[Giulia] wynajem długoterminowy

Hyoah

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 MA 170, Toyota GT86
Witam,
Czy ktoś brał może wynajem długoterminowy w Alfie?
jak to wygląda i czy warto wysyłać do innych salonów z prośbą o wycene? ja poprosiłem o wycenę Veloce i cena miesięcznie jest dużo większa niż u konkurencji gdzie u konkurencji auto troszkę droższe.
Czy FCA nie ma swojego banku? ja dostałem wycenę z MasterLease

w tym wątku z tego co pamiętam znajdziesz trochę informacji odnośnie wynajmu:
http://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/150102-leasing_na_alfe.html
był jeszcze jeden wątek poza forum Giulii, nie moge na szybko znaleźć.

wynajem niecały rok temu przez FCA (a właściwie ALD) na lepsze wersje wyglądał słabo, był jednak ktoś na forum z W-wy kto oferował lepsze auta z dużym rabatem pod wynajem - musiałbyś poszukać, nie pamiętam nick-a

- - - Updated - - -

wynajem niecały rok temu przez FCA (a właściwie ALD) na lepsze wersje wyglądał słabo, był jednak na forum kolega [MENTION=75329]kamilski[/MENTION] z W-wy który oferował lepsze wersje auta z dużym rabatem pod wynajem, może warto popytać - w moim przypadku było już za późno - auto zamówiłem kiedy dopiero kolega wyskoczył na forum z ofertą.

wynajem niecały rok temu przez FCA (a właściwie ALD) na lepsze wersje wyglądał słabo, był jednak ktoś na forum z W-wy kto oferował lepsze auta z dużym rabatem pod wynajem - musiałbyś poszukać, nie pamiętam nick-a

- - - Updated - - -

wynajem niecały rok temu przez FCA (a właściwie ALD) na lepsze wersje wyglądał słabo, był jednak na forum kolega [MENTION=75329]kamilski[/MENTION] z W-wy który oferował lepsze wersje auta z dużym rabatem pod wynajem, może warto popytać - w moim przypadku było już za późno - auto zamówiłem kiedy dopiero kolega wyskoczył na forum z ofertą.

Melduje się.
Moja firma, to ride4less.pl.

Mamy alfy finansowanie przez LeasePlan obecnie, ale za kilka dni rusza Alfa Abonament już nie od ALD a właśnie przez LP. Nie znam wycen, ale chyba będą gorsze od moich. Dogrywane są ostatnie szczegóły.

wynajem długoterminowy, jeśli wiąże się z limitem przebiegu, nie ma żadnego sensu. De facto auto powinno stać w tygodniu a w niedzielę do kościoła i do cioci na ciastka:)

mylisz z wynajmami placonymi mniej lub bardziej liniowo od przebiegu (ktos ma taka oferte). wiekszosc ma jednak rozsadny limit w najmniejszym wariancie typu 15-20tys km/rok. mi takie cos starcza spokojnie do codziennej jazdy + wyjazdy weekendowe + jakies wakacje.

Moja firma, to ride4less.pl.

.

wszedłem na strone ale nie odpowiada mi specyfikacja - veloce i bez łopatek i bez szpery..:( , zamawiacie też 'na zyczenie'? bo oferte macie duzo taniej na miesiac niz to co mi w alfie zaproponowano...

jak wygląda sprawa jeśli np chciałbym wykupić auto po wygaśnięciu umowy?

Ostatnia edycja:
Zgadzam się, mi 20 k km rocznie w zupełności wystarcza. Miałem wcześniej limit 30 k km i nie wyjechałem go :)

jeśli nie przeszkadza Ci że będzie to praktycznie goła wersja to OK. zrób zapytanie o Twoją konfigurację i zobaczymy czy będzie juz tak kolorowo. teraz wynajem jest robiony przez Leaseplan, rok temu było ALD, tam owszem była super oferta na golasa, a jak doposażyłem Super w dodatki za ok 40tyś, to nagle rata wzrosła dwukrotnie - mniej więcej wychodziło to tak jakbym płacił raty za golasa a całe dodatki spłacał w pełni przez okres wynajmu.

mniej więcej wychodziło to tak jakbym płacił raty za golasa a całe dodatki spłacał w pełni przez okres wynajmu.
Bo tak właśnie wygląda rzeczywista utrata wartości tego typu auta przy odsprzedaży po kilku latach. Nikt nie bierze pod uwagę, ile kosztowało pierwszego nabywcę dodatkowe wyposażenie. Ono jest tylko takim miłym dodatkiem (jeśli jest bogate) dla kolejnego nabywcy :(

jeśli nie przeszkadza Ci że będzie to praktycznie goła wersja to OK. zrób zapytanie o Twoją konfigurację i zobaczymy czy będzie juz tak kolorowo. teraz wynajem jest robiony przez Leaseplan, rok temu było ALD, tam owszem była super oferta na golasa, a jak doposażyłem Super w dodatki za ok 40tyś, to nagle rata wzrosła dwukrotnie - mniej więcej wychodziło to tak jakbym płacił raty za golasa a całe dodatki spłacał w pełni przez okres wynajmu.
Na tą chwilę zadowalam się swoją Giulietta QV, a nawet jeśli chciałbym brać Giulie bądź Stelvio to bardziej w grę wchodziłby leasing. Chociaż może z ciekawości zapytam o ofertę

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Na tą chwilę zadowalam się swoją Giulietta QV, a nawet jeśli chciałbym brać Giulie bądź Stelvio to bardziej w grę wchodziłby leasing. Chociaż może z ciekawości zapytam o ofertę

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka
zapytaj ale na konfig jaki by cie teoretycznie interesowal. ciekaw jestem czy cos sie zmienilo jesli chodzi o kalkulacje oplaty za opcje.wrzuc jakby co info na forum.

wynajmu sie balem, nawet leasingu troche (dotychczas kupowalem za gotowke), ale
gdybym teraz miał brac auto jeszcze raz, i oferta na wynajem np doposazonego veloce bylaby w miare przyzwoita, to już bym w takie cos poszedl.

- - - Updated - - -

Bo tak właśnie wygląda rzeczywista utrata wartości tego typu auta przy odsprzedaży po kilku latach. Nikt nie bierze pod uwagę, ile kosztowało pierwszego nabywcę dodatkowe wyposażenie. Ono jest tylko takim miłym dodatkiem (jeśli jest bogate) dla kolejnego nabywcy :(

nie do konca tak jest,choc pewnie tez zalezy od klienta na jakiego trafisz przy odsprzedazy. jak szukalem 3.5 roku temu uzywanej 159 tbi z przebiegiem do 100tys km, to oferty na mobile.de i tym podobnych serwisach byly od 8tys eur do 20tys eur roznic w przebiegu nie bylo, w wyposażeniu/zadbaniu tak (np wersja ti z koniakowymi skorami vs distinctive goly z tkanina). mysle ze sa klienci ktorych dodatki w aucie nie intetesuja i tacy nie doplaca nic do ceny przy odsprzedazy, a sa tacy ktorzy szukaja wersji doposazonej i sa sklonni za to niemalo doplacic. w wynajmie od ald zakladali ze przy odsprzedazy wyposazenie nie wplywa na cenę, ciekawe jak na to patrzy leaseplan

Ostatnia edycja:
Dam znać za 3 lata jak Leaseplan wyceni rocznikowo już 5 letnią Veloce dosyć mocno doposażoną. Po 2 miesiacach użytkowania jestem całkowicie zakochany w samochodzie i nie wyobrazam sobie rozstawania. Liczę na dosyć znośną cene właśnie majac na uwadze wiek samochodu w momencie wyceny i jego przebieg (około 60 tys bedzie nastukane)

Dam znać za 3 lata jak Leaseplan wyceni rocznikowo już 5 letnią Veloce dosyć mocno doposażoną.

a mozna wiedziec ile wyliczyli Ci rate miesieczna? ... jestem ciekaw czy tylko mi tak hu*** wyliczyli ... i moze szukac poprostu gdzie indziej.

Dam znać za 3 lata jak Leaseplan wyceni rocznikowo już 5 letnią Veloce dosyć mocno doposażoną. Po 2 miesiacach użytkowania jestem całkowicie zakochany w samochodzie i nie wyobrazam sobie rozstawania. Liczę na dosyć znośną cene właśnie majac na uwadze wiek samochodu w momencie wyceny i jego przebieg (około 60 tys bedzie nastukane)
Ale zdajesz sobie sprawę, że ta wycena będzie inna dla Ciebie, gdybyś chciał wykupić to auto po zakończonej umowie i zupełnie inna dla kolejnego nabywcy, jeśli Ty go nie wykupisz, a jeszcze inna, jeśli auto nie sprzeda się w rozsądnym czasie? Chyba nie muszę pisać, która z nich będzie najkorzystniejsza dla Leaseplan? :P

Ostatnia edycja:
Ale zdajesz sobie sprawę, że ta wycena będzie inna dla Ciebie, gdybyś chciał wykupić to auto po zakończonej umowie i zupełnie inna dla kolejnego nabywcy, jeśli Ty go nie wykupisz, a jeszcze inna, jeśli auto nie sprzeda się w rozsądnym czasie? Chyba nie muszę pisać, która z nich będzie najkorzystniejsza dla Leaseplan? :P
Zdaję sobie sprawę, dlatego jestem ciekawy jak to ostatecznie wyjdzie. Przy zaporowej kwocie przemyślę sprawę dwa razy :D

- - - Updated - - -

a mozna wiedziec ile wyliczyli Ci rate miesieczna? ... jestem ciekaw czy tylko mi tak hu*** wyliczyli ... i moze szukac poprostu gdzie indziej.

Priv

W carserwisie jest korzystna wycena wynajmu. Niby od 1.149 zł za wersję Super i od 1.649 zł za veloce, ale to teoria. Ciekawe ile realne wyliczenie by wyniosło. Nie mogę wrzucać linków, bo jestem nowy. Jak się wpisze w googla "alfa romeo giulia veloce wynajem carserwis" i "alfa romeo giulia super wynajem carserwis", to wyskakują te oferty jako jedne z pierwszych

Ruszyła w końcu strona https://abonament.alfaromeo.pl z ofertami na ten rok. Za podstawową Gulię 200 KM chcą 1300 zł netto z ubezpieczeniem i serwisem na 2 lata. 20 k km limitu rocznie. Może i golas ale wycena moim zdaniem atrakcyjna.

Amortyzatory
Powrót