• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Wyciek z wału korbowego

zenek868

Nowy
Auto
Giulia
Witam
czy ktoś z was zauważył u siebie wyciek olej spod uszczelki wału korbowego??

wada uszczelnienia czy cos powazniejszego?

Uszczelnienie przód czy tył ? jaki silnik?

Przy jakim przebiegu zauważyłeś wyciek ? Z którego roku masz samochód?

Ostatnia edycja:
Fajnie. Jeden zimmering i konieczne wyjście silnika i skrzyni...

"Panowie inżynierowie" a jak chcecie wyjąć i wymienić ten zimmering?. Pytanie jakie nasuwa się, co było powodem uszkodzenia uszczelniacza, w szczególności tego.

Zenek, pytanie jest czy tylne czy przednie uszczelnienie wału, tylne jest miedzy silnikiem z skrzynią. Zawsze.

Przednim okresla się ten od strony rozrządu. Przeważnie

a ty silnik masz z tyłu??

Uszczelnienia wału są dwa, przód i tył. W tych silnikach przód jest od strony rozrządu a tył od strony skrzyni. I o ile wyciek z przodu można zobaczyć w miarę łatwo to tył już wymaga pewnej ekwilibrystyki lub podnośnika ( kanału)

IMG_5608.jpg

Rozumiem ze niestety mnie również dotyczy ten wyciek..? Czy jest na to jakas akcja serwisowa, czy naprawa z gwarancji? (gw mam do konca listopada)

Ostatnia edycja:
To co nie robisz tego wcale ?

Panowie jaka jest wasza opinia, oddawać czy nie? Myślałem o carserwis warszawa połczyńska. Samochód mam jeszcze w leasingu na 3 lata.. Rocznie robię ok. 25 tys km.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót