Wybacz Dareek, ale naprawdę nie wiem o czym piszesz. Specjalnie napisałem "spalanie przy podobnym cyklu"

bo Mercedes beczka (niestety nie mogę teraz znaleźć dokładnej specyfikacji, ale weźmy 2.5 Diesla mial 16.5 do setki a w najgorszej konfiguracji jedyne 18.8s i Vmaxa od 160 do 175km/h. Palił jakieś 7l. Teraz przejedź się
podobnie Giulią i idę o zakład, że spalanie będzie podobne. Poza tym moim zamiarem nie było oszukanie fizyki
Co więcej - nie wiem o jakich łańcuchach piszesz - możesz się powołać na jakiś konkret - tak jak pisałem wcześniej znam 2 osoby, którym silnik faktycznie odmówił posłuszeństwa - jeden do był Nissan Primerka z przebiegiem na dwóch silnikach coś koło 400kkm, a drugi to VW ze skromnym przebiegiem - pozostali znajomi jeżdżą i dbają jak dbają i nic się nie dzieje.
No i odnieś się proszę do
konkretnej statystyki GUS, która mówi, że średnie auto w Polsce ma
200kkm.
No i wrzucę prywaty trochę - Lancer 173kkm w LPG - wymieniam , oleje, filtry, płyny, opony, żarówki i hamulce. Podobnie w Giuliettcie, choć tu jest trochę więcej zabawy, ale sam silnik chodzi jak pszczółka (przebieg 213kkm, ostatnie 60kkm w LPG - jak dobije do 300kkm to dam znać). A znam taką osobę co z gazem w podłodze wyjeżdża z parkingu pracowego nowym GTI...
Więc chyba jak się dba, tak się ma.