny jak dla forumowiczów z tego jak rozmawiałem mają być bardzo promocyjne więc zapraszają wszystkich chętnych :)
Adres : Ulica Reczańska. To jest jadac Mieszka 1go w strone Ronda Uniweryteckiego na światłach koło urzędu Skarbowego skręcamy w prawo w Wierzbową i zaraz w lewika w Reczańską. Warsztacik mają w garażyku z takimi brązowymi dzwiami po lewej stronie jakieś 50m :) :) :) Jak na razie zaczynają robote tak po godzinie 17. Jeśli ktos był by zainteresowany to niech pisze na PW to podam nr tel :)

Pozdro

Mozesz podac dokladne namiary?

Z gory dzieki

Naprawa wariatora Koszalin

Witam, mam problem z wariatorem. Potrzebuje dobrego mechanika na terenie Koszalina.

Polecam człowieka który wie wszystko o włoskich autach od zawsze przy nich majstruje oraz ściga się w wyścigach na 1/4mili. Piotr Krakowski ma warsztat w Mokrawicy koło Kamienia pomorskiego,na prawde opłaca się przyjechać.

Możesz podać namiary do Mokrawicy? Czy zna się również na układzie wydechowym, konkretnie katy?

Le-car rotmanka nie polecam. Brak mozliwosci zawarcia umowy pisemnej. Cena przy odbiorze moze wzrosnac razy kilka. Robocizna w skład czego wchodzi wymiana wahaczy z przodu + tarcze i klocki+ uszczelka pokrywy zaworów 1400zl. Jest to warsztat bardzo polecany przez kilka osob z klubu pomorze ktorzy pomagaja koledze w potrzebie jak klientów brak. Ja sam sie niestety na to nabrałem. Osoba prowadzaca warsztat uważa ze wymiana rzeczy eksploatacyjnych musi kosztowac, bo za wiedze sie płaci. :) Niektórzy nadużywają swierdzenia ze to co włoskie naprawia się trudnej niz autka z grupy VW.

W:girl_wacko:ymiana rozrzadu w 156 1000 zl

Ostatnia edycja:
odzi;673604 W:girl_wacko:ymiana rozrzadu w 156 1000 zl[/QUOTE napisał:
to z częściami i robocizną? czy sama wymiana? bo w szczecinie u ludzi od alfonsów to od 350 do 400 za samą wymianę. trochę mnie zdziwiła cena u mozgi, wymiana 270:). cena rozrządu od mozgi może się komuś przyda

części:
PASEK ROZRZĄDU 55225504 306,11

NAPIN.PASKA 55192240 270,96

ŁOZYSKO PASKA 60671573 175,61

POMPA WODNA 60586222 282,60

KLEJ 71713687 55,60
USZCZELKA POKRYWY GŁOWI :60655592 149,74

Robocizna: 270

witam
Piszę w tym dziale, chociaż temat podpięty powinien być też pod "rozrząd na Mierzynie"

W tym miejscu chcę podziękować Pikerowi z "furini team" który podjął się poprawnego ustawienia rozrządu w moim alfonsie na blokadach tak jak być powinno i poprawek po mechanikach z aso poznań którzy bardzo pięknie odje... sztukę. To jak ręce które leczą, poważnie, ludzie 1 raz oddałem alfonsa i spałem spokojnie...rozrząd ustawiony ja zadowolony,alfons lata jak szalony. polecał chłopaków, nie tylko do naszych samochodów, ale także do innych marek (mój wujek już z nich korzysta i morda zadowolona "mercedes"). Gdyby człowiek nie był taki głupi to by od razu z nich skorzystał, chciało się zaoszczędzić to za głupotę trzeba płacić razy 2! Ludzie z pasją a nie wymieniacze jak to przeważnie w tych czasach bywa! Pozdrawiam cały zespół Furini team. Cholernie zadowolony właściciel alfonsa.

Macie jakieś doświadczenia gdzie najlepiej oddać Alfę na konserwację podwozia w Szczecinie?

Chciałbym, żeby było to zrobione solidnie z czyszczeniem ognisk korozji, a nie tylko chlapnięte bitexem.

Niestety musisz znaleźć warsztat i podkreślić, że chcesz malowanie z czyszczeniem, przed malowaniem ( nałożeniem bi-teksu ) chcesz zobaczyć jak jest wyczyszczone, tylko w ten sposób poprzez kontrole przed w trakcie i po .

Znam taki warsztat w Podjuchach przy pętli.
Tylko musiałbyś się umówić bo nie zrobią tego z miejsca.

Witam,
gdzie w Koszalinie lub okolicy moge ustawić zawory w AR 2,4jtd 136hp.
Wiem, że jest serwis na morskiej ale chyba dobrej opini nie mają.
Nie chcę dawać komuś samochodu, kto będzie uczył się na moim :stop:
Moze ktoś ma sprawdzonego mechanika i poda namiary.

Zdecydowanie odradzam serwis samochodowy Fampol na ulicy ul. Wyzwolenia 122b. Nie potrafią naprawić samochodu, Pan mechanik nie wie co to omomierz, twierdzi, że kontrolka silnika ma się palić bo "ten typ tak ma" , według niego gdy na wolnych obrotach autem trzęsie jak traktorem to jest ok, za niewykonaną naprawę wołają śmiesznie wysokich pieniędzy, pomimo nie zrobienia niczego, Pani z biura jest chamska, odzywa się do klientów na ty, właściciel tak samo, nie potrafi przyznać się, że samochód jest niesprawny i nic nie zostało zrobione, wciska mi kit, że jest z nim wszystko ok, a gdy słyszy słowa, że nie zapłacę twierdzi, że jestem głupi, bo auto chodzi dobrze i mam wypieprzać. Omijać szerokim łukiem!

Orientuje się gdzie w Szczecinie podłącze 159 pod komputer aby sprawdzić błędy czujników parkowania? Oczywiście możliwie jak najtaniej.

Amortyzatory
Powrót