[Giulietta] Wymiana oleju w skrzyni TCT

Witam,

wymieniał ktoś może olej w skrzyni TCT na śląsku? Mam przejechane 108kkm i z tego co mi wiadomo (lub nie) to nie był raczej wymieniany, skrzynia chodzi idealnie tzn zmienia szybko biegi nie szarpie itd, ale jednak chciałbym przełużyć jej żywotność.
I jakie są tego koszta?

Jakbyś znalazł jakiś serwis na Śląsku który wymieni olej w TCT to daj mi znać.
Jest w Katowicach serwis Ital Auto znam ich od lat ale terminy na miesiąc w przód.

- - - Updated - - -

Jakbyś znalazł jakiś serwis na Śląsku który wymieni olej w TCT to daj mi znać.
Jest w Katowicach serwis Ital Auto znam ich od lat ale terminy na miesiąc w przód.

- - - Updated - - -

Wydaje mi się, że cinsoft wymieni, bo jak pisałem do nich o chiptuning to spytali się mnie czy był robiony serwis w skrzyni, z tym że u nich ceny są, przynajmniej dla mnie dosyć wysokie (ile wymiana oleju w skrzyni to nie wiem, ale za rozrząd i pare bzdetów zawołali sporo).

Wydaje mi się, że cinsoft wymieni, bo jak pisałem do nich o chiptuning to spytali się mnie czy był robiony serwis w skrzyni, z tym że u nich ceny są, przynajmniej dla mnie dosyć wysokie (ile wymiana oleju w skrzyni to nie wiem, ale za rozrząd i pare bzdetów zawołali sporo).
Wchodzą 2 litry ale w TCT w Mito, ale chyba to bez znaczenia.

Lepiej wymieniać oba oleje ,koszt żaden a podepna pod kompa zrobią adaptacje i skrzynia podobno śmiga jak po wyjeździe z fabryki ,zresztą dam znać w środę bo jestem na 10 zapisany ??????

Dobra ,już po wymianie jestem oleju 2 litry plus dwa litry do aktywatora (potrzebny jeden) ale płukali układ i poszło dwa ,zrobiona adaptacja skrzyni i teraz serio skrzynia śmiga jak nówka sztuka ,przy niższych obrotach zmienia Biegi i ogólnie jakoś płynniej się to wszystko odbywa ??????cena w Aso fiat 380 zł półtora godzinki roboty ,przelot auta 130k więc najwyższy czas na wymianę

Dobra ,już po wymianie jestem oleju 2 litry plus dwa litry do aktywatora (potrzebny jeden) ale płukali układ i poszło dwa ,zrobiona adaptacja skrzyni i teraz serio skrzynia śmiga jak nówka sztuka ,przy niższych obrotach zmienia Biegi i ogólnie jakoś płynniej się to wszystko odbywa ������cena w Aso fiat 380 zł półtora godzinki roboty ,przelot auta 130k więc najwyższy czas na wymianę

W którym aso wymieniałeś? Cena wydaje się... niska, a przynajmniej mamy gwarancję.

ASO Fiat Sieradz auto seva ,druga alfę u nich servisuje i jak narazie ceny spoko a nawet taniej niż u jakiegoś Mirka w szopie

W którym aso wymieniałeś? Cena wydaje się... niska, a przynajmniej mamy gwarancję.

Jeśli ta cena jest cena wraz z materiałami to naprawdę bardzo tanio, ni tyle powiedziało ASO Fiat w Katowicach, za całość czyli za zmianę oleju w module selepeed, olej w skrzyni biegów, filtr oleju do selespeeda (wiem że można go po prostu wyczyścić) oraz wrzucenie nowego softu zażyczyli sobie 1000zł, szok

Ja płaciłem w Euromocie w Żorach gdzieś ok 570 zł. Olej w skrzyni, w sterowniku i adaptacja.

W na początku marca. Najlepiej zadzwoń i umów się. W moim przypadku mogli to zrobić od ręki.

Umówiłem się w Żorach na czwartek, wszystko na gotowo tj. olej w skrzyni, aktywator adaptacja powiedzieli mi 480zł.

Słuchajcie takie pytanie, na ile faktycznie powinno się wymieniać olej w skrzyni (np. TCT)? Producent przewiduje tylko uzupełnienie poziomu oleju jeżeli tak pokaże komputer.

Rozmawiałem z gościem w ASO Ostrobramska w Warszawie, mówi że co do zasady się tego nie robi, oczywiście jak klient się uprze to zrobią ale statycznie, a nie dynamicznie, tak jak być powinno zrobione i niekoniecznie przedłuża to żywotność skrzyni.

Amortyzatory
Powrót