• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Wydech do Gulietty Turbo

• Autor wątku Autor wątku GiuliettaTBi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

GiuliettaTBi

Guest
Witam, w związku ze zbliżającą się wiosną chciałem sprezentować mojej giuliettcie nowy wydech :) jednak nie wiem czego szukać? chciał bym osiągnąć lekki sportowy pomruk a nie buczenie w kabinie na trasie. Znalazłem firmy które robią na zamówienie wydechy czy kupić coś gotowego tylko jakiej firmy? Wszelkie doświadczenia i uwagi mile widziane. Dzięki.

Ja Supersprinta kupowałem w Łodzi chyba (przez allegro). Gość miał dobrą cenę - wychodziło nieco taniej niż prosto od Supersprinta z ich strony.

[h=3]Opis produktu[/h]
SUPERSPRINT - Kompletny wydech - Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir (170 Hp) ’10 ->

Włoska forma Supersprint powstała w 1955 roku i od samego początku jej celem było oferowanie produktów z najwyższej jakości materiałów, doskonale wykończonych. Ostry nacisk na badania, projektowanie i dostarczanie najbardziej skutecznego odprowadzenia spalin na całym świecie.
Nie są to systemy uniwersalne.
Wydechy są projektowane pod konktetny model auta.

w skład kompletu wchodzi:
- Rura od kolektora wydechowego, z katalizatorem SuperSprint
- rura łącząca
- tłumik środkowy
- tłumik końcowy z dwoma końcówkami

Dostępne również zestawy rajdowe (bez katalizatorów i tłumików).

istnieje możliwość kupna pojedynczych elementów zestawu.
Cena: 12080.00 PLN

:) Powiedzcie mi chłopaki co tak naprawdę daje zmiana tłumika? Dźwięk to zrozumiałe a moc?!

Dźwięk - niewiele, moc - w zasadzie nic, efekt wizualny - dużo lepiej (dla wersji z jedną rurką):

20130127201829-ae57b00d-me.jpg

1. Tak, średnica to bodajże 90mm.
2. 12 tys. kosztuje cały układ - sam tłumik końcowy ponad 4 tys. zł.

Wrzuć film jeszcze raz bo już go nie ma a chętnie bym go posłuchał :)

he.. nie mam tego filmu. Ale niebawem nagram.

Widzę, ze temat mocno ruszył - dzięki!. Koszt wydechu z dwoma końcówkami trochę mnie przerasta a trzeba pamiętać jeszcze o listwie w zderzak tylni który swoje w aso kosztuje. Prawdopodobnie skorzystam z usługi jaką oferuje mgmotorsport jednak dziwne bo nie byli w stanie podać konkretnej wyceny mówiąc ze muszą mieć auto u siebie. Z drugiej strony miałem okazje przejechać się po torze poznań giuliettą z wydechem supersprint'a i dźwięk jaki wydobywał się mnie powalił. W porównaniu do mojej gulietty miałem wrażenie, że zdecydowanie lepiej reaguje na gaz w zakresie dolnych obrotów. Na początku marca zapadnie decyzja.

Co do przyrostu mocy, to najlepiej zrobić pełny układ wydechowy a następnie strojenie.
Wtedy przyrost mocy po remapie będzie zauważalnie wiekszy niż po samym remapie bez zmiany układu wydechowego.
Szkoda, że Milltek nie robi wydechów do Alfy.. :(

Panowie a jak kwestia legalności takiego pełnego układu wydechowego? Mam zamiar kupić kompletny Ragazzon ale boje się że Misiaki z mikrofonem mnie spotkają i będzie lipa.

jeżdzę po Holandi z przelotem na ragazzonie i nigdy problemów nie miałem a wskazówka obrotomierza często odwiedza czerwone pole w moim JTD.
Myślę, że w PL też problemów nie będzie.

Decyzja jednak zapadła na supersprinta narazie końcowy poźniej pomyślimy co dalej przesyłka już w drodze. Widziałem na żywo ich wydechy oraz dla porównania innych producentów i żaden z nich nie był tak dokładnie wykonany.

Ragazzon ma homologacje i nie przekracza 98 db jeżeli jest układ z katalizatorem.

Amortyzatory
Powrót