• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Zachodniopomorskie WARSZTATY

Którego magika polecicie mi ze Szczecina który powie mi dlaczego mi silnik szarpie na wysokich obrotach??

Podklep do mnie podłączymy pod kompa i zobaczymy czy są jakieś błędy. Jak warsztat to albo na Chmiela albo na mierzynie na Weleckiej.

Chciałem wymienić tyleje w tylnim zawieszeniu na Chmielewskiego ale cena chyba troszke zaporowa...musze pogadać z Pikero albo uśmiechnąć sie do kolesia mechanika.

Ja przeważnie robię wszystko u Karola na Mierzynie. Jeszcze nigdy nie miał problemu z wymianą części w mojej 166, a wymieniałem prawie już wszystko. Na mierzynie też są chłopaki od alf ale ich nie polecam. Auto przestało mi palić. Auto dałem Karolowi, podjechał do chłopaków na komputer i powiedzieli że to na 100% wtryski padły. Karol się uparł że to pompa paliwa i tak też było. Podaje namiary jak by ktoś chciał.

Karol Bośniak
ul. Lubieszyńska 21
Mierzyn
tel: (91)4831374

Mam bardzo taniego blacharza, ale czy dobry to się dowiem w marcu. Wycięcie progu koło 1m wspawanie nowej blachy i spryskanie gumowym barankiem zabezpieczającym 150 zł.

Ostatnia edycja:
szukam mechaników z prawdziwego zdarzenia ,którzy mają pojęcie o silnikach 2,4 JTD Trójmiasto i okolice

Teraz zacząłem robić auto u kolegi brata, pytając się o różne rzeczy odpowiadał konkretnie i na temat. Poprawiał po innych mechaniorach od alf. Jak na razie 100% zadowolenia. Warsztat ma obok cerrfura, przy stacji shell. Podaje numer jak by ktoś chciał wypytać co za ile i czy zrobi. Paweł 609180093. Mówić że numer od tomka od alfy. Robi tak naprawdę chyba wszystko.

Czy ktoś z was słyszał o Autodigital ?? Chodzi mi o chiptuning, wiem że w v-tech robią ale czytałem kiedyś że ten koleś z autodigital zajął 3 miejsce w Polsce na chipowaniu swojego auta. Dzwoniłem do niego i robi za 800 zł indywidualny program, lecz nie posiada hamowni. Co o tym myślicie bo bez hamowni troszkę to dla mnie dziwne. Mówi że jak ktoś bardzo chce może podjechać do jego znajomego na hamownie. Ktoś z was miał z nim do czynienia. W sumie jestem zainteresowany ale wolałbym się więcej o nim dowiedzieć.

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś orientuje się gdzie w Szczecinie znajdę sklep z używanymi częściami do nowszych alf (konkretnie 159). Bardzo poszukuję zwrotnicy na lewą stronę.

A wszystko przez warsztat na chmielewskiego. przy wymianie wachacza nie dokręcili śruby na swożniu, ponieważ pękł im gwint do założenia kontry. Oczywiscie nic nie powiedzieli. Przez to wachacz musiałem wymieniać po 6 tys km, wymieniłem ale jak sie okazało przez luzne zamocowanie wachacza, mocowanie w zwrotnicy również się rozwaliło. Także przez nich nowy wachacz (taki jak był założony ok. 500 zł) i zwrotnica (używana o ile znajdę, bo na allegro tylko jedna jest i to uzywana za 500 zł) do wymiany... BARDZO nie polecam.

Sklep z używanymi częściami? To chyba tylko szrot...
W Stobnie jest szrot, ale czy rozbierali już 159 to ciężko powiedzieć,
W razie czego zadzwoń do Szwagrów z Allegro

części używane do alf: tel.517577117 kiedyś spisałem numer z oklejonego samochodu...dzwoniłem kiedyś po fotel ale nie miał na stanie...może będziesz miał więcej szczęścia, zawsze możesz sprawdzić;)

A wszystko przez warsztat na chmielewskiego. BARDZO nie polecam.

A właśnie się zastanawiałem czy nie pojechać do nich na wymianę wahacza... Teraz widzę, że to ryzykowana sprawa...
tdi86 daj znać na PW ile taka "przyjemność" (wymiana wahacza w 159) kosztuje na Chmielewskiego.

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś orientuje się gdzie w Szczecinie znajdę sklep z używanymi częściami do nowszych alf (konkretnie 159). Bardzo poszukuję zwrotnicy na lewą stronę.

A wszystko przez warsztat na chmielewskiego. przy wymianie wachacza nie dokręcili śruby na swożniu, ponieważ pękł im gwint do założenia kontry. Oczywiscie nic nie powiedzieli. Przez to wachacz musiałem wymieniać po 6 tys km, wymieniłem ale jak sie okazało przez luzne zamocowanie wachacza, mocowanie w zwrotnicy również się rozwaliło. Także przez nich nowy wachacz (taki jak był założony ok. 500 zł) i zwrotnica (używana o ile znajdę, bo na allegro tylko jedna jest i to uzywana za 500 zł) do wymiany... BARDZO nie polecam.

Trzeba było kolego na wymianę tego wahacza podjechać do ABC na Ku Słońcu.Przynajmniej jak coś spie.... to masz możliwość reklamacji.Ja u nich robiłem zawiechę czy w AR 166,Bmw e36 i e39 i nigdy nie było jakiś niespodzianek.

Ja już pisałem, mam sprawdzonego mechanika, wszystko sprawdza, dosłownie i możesz nawet stać przy nim jak robi. Wszystko zrobi ! Ceny ma normalne nie wygórowane ale też nie podejrzanie niskie. Podaje numer jak ktoś chce: 609180093 Paweł. Mówić że od Tomka od alfy jak coś.

Polecam byłego forumowicza PIKERO. Mają warsztat praktycznie na krzyżówce mieszka/wierzbowa. Ceny przystępne i znają sie na rzeczy :)

Witam Koledzy,nowo zakupione auto,trzeba zmienic rozrzad i pompe wody (zmiana oleju i fitry powietrza to wiadomo,nie problem).Zastanawiam sie jaki warsztat wybrac....Przeczytalem caly watek,bylem zdecydowany na Chmielewskiego ale po ostatnich postach widze ze cos nie tak sie robi z tym warsztatem....Prosze szanownych Kolegow o opinie,gdzie sie udac z wymiana....Pozdrawiam serdecznie,Marek.

M. Mozga
Tam u siebie w JTSie wymieniłem rozrząd.
Pamiętaj że razem z rozrządem należy wymienić pompę wody.

No ja wymieniałem właśnie rozrząd u Karola na mierzynie, wszystko elegancko, stałem obok i tłumaczył co i jak. Cena 300 zł jak dla mnie dla obcych z tego co wiem 400zł. Jak coś by się spierdzieliło to facet jest ubezpieczony od błędu przy pracy więc nie ma się co martwić. Pozdrawiam

Ja wam mogę polecić Pana Marka z Janickiego sam jeździ Alfą 100% fachowiec zawsze naprawia rzadko wymienia, ceny uczciwe. Ma mało czasu to wada bo dużo ludzi wali do niego drzwiami i oknami. Coś za coś kolejki za jakość.

pozdrawiam

Co do kolegi Pikera to nie długo otwierają nowe lokum. Warsztat już konkretniejszy niż ten ostatni :) Jak tylko zaczną działać to podam namiary, ale jest to kawałek dalej od tego starego warsztaciku :)

Amortyzatory
Powrót