[Giulietta] Wymiana oleju, czyszczenie odmy, czyszczenie filtru modułu MA.

Ma znaczenie. Selenia (Digitek PE) 0W30 i Selenia (Star) 5W40 to zupełnie różne oleje, na innych bazach z innymi dodatkami.
Digitek jest o niebo lepszy od star pe ale w jego cenia da sie kupic o niebo lepsze oleje od niego [emoji4]

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Digitek jest o niebo lepszy od star pe ale w jego cenia da sie kupic o niebo lepsze oleje od niego [emoji4]

większość którzy śledzą ten wątek o tym dobrze wie od lat - były analizy i opinie ludzi którzy się znają na olejach. niestety co chwilę ktoś nowy w tym wątku wpada i wygłasza swoje teorie typu taki leją w ASO i swoje kosztuje to na pewno jest super.

większość którzy śledzą ten wątek o tym dobrze wie od lat - były analizy i opinie ludzi którzy się znają na olejach. niestety co chwilę ktoś nowy w tym wątku wpada i wygłasza swoje teorie typu taki leją w ASO i swoje kosztuje to na pewno jest super.
No niestety tak jest. Szkoda ze ludzie nie czytaja tego co jest juz napisane. Wpada na grupe na fejsie zada 5 x w danym tygodniu to samo pytanie... to jest tak nuzace ze juz sie nawet odpisywac nie chce w kolko tego samego.

To jest jeszcze nic, wpada taki do mnie na serwis i usiłuje mi wytłumaczyć, że nie mam racji, a nawet od nowa zaczyna odkrywać koło ...

Ja ostatnio takiemu jednemu napisałem o star P.E to mi napisał że sie nie znam a on wiedzę ma z internetu o olejach... ręce opadają.

To prawda - pisać się nie chce , ile można w kółko to samo. Jeśli ktoś nie chce się uczyć na czyichś błędach to niech się uczy na własnych i tyle . Ile razy pisałem na własnym przykładzie , 30 tys na selenii star 5w40 (okres gwarancyjny) i syf taki że do dzisiaj domyć silnika nie mogę. Odkąd porzuciłem selenie to zasyfianie stanęło w miejscu. Trochę się domyło ale do ideału brakuje dużo . Widziałem silniki po 100tys tylko na motulu i zero nagaru pod korkiem - po prostu błysk aż oczy przecierałem ze zdumienia

Jeździ ktoś na miller's ie? 1.4 ma

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Jeździ ktoś na miller's ie? 1.4 ma

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Sporo mam zalanych, które serwisuję, ale 5w40.
Jeśli chodzi o 0w30, to lepiej wychodzi Penrite Enviro+, który również spełnia normę FIATa.
Dzisiaj przyszła do nie paleta Millersa, ale 0w30 nie zamawiałem ze względu na cenę :(

Sporo mam zalanych, które serwisuję, ale 5w40.
Jeśli chodzi o 0w30, to lepiej wychodzi Penrite Enviro+, który również spełnia normę FIATa.
Dzisiaj przyszła do nie paleta Millersa, ale 0w30 nie zamawiałem ze względu na cenę :(
A jaka cena millersa 5w40 a jaka prnrite 0w30?? Millers spel ia norme fiata?

Pablo strona ci w pelni nie skaluje do urzadzen mobilnych [emoji6]
433.jpg

Help! Dolałem przez pomyłkę do silnika olej przekladniowy ok 200 ml. Co ROOBIĆ?
Wymieniać natychmiast cały olej z silnika czy zaczekać ok. 5 tys do następnej planowej wymiany? W silniku mam Specol C3 Premium 5w40 +AR 9100 Dolalem przekladniowy Castrol Syntrans B 75W.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

ja bym od razu wymienial z plukanka silnika, pytanie czy zeby spac spokojnie nie trzeba bedzie jeszcze zrobic kolejnego przeplukania np po kolejnych 100km wlasciwym olejem?

Jesli silnik nie został uruchomiony, to spuścić olej, zalać nowy. Jesli silnik był uruchamiany, to dla pewności lepiej powtórzyć wymianę oleju.

Jesli silnik nie został uruchomiony, to spuścić olej, zalać nowy. Jesli silnik był uruchamiany, to dla pewności lepiej powtórzyć wymianę oleju.
Silnik nie został uruchomiony, ale stoi w garażu bez kanału. Spuszczenie będzie kłopotliwe. Czy uruchomienie i dojazd do warsztatu nie zabije silnika. W moim przypadku to 1.4 M-Air 170km.?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót