• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[MiTo] Wybór filtra Paliwa

cross099

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Mito
Cześć,

Jakie filtry paliwa wkładacie do Mito? Ja mam Mito 1.3 JTdm 90KM. Ostatnio wymieniałem i wsadzono mi jakiś filtr za 70 zł bodajże. Dziś chciałem się umówić na wymianę i gość w serwisie mówi mi że filtr kosztuje 170 zł. Macie jakies polecane filtry w niższej cenie?

Tematy przeglądałem ale widziałem podobne tylko do Alfy 156 a do MiTo niekoniecznie...

Cześć,

Jakie filtry paliwa wkładacie do Mito? Ja mam Mito 1.3 JTdm 90KM. Ostatnio wymieniałem i wsadzono mi jakiś filtr za 70 zł bodajże. Dziś chciałem się umówić na wymianę i gość w serwisie mówi mi że filtr kosztuje 170 zł. Macie jakies polecane filtry w niższej cenie?

Tematy przeglądałem ale widziałem podobne tylko do Alfy 156 a do MiTo niekoniecznie...

Ten filtr kosztuje ~130zł
Filtron PP 966/3
UFI 24.ONE.01

Ja innych nie wkładam.

Dzięki za odpowiedź kupiłem UFI. Ktoś wie jak jest z dostępem do tego filtra i czy mogą mnie spotkać jakieś problemy z wymianą?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka

UFI bdb wybór. Ja na tym jeżdżę w 159 i bez zarzutów. Wszystko pasuje.

Dziś w sumie zamontowałem ten filtr UFI i trochę na poczatku jakby pompa zaczęła brzęczeć ale pobierz chwili postoju zaczęło wszystko działać jak należy zobaczymy jak będzie dalej

Powietrze zassało i dlatego brzęczało. W filtrze nie ma zaworku odpowietrzającego? Jak wypchnął powietrze, to jest ok. Lać i jeździć.

Taki mam też zamiar. Może mi ktoś jeszcze podpowiedzieć żebym już nie zakładał nowego tematu czy pod silnikiem osłona zabezpiecza wam też alternator w MiTo? Mam problem bo co wjadę w kaluże to mi się pasek zaczyna ślizgać i piszczy a na desce zaczyna się świecić kontrolka alternatora.

Amortyzatory
Powrót