Wymiana żarówki światła mijania i postojowej

• Autor wątku Autor wątku mor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam mi mianowicie spaliła się postojówka światla prawego, w alfie GT. Mam światła ksenonowe, 3 śruby od kopuły reflektora dojscie jest, a co do czwartej to.. i tutaj [pytanie czy jak odkrece dwie sruby od zbiorniczka wyrownawczego plynu i ten zaczep metalowy, uzyskam dostęp do ostatniej śruby ? czy to jeszcze będzie mało kurcze, kiedyś w lewj jak mi padła to odkręcałem bezpiecnzii puszke it wogule, a tutaj wystartczy to co wyminiłem wyżej ?

Dzięki za info :)

Witam,

pozwoliłem sobie odwrócić zdjęcie które już się tutaj pojawiło odnośnie świateł mijania.
Mianowicie podczas wymiany żarówki H7 z prawej strony w mojej Alfie GT urwałem sprężynę mocującą żarówkę (zaznaczyłem na czerwono) wraz z tym jej całym "stelażykiem" i wpadła ona gdzieś w ciemne czeluści. Czy da się to w jakiś sposób naprawić albo dokupić sam ten element?
Na tą chwilę żarówkę włożyłem w gniazdo reflektora i podłączyłem konektor elektryczny. Później założyłem czarną osłonę zabezpieczającą i mam wrażenie, że ta osłona jest na tyle blisko żarówki, że ta nie powinna wypaś z gniazda reflektora. Na pewno żarówka jednak będzie się ruszać w trakcie jazdy, podczas nierówności, dziur itp.
Proszę o rady.
attachment.php

Załączniki

• 20140420_135017.jpg
    20140420_135017.jpg
    87.9 KB · Wyświetleń: 12,958
Fuuuuck, ze tak przeklnę z zagranicznego! Jak wymienić żarnik w prawej lampie ksenonowej w 156 FL?! Nie mam juz siły ani czucia w palcach! Czy ktoś, kto dokonał takiego cyrkowego ekwilibrum jest w stanie podzielić się doświadczeniem?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Alfa 156 99 v6 :)

Problem mam z żarówką mijania lewą.
Żarówkę wyjąłem razem z tym drucikiem, który ją trzymam i jest mega problem, żeby ją teraz wsadzić i założyć ponowie cały drucik. Wypustką do góry ?

Nie lepiej wyjąć lampę i włożyć żarówkę ?

Miał już ktoś do czynienia z tym ? Szczerze, to nie ma chyba opcji żeby założyć ten drut z powrotem. Rozumiem, że żarówka musi być skierowana

Fuuuuck, ze tak przeklnę z zagranicznego! Jak wymienić żarnik w prawej lampie ksenonowej w 156 FL?! Nie mam juz siły ani czucia w palcach! Czy ktoś, kto dokonał takiego cyrkowego ekwilibrum jest w stanie podzielić się doświadczeniem?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Przypinam się do kolegi, po odkręceniu 3 śrubek i zdjęciu dekielka nie wiem co dalej robić, jak wypiąć tą czarną jakby kostkę. Nie chcę za bardzo drzeć tego bo to xenon.

Z palnika wtyczkę zapłonnika się obraca w (chyba) lewo o 45° i schodzi. A potem pierścień trzymający palnik też o ok 45° i można wyciągać.

Wystarczy "damskie" lusterko by widzieć jak to jest zrobione.

Napisane z komóreczki!

Amortyzatory
Powrót