• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

wnętrze przed FL

lukash

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003
Witam
Mam takie pytanie dotyczące konsoli środkowej w AR 156 przed FL. Czy te srebrne konsole występowały w różnych odcieniach
(tak jak to widać na zdjęciach) czy jest to efekt padającego światła?

1248000625.jpg

12437640685.jpg

ta na górze to efekt malowania czyjegoś
ta na dole - org.

Kolega ma rację zdjęcie górne przemalowana z tzw. drewnopodobnego.

a ja tam wolę oryginalną drewnopodobną wersję, wszelkie podmiany typu skóra zamiast drewna, okleina "carbon" lub malowanie zamiast "drewna" i gałki z aledrogo zamiast fabrycznej drewnianej.... dla mnie to nieporozumienie, równie dobrze można by sobie w miejsce skóry dać welur :/ , ale o gustach się nie dyskutuje...
Mam drewno i nie mam zamiaru tego zmieniać

Można było sobie zamówić w różnych kolorach....

tak dało się
ale sam widzisz że w każdym rodzaju popielniczka była czarna
a w fotce pierwszej z góry jest pomalowana - czyli raczej cały panel ktoś sobie pomalował

każdy robi jak chce... jeśli chcesz taka srebrną, to pomaluj sprayem używajac wcześniej podkładu do plastiku.

tak dało się
a w fotce pierwszej z góry jest pomalowana - czyli raczej cały panel ktoś sobie pomalował
A nie, nie, ja zupełnie nie chciałem negować opinii o zdjęciu, raczej chciałem pokazać, że takie coś było możliwe.:D

Chyba rzeczywiście macie rację. Ten jaśniejszy wygląda jak by był malowany. Chociaż w tej palecie kolorów którą podał JFC dostępne są dwa odcienie szarego, więc taki jaśniejszy też może występować.

Mam jeszcze pytanie dotyczące tych tubek przy zegarach. Czy te od 156 FL (ze srebrną obramówką) bedą pasować do 156 przed FL?

z tego co wiem będą
niektórzy wymieniali całość - także "tubki" nawiewów , "ramki klamek"

A co myślicie o delikatnym odświeżeniu wnętrza przed FL, nie będzie to zalatywać trochę "wiochą"? Chodzi mi konkretnie o wymianę tych tubek przy zegarach, kierownicy, dolożenie chromów przy nawiewach. Wszystko oczywiście na oryginalnych częściach po FL.

wg mnie ładnie wygląda taka zmiana

tak dało się

Z tą popielniczką to nie zupełnie. Mam auto z 99r. konsola typu machoń + skóry MOMO czarne. Kierownica skóra, gałka drewno i popielniczka "drewno" takiego koloru jak na konsoli. Ale właśnie co do materiału uzytego: gałka drewno lakierowane, konsola plastik, ale co do popielniczki to jest ona oklejona, ale jakby sklejka w kolorze przypominajacym ten z konsoli. w każdym razie bliżej jej do drewna jakdo plastiku.

tak dało się
w wersji distinctive (np. u mnie) kokpit drewnopodobny, popielniczka także drewnopodobna ;)

....po co te kropki na kierownicy?
:DWydaje mi się, z naciskiem na wydaje mi się, że to takie trochę nawiązanie do tradycji, czy tez starych modeli. Kiedyś nie znano mocnych specyfików do klejenia, więc dwie połówki okładzin koła kierownicy łączono za pomocą nitów, stąd pewnie ten patent żeby coś a'la retro zrobić.

U mnie też popielniczka drewno.

Kierownica jest drewniana czy to imitacja? Bo gałka zmiany biegów to raczej faktycznie drewno. Nawet 'otworki po kornikach' ma ;)

ja mam drewniana kierownice ale bez kropek
ale kiedys na zlocie w rzeszowie byla jedna alfa z taka kierownica
moze to jakis taki pakiet byl i zeby go wyroznic dawali kropki ;d

U mnie też popielniczka drewno.

Kierownica jest drewniana czy to imitacja? Bo gałka zmiany biegów to raczej faktycznie drewno. Nawet 'otworki po kornikach' ma ;)

Kierownica to na 100% prawdziwe drewno , tak samo gałka zmiany biegów.
Szkoda tylko , że konsola jest z imitacji, powinni konsekwentnie się trzymać koncepcji i zrobić ją z prawdziwego drewna, bo z tą imitacją to troszkę jakieś takie... golfiarskie :crazy_pilot:

Kierownica to na 100% prawdziwe drewno , tak samo gałka zmiany biegów.
Szkoda tylko , że konsola jest z imitacji, powinni konsekwentnie się trzymać koncepcji i zrobić ją z prawdziwego drewna, bo z tą imitacją to troszkę jakieś takie... golfiarskie :crazy_pilot:
ja konsole mam drewniana chyba:P

Zdj%EAcia-0267a.jpg

Zdj%EAcia-0267_zoom.jpg

Amortyzatory
Powrót