• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wskaźnik temperatury oleju

michal87tg

Nowy
Auto
AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm
Mam pytanie czy ktoś montował u siebie wskaźnik temperatury oleju? Jeśli tak to co oprócz zegara było potrzebne? Czy może przy zakupie zegara jest wszystko do podłączenia? Chodzi mi o czujnik i gdzie ten czujnik się montuje? Jeśli ktoś ma fotki to będę wdzięczny :) Z góry dzięki za wszystkie info :)

Masz dwie możliwości zamontowania czujnika. Albo podstawka pod filtr oleju, albo wykręcić korki z podstawy filtra pod dodatkową chłodnice oleju - przy zastosowaniu adaptera na gwint.
Mam u siebie czujnik temperatury w JTSie

Czyli albo podstawka pod filtr, albo oryginalnie już coś jest tak i tylko kupuje przelotkę i zakładam czujnik i będzie działać? A masz cuoreventi jakieś fotki jak to robiłeś u siebie? Gdzie się podpiąć i tak dalej?

U siebie mam fotki umieszczenia zegarów we wnętrzu. Mam je z temacie o swoim aucie.
Do 147 TS był gdzieś w sieci manual jak to zrobić. Na nim się wzorowałem.

A powiedz mi podłączyłeś się bezpośrednio gdzieś pod filtr oleju nie kupowałeś tej dodatkowej nakładki? Może umiał byś mi jakoś naświetlić żebym wiedział jak to zrobić

JTS nie ma chłodnicy oleju, ale ma korki w podstawie filtra właśnie pod przewody chłodnicy.
JTD 16v ma chłodnice oleju, JTD 8v nie. Jaki masz silnik?
Ja wkręcałem się w korki stosując adaptery które niestety - musiałem sprowadzić z Niemiec. Choć nie były drogie.
Gwint korków to zdaje się M18 x 1,5 a czujnika M10 x 1

Czujnik M10x1? Z jakiego to zegara? Nie pomyliłeś przypadkiem z 1/8NPT(zdarza się to, bo skok gwintu jest dokładnie taki sam).

Amortyzatory
Powrót