[MiTo] Wtyczka OBD II

Auto
MiTo 1.4 Progression 78 KM
Witam
Czy jest ktoś w stanie określić jaka wtyczka konkretnie pasuje do MiTo do diagnostyki? OBD II ELM 327 bedzie pasowalo? Wiem że interfejs trzeba Multicuescan albo Fiat Ecu scan, czy podejscie pod ELM 327 tez pod to chodzi?
Ostatnio mialem problem z silnikiem, po odpaleniu dostalem silnych wibracji i check engine zapalil sie 10 razy, obroty szalaly 1,5 k do 2k, po ponownym zaplonie Alfa odpalila normalnie.
Podejrzewam cewke zapłonową i to że odpalila na 3 garach
Chce sprawdzic jaki to blad dokladnie, a nie znam dobrej diagnostyki na pomorzu poza ASO chyba, zreszta lepiej kupic wtyczke za 30 zl i widziec wszystko jak na dloni.
Pozdrawiam

elm 327 jest OK, jak dokupisz adapter żółty lub zrobisz sobie przełącznik na pin 1/9 to będziesz miał full dostęp do wszystkich centralek.

Mnie niestety ten http://allegro.pl/elm-327-1-4-b-bluetooth-bezprzewodowa-obd-obd2-pl-i4970970611.html nie współpracuje z komputerem. Da się połączyć tylko z telefonem ( aplikacja Torque Pro ). Dlatego kupiłem kabel wraz z przejściówkami.

Możesz mi podać link do tej wtyczki i kabla którą ty masz? Byłbym wdzięczny.

A swoją drogą wiadomo co to mogło być, po odpaleniu silnika strasznie zaczął hałasować - tak szurało - i alfą zaczęło trząść, obroty skakały od 1,2k do 2,0k rpm przez pewną chwilę, żółty check engine zamigał mi 10 razy, wrzucilem bieg wyjechałem z garażu, zgasiłem silnik, odpaliłem ponownie i wszystko bylo w normie? Obroty na jałowym 800 jak zwykle.
Silnik 1.4 78KM rok 2009 65k km. Czy to może być cewka zapłonowa?

Możesz mi podać link do tej wtyczki i kabla którą ty masz? Byłbym wdzięczny.

A swoją drogą wiadomo co to mogło być, po odpaleniu silnika strasznie zaczął hałasować - tak szurało - i alfą zaczęło trząść, obroty skakały od 1,2k do 2,0k rpm przez pewną chwilę, żółty check engine zamigał mi 10 razy, wrzucilem bieg wyjechałem z garażu, zgasiłem silnik, odpaliłem ponownie i wszystko bylo w normie? Obroty na jałowym 800 jak zwykle.
Silnik 1.4 78KM rok 2009 65k km. Czy to może być cewka zapłonowa?

swiece i kable do sprawdz
cewka wywala bład

Amortyzatory
Powrót