75andrew155
Administrator ds. moderatorów
- Auto
- 155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V
Mi sie wydaje że to uszczelka prawej głowicy tej gorszej do rozebrania
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czasami różnie to bywa przy robocie simering mógł sie gdzieś podwinać, on by najlepiej wyjasniał tą sytuację. Właśnie nie zawsze się ślizga, wał wyrzuca olej z taką siłą, że nie leje na tarczę tylko dookoła po samym silniku. Pisałeś, że wyrzuca tylko podczas jazdy, może spróbuj podnieś koło i wrzucic bieg, a nóż cos zobaczysz.
Napinacz od ostatniego rozrządu jest już mechaniczny i nie cieknie.Z drugiej strony pasek rozrządu może być mokry od oleju od napinacza hydraulicznego.
A otwór został zaślepiony porządnie czy jakieś misz-masz po chińsku?
Prawdę mówiąc nie wiem, Alfa była wstawiona do warsztatu na rozrząd, i tyle.
A że to serwis specjalizujący się we "włoszkach" to takiego pytania nawet sobie nie zadawałem, sugerujesz fiergloo że powinienem ?
Jeśli fabrycznie był napinacz hydro, a teraz masz mechaniczny. Ponoć, bo jak nie sprawdzałeś to też nie wiesz- to ja bym sprawdził.
Nie do końca rozumiem, ja wiem że mam mechaniczny napinacz, nie wiem tylko o co Ci do końca chodzi z tą "chińszczyzną" i "otworem"
Napinacz od ostatniego rozrządu jest już mechaniczny i nie cieknie.
Bardzo żle to wygląda masz mocne przedmuch do separatora oleju i ten majonez jest niepokojący.Ja natychmiast sprawdziłbym szczelnosc komory spalania nie mylić z kompresja