• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

wymiana ekranu 6,5" na 8,8"

• Autor wątku Autor wątku kozak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak, podział dziala.

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

To super, to jest moim zdaniem kluczowa dodatkowa funkcjonalność dużego ekranu. Zastanawiam się cały czas czy jednak widok map nie jest różny. W wolnej chwili warto porównać jak wygląda po wymianie ekran z naawigacją na cały ekran z ustawionym celem podróży (wtedy pojawiają się z boku dodatkowe informacje których nie ma przy podziale ekranu).

Widoku 3D nie ma co żałować - we Wrocławiu widać tylko kilka budynków, śmiesznie to wygląda.

To super, to jest moim zdaniem kluczowa dodatkowa funkcjonalność dużego ekranu. Zastanawiam się cały czas czy jednak widok map nie jest różny. W wolnej chwili warto porównać jak wygląda po wymianie ekran z naawigacją na cały ekran z ustawionym celem podróży (wtedy pojawiają się z boku dodatkowe informacje których nie ma przy podziale ekranu).

Widoku 3D nie ma co żałować - we Wrocławiu widać tylko kilka budynków, śmiesznie to wygląda.
No mi głównie na ekranie zależało, z navi mało co korzystam.

Włoch mi odpisał tak:

It is necessary to replace the ETM in order to insert large maps, replace only the display for aesthetics and to activate the split-screen

ETM to ma na myśli chyba samo radio.

Czyli różnią się pamięcią

No mi głównie na ekranie zależało, z navi mało co korzystam.

A masz przy pełnym ekranie nawigacji ten prawy panel z najbliższymi manewrami / stacjami paliw itp.?

Załączniki

• 20190307153533_IMG_8243.jpg
    20190307153533_IMG_8243.jpg
    46.5 KB · Wyświetleń: 41
Na małym ekranie też to miałem

Czyli reasumując wystarczy wymienić sam wyświetlacz na 8,8 i działa - oprócz map 3d ??

Jeszcze mam pytanie jak z gwarancja ? Dużo jest zachodu przy przekładaniu ??

tylko trzeba go skądś zdobyć. w ASO niecałe 5k kosztuje, na allegro praktycznie nie spotkasz, można dzwonić do gości którzy mają rozbitki, ale też głównie 6.5" albo nie mają nic bo zwożą tylko niektóre części. na ebay parę ofert stale, głównie w USA, ceny zabijają (ponad 2k do tego dojdze wysyłka, cło/vat więc już nieopłacalna sprawa w stosunku do ASO gdzie pewnie jakieś 15% rabatu i tak się dostanie). pewnie sytuacja zmieni się za pare lat, jak już będzie więcej aut paroletnich, których przy mniejszych szkodach nie będzie się opłacało naprawiać.

z rok temu ktoś na forum linkował. pytanie jak to dopracowane jest, bo u chińczyków czasem produkt jest super, innym razem totalna amatorka/niedopracowanie. ktoś chętny spróbować?

Ponoc to jest na jakimś mega starym androidzie.

ja to wrzucałem kiedyś,
kolega ma jakieś radio tego typu zamontowane w swoim aucie i sobie chwali, natomiast zwrócił uwagę, że powinno mieć minimum 2gb ramu a lepiej jak nawet 3/4 (niestety na większości aukcji na ali są oferowane radia 1gb)
no i dodatkowo android, w więkoszści oferowany z 4,4, chociaż tutaj jest 7,0 i 2gb ramu:
https://pl.aliexpress.com/item/Lian..._expid=8b6a0f64-e88c-4bbf-b57d-893b105fd96f-2

i chyba nawet z AA/Carplay

z rok temu ktoś na forum linkował. pytanie jak to dopracowane jest, bo u chińczyków czasem produkt jest super, innym razem totalna amatorka/niedopracowanie. ktoś chętny spróbować?

Kiedyś się skusiłem na chińskiego Androida do 159. Radio ledwo chwytało fale. Wkurzył mnie tak, że przy demontażu połamałem ramki :D Więc mam jakieś opory do tego rodzaju bajerów (ale telefony robią już OK) :D

ja to wrzucałem kiedyś,
kolega ma jakieś radio tego typu zamontowane w swoim aucie i sobie chwali, natomiast zwrócił uwagę, że powinno mieć minimum 2gb ramu a lepiej jak nawet 3/4 (niestety na większości aukcji na ali są oferowane radia 1gb)
no i dodatkowo android, w więkoszści oferowany z 4,4, chociaż tutaj jest 7,0 i 2gb ramu:
https://pl.aliexpress.com/item/Lian..._expid=8b6a0f64-e88c-4bbf-b57d-893b105fd96f-2

i chyba nawet z AA/Carplay

no ale 4 tys pln + vat to chyba nie warte ;)

Ja mam kiepskie doświadczenia z chińskimi radiami. Kiedyś miałem takie w Mitsubishi Outlanderze. O ile dostęp do netu to fajna sprawa - Yanosik, Youtube i Spotify działały bez problemu - to jakość tunera radiowego była żenująca. Stacje radiowe odbierał tylko w centrum Warszawy. Wyjazd poza miasto oznaczał brał radia. Jakość rozmów telefonicznych przez BT była tragiczna. Radio nie było najtańsze spośród chińczyków, bo kosztowało około 2500 zł (to oczywiście cena polskiego dystrybutora, nie wiem ile kosztowało u producenta). Ja się wyleczyłem z takich wynalazków.

No zgadzam się, że ceny zaporowe.
Ja używam radia w stylu - muzyka z telefonu (głównie), okazyjnie radio. Natomiast z racji małego ekranu w większości i tak jeżdżę na wygaszonym, chociaż dla mnie to 8,8 też wygląda na mały ekran.
Z nawigacji w sumie nie korzystam.

Tu jeszcze włoski sklep, ale obstawiam, że dystrybutor tego samego(tutaj jest tylko do stelvio):
https://www.elettroitaly.it/it/38-alfa?orderby=price&orderway=desc
film jak to działa i uważam że wygląda to całkiem fajnie:
https://video.fpoz1-1.fna.fbcdn.net...=3f03b4a6fb3c2287cf8298ba39355a3c&oe=5C867D16
ktoś z clubitalia prosił o foto i wygląda to tak:
https://forum.clubalfa.it/attachments/743064536-1320071686-jpeg.173179/

8 postów wcześniej o tym było

Amortyzatory
Powrót