• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wymiana przednich lamp USA na EU

Musiałem odkręcić koło żeby cokolwiek widzieć bo dół jest caly zabudowany. Znalazłem wtyczkę 6 pin, wchodzą do niej 3 przewody. To będzie to?

tak, tylko jak widzisz zasyfilne totalnie - odciąć, na e-connectors.pl (czy jakoś tak) kupić nową zmontować. na wahaczu z tego co wiem trzeb sobie nawiercić/nagwintować otworki pod mocowanie dźwigienki, chyba że znów szczęściarzem jesteś.

A czy w wersji Giulii z lampami 25w jest w ogóle wyprowadzona kostka do modułu aflm czy w przypadku retrofitu 35w trzeba takową nabyć i wpiąć się w bcm?

Mam lampy 25w USA i o dziwo są wiązki do czujników poziomowania. Czy jak chcialbym zmienic na 35w EU to wystarczy, że ogarnę mocowanie czujników i dalej juz tylko zostaje ingerencja MESem czy trzeba coś jeszcze zmieniać tj. wiazki/moduly? Chciałbym oczywiście żeby działała skrętność.

Ostatnia edycja:
Tak. Chyba że chcesz żeby było jeszcze zgodnie z prawem to jeszcze spryski.

Mam lampy 25w USA i o dziwo są wiązki do czujników poziomowania. Czy jak chcialbym zmienic na 35w EU to wystarczy, że ogarnę mocowanie czujników i dalej juz tylko zostaje ingerencja MESem czy trzeba coś jeszcze zmieniać tj. wiazki/moduly? Chciałbym oczywiście żeby działała skrętność.

oprócz tego co powyżej kolega napisał, przecież nie masz modułu ALFS. no chyba że mylisz i masz jednak 35W USA?

Czy mógłbym prosić o numer potrzebnego modułu? Swiatla są na pewno 25W.

Amortyzatory
Powrót