• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

A może odpuscisz sobie wygląd i kupisz 15/16 felgi i na to za tą kwotę to już opony premium kupisz? Chińskie twory są robione typowo pod testy, przez pierwszy rok jest zajebiście, później tragedia jeśli chodzi o właściwości jezdne. Jakoś szczególnie nie pękają, nie niszczą się, jako nowe nie ma problemu z wyrażeniem, wiekszość się dość wolno sciera. Słabiej chronią felgi.
Oczywiście to takie moje uogólnienie.
Sensowność zakupu podobna do bieżnikowanych, używanych - robisz duże przebiegi i nie stać cię na nowe opony co 2 lata, kupujesz takie.

Według mnie najtańsza sensowna opcja to barum wspomniane przez Ciebie albo Firestone z grupona.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Jan dukat ja bym brał vikingi,miałem kiedyś zimowki w renaulcie i nawet na dojechanym bierzniku dawały rade,naprawdę dobre skandynawskie oponki

chyba jeszcze poczekam i skłonię się chyba do baruma. moje przebiegi-nie śmiać się-to 3-5tys rocznie! będzie na parę lat o ile alfa to wytrzyma:)
ja to chyba jestem chory na tą alfią gorączkę, bo nigdy jeszcze nie miałem nowych opon na aucie, a alfuni chcę od razu komplet wrzucić;)

chyba jeszcze poczekam i skłonię się chyba do baruma. moje przebiegi-nie śmiać się-to 3-5tys rocznie! będzie na parę lat o ile alfa to wytrzyma:)
ja to chyba jestem chory na tą alfią gorączkę, bo nigdy jeszcze nie miałem nowych opon na aucie, a alfuni chcę od razu komplet wrzucić;)

Ja nowe opony w sumie kupowałem wcześniej tylko raz. Teraz kupiłem 2 komplety nowych, zarówno na lato, jak i na zimę :D

póki co, mimo, że trzęsie i podskakuje, bo mam obniżony zawias dodatkowo, nie jestem w stanie za cholerę zrezygnować z wyglądu i załozyć mniejsze felgi.
tak podsumowujac kupiłem alfę TYLKO dla jej niesamowitej linii i aby sobie po prostu na nią popatrzeć. na pewno nie jest to w takiej formie jak dziś auto do codziennej, beznamiętnej pracy jako wół roboczy. jeżdżę codziennie ale dla przyjemności, bo po prostu ją lubię. mam do wyboru darmowa służbówka, to i tak wsiada w alfę i załatwiam co mi potrzeba. podsumowując 17cali zostaje do póki "nie zmądrzeje", choć mam już 41 lat i chyba na rozum za późno:)

póki co, mimo, że trzęsie i podskakuje, bo mam obniżony zawias dodatkowo, nie jestem w stanie za cholerę zrezygnować z wyglądu i załozyć mniejsze felgi.
tak podsumowujac kupiłem alfę TYLKO dla jej niesamowitej linii i aby sobie po prostu na nią popatrzeć. na pewno nie jest to w takiej formie jak dziś auto do codziennej, beznamiętnej pracy jako wół roboczy. jeżdżę codziennie ale dla przyjemności, bo po prostu ją lubię. mam do wyboru darmowa służbówka, to i tak wsiada w alfę i załatwiam co mi potrzeba. podsumowując 17cali zostaje do póki "nie zmądrzeje", choć mam już 41 lat i chyba na rozum za późno:)

Bo kupując Alfę nie do końca kierujemy się rozumem :) tu dochodzą emocje i chęć posiadania czegoś więcej a niżeli zwykłego auta nie wyróżniającego się z tłumu i nie ważne że np. zawieszenie na polskich drogach nie wytrzymuje zbyt wiele, ale ważne ze to auto daje dużo frajdy :)))

A powiedzcie mi co sądzicie o TOYO PXCF1 bo jestem już praktycznie na nie zdecydowany

Ja kupiłem Dunlopa Bluresponse, jako nowe zachowują się bardzo fajnie, przyczepność na suchym dobra, na bardzo mokrym (kałuże) już się trochę gorzej zachowują, dość nagle tracą przyczepność. Są bardzo ciche, opory toczenia niskie, wyboje niestety dość mocno czuć.

Nie polecam Pirelli P7 - u mnie po jakichś 20 tysiącach strasznie poząbkowane i hałasują. Zimówki Michelina nie.

Amortyzatory
Powrót