• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wymiana kierownicy

• Autor wątku Autor wątku robbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zaczął mnie zastanawiać temat podmiany kierownicy dlatego zrobiłem małą wizualizację tego.
Myślę, że każdy sam sobie musi odpowiedzieć co wygląda lepiej, dlatego wstawiam oryginał i przeróbkę zdjęcia.

Miałem ostatnio na długi weekend nową giulie i po fakcie zacząłem zastanawiać się czy zagłówek pasował by do 159 wizualnie i technicznie bo był mega wygodny.

99.jpg
graphic.jpg

Niepotrzebny Photoshop. Wystarczy znać internety. Pierwsze z brzegu:

Pokaż załącznik 279478

Więcej o tym samochodzie: https://www.instagram.com/ilkunafra/ (starsze posty, bo od pewnego czasu Giulię tuninguje).

Największą lipa są 2 guziki start stop������. Poza tym podtrzymuje, że nie pasuje ta kierownica

- - - Updated - - -

To już wiemy, że Ci nie pasuje, nie musisz 3 razy powtarzać, z resztą chyba nie o to było pytanie.

Ty 3 razy pisałeś, że pasuje więc ja 3 razy napisałem, że nie pasuje. Można tak w kółko jak się szuka zaczepki

Panowie...luźno...oczywiście że pasuję, mało tego wygląda o niebo lepiej, oczywiście biorąc pod uwagę kwestię gustu i dwóch starterów...pozostaje tylko pytanie po co?
Moim zdaniem 159 jest śliczna ale nigdy nie zdobędzie statusu 156...być może przez GM...

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Panowie...luźno...oczywiście że pasuję, mało tego wygląda o niebo lepiej, oczywiście biorąc pod uwagę kwestię gustu i dwóch starterów...pozostaje tylko pytanie po co?
Moim zdaniem 159 jest śliczna ale nigdy nie zdobędzie statusu 156...być może przez GM...

Pytanie "po co?" można zadać przy każdej robionej modyfikacji i jak większość z nich, nie ma racjonalnego wytłumaczenia poza widzi mi się właściciela :)

Czy przez GM? Raczej przez nadwagę i średnią paletę silników.
Poza tym status 156 tez jest trochę paradoksalny - z jednej strony świetny design, zwłaszcza biorąc pod uwagę konkurencję w końcówce lat 90', pierwszy samochód z CR, genialna GTA z ostatnim Busso, a z drugiej strony jakby nie patrzeć opinia awaryjnej, zwłaszcza z silnikami TS i JTS.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka

Pytanie "po co?" można zadać przy każdej robionej modyfikacji i jak większość z nich, nie ma racjonalnego wytłumaczenia poza widzi mi się właściciela :)

Czy przez GM? Raczej przez nadwagę i średnią paletę silników.
Poza tym status 156 tez jest trochę paradoksalny - z jednej strony świetny design, zwłaszcza biorąc pod uwagę konkurencję w końcówce lat 90', pierwszy samochód z CR, genialna GTA z ostatnim Busso, a z drugiej strony jakby nie patrzeć opinia awaryjnej, zwłaszcza z silnikami TS i JTS.

Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
Racja...i to właśnie miałem na myśli....156 przynajmniej miała, opcjonalnie fajny silnik a 159...tylko wygląda zjawiskowo.
A najbardziej boli to że z tej ślicznotki co po niektórzy robą calibre opla calibre ...

W spadku po poprzednim właścicielu został dekor kierownicy. Już się miałem zabrać za wymianę gdy okazało się że to nie jest cały panel a jedynie sama nakładka do naklejenia. Czy ktoś już coś takiego montował? Czy ma sens naklejenie tego bo sama kierownica już słabo wygląda?
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg

W spadku po poprzednim właścicielu został dekor kierownicy. Już się miałem zabrać za wymianę gdy okazało się że to nie jest cały panel a jedynie sama nakładka do naklejenia. Czy ktoś już coś takiego montował? Czy ma sens naklejenie tego bo sama kierownica już słabo wygląda?
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg

Gdzie to kupiłeś?

Przyklejone. Jak dla mnie może być. Nie przeszkadza przyciskom ani poduszce.
46.jpg

Nie wiem nawet jak rozpoznać czy to carbon czy imitacja. Wygląda, że całość jest oklejona w ten sposob.
55.jpg

Amortyzatory
Powrót