Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
A nie lepiej postawic kogoś z wiedzą mechaniczną , albo samemu stanąc przed otwartą maską i zgasic silnik samemu/ przy pomocy drugiej osoby i zobaczyc co tam sie dzieje?
Wiem, o czym piszesz bo kilka razy słyszałem już podobne odgłosy gaszonych silników, ale niestety nie wiem, co jest tego powodem.
Skoro to dzieje się od kilku dni, a wcześniej tego nie było, to musi być jakaś przyczyna takiego zachowania silnika. Jak już będziesz wiedział to koniecznie napisz.
Raczej mało prawdopodobne żeby dźwięk wydawała przepustnica. No ale ona łączy się z kolektorem dolotowym i może dźwięk przenosi się właśnie z wnetrza silnika aż do przepustnicy.
Podobny dźwięk można usłyszeć, kiedy pokręca się ręcznie nieodpalonym silnikiem za wał korbowy. Wtedy też słychać jak tłoki sprężają powietrze i wydają podobne dźwięki.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.