Wilgoć w bagażniku

owczar

Użytkownik
Auto
AR 164 2.0 TS , AR 166 JTD ,AR Brera 2.4 Jtdm
Szukałem i nie znalazłem takiego tematu,więc piszę.We wnęce koła zapasowego mam wilgoć .Co wyczyszczę biały nalot ( pleśń) i wysuszę wykładzinę ,za jakiś czas pojawia się ona z powrotem.Nigdzie po myciu nie widzę przecieków do środka , a w dawcy mam ten sam problem - więc to widzę że jakaś wada naszych aut.Ma ktoś to samo?Jak pozbyć się tego problemu?

Ją też to kiedyś miałem. Po wymianie uszczelki klapy bagażnika nastała susza. Uszczelka wpadła nowa nieuzywana od tanifiat. Dałem coś koło 130-160 pln. To było dobre 2 lata temu i do dziś jest ok.

wysłane z WC

czy zdejmowany był tylny zderzak ? bo jak tak to może specjaliści nie założyli zaślepek i wtedy woda dostaje się do wnęki koła zapasowego

No i dzisiaj sprawa się wyjaśniła.Wyciągnąłem półkę aby założyć drugą z roletą i przy prawym słupku zobaczyłem wilgotne wygłuszenie pod półką.Lanie wody na szybę spowodowało że znalazłem miejsce "przecieku". Na długości ok 15 cm klej nie trzyma szyby i w tym miejscu woda przecieka do środka.Nie wiem czy to ze starości , czy szyba była ju z wymieniana i żle wklejona? Wiem już przynajmniej jaka jest przyczyna i teraz tylko muszę obmyśleć plan "naprawy".

A datę masz tą samą na wszystkich?
Najlepiej by było ja wyciąć i wkleić ponownie ale wystarczy jak umiejętnie zaaplikujesz klej od spodu po całej długości.

Szyba z tego samego roku co pozostałe.Ponieważ nie grzeją mi nitki ogrzewania szyby ( praktycznie grzeje chyba tylko 1 szt ) - to mam mały dylemat i myślę nad jej wymianą.

To chyba najlepszym wyjściem będzie wymiana. Używkę kupisz tanio i przy okazji wkleisz jak należy żeby nie było przecieku.

u mnie też biała wilgoć wyłazi po jakimś czasie na dywanie pod kołem zapasowym, ale nigdzie nie zlokalizowałem przecieku.

Amortyzatory
Powrót