• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wydech W GT 3.2

Suchy, fajny dźwięk, rozsądna cena... Fajnie :D
Przed wakacjami będę chciał wymienić swoją Simotę zakupioną przez poprzedniego właściciela i w tej sytuacji chyba mam faworyta.
Dzięki :)

ja to tam widze tak, kolektory z 2,5; wyrównanie długości, wywalenie katów lub zamiana na sportowe, X pipe, i bezosrednio do tyłu z ładną koncówka.
wtedy to brzmi, wystarczy posłuchać GTA Matejki z bliźniaczego forum.

pzd.

Troszkę hardkorem zalatuje jak dla mnie...;) Ma tylko 105 tyś nalatane i szkoda tak wywalać wszystko jak działa....

dla mnie bomba :D choć sam osobiście jakbym coś takiego robił celowałbym w pojedyncze końcówki ale to ja.
Efekt końcowy 5+

Troszkę hardkorem zalatuje jak dla mnie...;) Ma tylko 105 tyś nalatane i szkoda tak wywalać wszystko jak działa....

sorki, troche sie zapędziłem :)
jak dla mnie to dźwięk naprawde ładny, taki basik.

pzd.

Dla mnie miazga, ten dźwięk zabija... Nie mogę takich filmów oglądać (słuchać) bo w końcu kupie 3.2 i nie bedzie mnie na wache stać ale chociaż będzie co podziwiać :D Gratuluje efektu super robota!

Po co ja kupiłem diesla? Niby oszczędny, nieźle jedzie, ale dzwięku mu niestety brakuje. Gratuluję V6 - teaz wiem, że to jedyny słuszny silnik do naszych Alf;)

Bardzo fajnie wszystko wyszło. Ogarnij jeszcze lakier i bedzie lodzio-miodzio.

Przeproszę za małe odkopanie tematu ale lepiej stary odkopać niż nowy otwierać.
[MENTION=845]slavol[/MENTION] pytanko chyba głównie do Ciebie, chociaż może ktoś z tego tematu przechodził już przez to.
Planuje zrobić bliźniaczy wydech w mojej GT z małą zmianą. Otóż nie zmieniam średnicy wydechu więc chciałbym wlot mieć 2.25. Magnaflow niestety nie ma takiego tłumika. Jest bardzo podobno ale pojedyńczy wylot ma usytuowany centralnie. I tu moje pytanie. Czy tłumik 5x8 wejdzie mi na leżąco ? U siebie masz go na stojąca i widać nie ma problemu.
Pozdrawiam Seba

Nasze orginalne tłumiki są "trójkątne" Więc jak wchodzi w pionie to i w poziomie też podejdzie, tylko....
problem możesz mieć w wejściem do tłumika. W orginale jest "u góry" puszki, wlot postawionego w pion tłumika u mnie jest tam gdzie fabryczny dlatego się na niego zdecydowałem.(dobrze to widać na jednym ze zdjęć) Jest po prostu idealny do wyprowadzenia podwójnego wydechu. W innym wypadku nie wywiniesz tak rury lub będzie musiał być po ukosie.
Rurę 2,25 wsuniesz do środka wlotu 2,5, obspawasz i git, te różnice w niczym nie będą odczuwalne i tak na wylotach jest 2,25.
To jest przelot tak czy siak. Mam ja, ma Łukasz w niebieskiej dokładną kopie więc nie kombinuj tylko kopiuj też :)

A tak w ogóle to pokaż który chcesz.

Ostatnia edycja:
Jest 10 cm krótszy od mojego ale i tak będzie po skosie. Do tego ciężko będzie dospawać końcówkę i zakręcić rurą do drugiego wyjścia. Pomiędzy dołem zderzaka a wnęką na koło zapasowe nie ma miejsca na rurę. Z tyłu natomiast fajnie idzie wzdłuż wahaczy.
Do tego nic z tyłu nie widać, tylko końcówki (głupio wygląda jedna puszka i dwie końcówki).
A jeśli masz inny plan połączeniowy to weź pod uwagę budowę wewnętrzną, mój wygląda tak:
magnaflow-12266-performance-muffler-5x8x18-oval-2.5-2.25-camaro-firebird-3.jpg

Tak więc upieram się przy "moim" pomyśle, jest z uniwersalnych najlepszy jaki widziałem w sieci.

[MENTION=845]slavol[/MENTION] - odkopuje wątek, bo przymierzam sie powoli do wydechu u siebie (zgnita pucha).

1. Podasz dokładniejsze informacje o tych końcówkach buzzera (np z zamówienia, wymiary itd) do ponownego zamówienia?

2. Przed końcowym masz coś pomodzone? Katy chyba orig? Za katami? Pytam o kontekst z wejściem 2.25 orig na 2.5 w końcowym, masz inaczej, czy tak jak napisałeś - wsadzone w wejście do puchy i obspawane?

3. Z perspektywy czasu - zadowolony? Jak głośność w trasie? Nie chce zrobić kaleki z samochodu, ma służyć za dupowóz np na mazury z dziewczyną bez bólu głowy.

Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka

1. Będzie ciężko bo notatek żadnych nie mam a pamięć ulotna, jak Ci bardzo zależy to na dniach pomierzę na aucie.
2. Nic i to mnie boli bo mam plac na cały wydech (kat out) tylko z czasem gorzej. Tłumik który mam jest w kilku wersjach wej-wyj. Bez problemu dobierzesz co chcesz.
3. Zadowolony, tragedii w trasie nie ma ale jest głośniej. Puszka tłumika jest trochę za mała i jest delikatne buczenie między 2-2.5 tyś obrotów. U mnie i tak teraz głośniej od wydechu gra muzyka.

O tych buzzerach - nie masz nic na mailach?

Co do puchy - dzięki, przejrze jeszcze modele, może uda się coś większego wsadzić?

Końcówki buzzer 2x 80mm z tego co pamietam. Poszukam jakies dane tłumika to dam znać ;)

Końcówki buzzer 2x 80mm z tego co pamietam
Faktycznie chyba 2x80mm ścięte

Poszukam jakies dane tłumika to dam znać ;)
Już znalazłem, model 12266, patrzę czy mają coś większych rozmiarów z takim rozkładem, ale chyba nie, wszystko taki sam oval 5"x8"

- - - Updated - - -

Hm, 80mm to średnica. A długość tych końcówek [MENTION=845]slavol[/MENTION], [MENTION=27592]LukeMazur[/MENTION]? w waszych odpowiedziach znalazłem tylko "krótsze niż seryjne"

Poczekasz do środy wieczór ? Wtedy będę mógł pomierzyć i dostaniesz wszystkie dane ( jeśli chcesz identyczne) A krótsze niż oni proponują musisz mieć bo do tego tłumika ich nie wspawasz.
Jasne, bez pośpiechu. Temat raczej do końca sezonu

Amortyzatory
Powrót