• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wylaczenie silnika dziwny odglos

• Autor wątku Autor wątku DeeS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

DeeS

Nowy
Auto
AR 156 2.5 V6 Q2
Od kilku dni zauwazylem , ze jak zgasze silnik to on tak dziwnie sie zatrzymuje takie łyyykłykłyk :D:D nie mam pomyslu jak to inaczej opisac :D

Pozdro

A nie lepiej postawic kogoś z wiedzą mechaniczną , albo samemu stanąc przed otwartą maską i zgasic silnik samemu/ przy pomocy drugiej osoby i zobaczyc co tam sie dzieje?

Od kilku dni zauwazylem , ze jak zgasze silnik to on tak dziwnie sie zatrzymuje takie łyyykłykłyk :D:D nie mam pomyslu jak to inaczej opisac :D

Pozdro

Wiem, o czym piszesz bo kilka razy słyszałem już podobne odgłosy gaszonych silników, ale niestety nie wiem, co jest tego powodem.
Skoro to dzieje się od kilku dni, a wcześniej tego nie było, to musi być jakaś przyczyna takiego zachowania silnika. Jak już będziesz wiedział to koniecznie napisz.

Raczej mało prawdopodobne żeby dźwięk wydawała przepustnica. No ale ona łączy się z kolektorem dolotowym i może dźwięk przenosi się właśnie z wnetrza silnika aż do przepustnicy.
Podobny dźwięk można usłyszeć, kiedy pokręca się ręcznie nieodpalonym silnikiem za wał korbowy. Wtedy też słychać jak tłoki sprężają powietrze i wydają podobne dźwięki.

Amortyzatory
Powrót