• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Widziany....Widziana.

Hehe, ja najpierw pomyślałem że to Brera (bo jakoś tak błotniki Ci wystawały), ale na scudetto nie miałeś czarnej listwy więc myślę - 159! Szybki "strzał" na szyldy i widzę WJ;) Krótko mówiąc jesteśmy "auslanderami" na tej szczecińskiej ziemi;)

PS. Chyba zmieniłeś lokalizację gabinetu, bo coś Cię nie widuję na Wojska Polskiego od jakiegoś czasu...

Dokładnie, już nie pracuje przy wojska. Mam parking pod biurem i nie muszę codziennie rano "walczyć" o miejsce, no ale też widuje mniej alf;)

Szkoda, bo kolega z pracy też ma 159 i często stajemy w tym samym miejscu - w ten sposób mogłyby stać 3 czarne sedany koło siebie (z czerwonym, czarnym i beżowym wnętrzem).

Jak będzie zlot to może wreszcie wpadnę i możemy sobie tak postawić;);)

Idąc dzisiaj do pikera na warsztat na Jesionową widziałem ze trzy 159 ale czyje to pojęcia nie mam bo żadna klubowych ramek nie miała a było to na Al.Piastów i Mieszka I.

Klubowe 159 ze Szczecina są chyba tylko 3:
- czarny sedan na WJ (rysiek)
- czarny sedan na ZS ****T (tdi86)
- czarny sedan na ZMY (mój)

No to żadna z wymienionych bo wszystkie na ZS a tdi na pewno bym poznał bo miałem okazję poznać go na spocie.

Będąc turystycznie swoją alfa w Szczecinie spotkałem kilka alf. M.in. srebrna 146, 159SW, czerwoną 145 wszystkie były na ZS i wszystkie widziałem w okolicach ul Seledynowej i Zielonego Wzgórza (bo tam zatrzymałem się na parę nocy i wyjezdzam w poniedziałek)

Pozdrawiam kierowników :)

Większość 159 a może i nawet wszystkie nie posiadają ramek klubowych... :)
Łukasz to Ty taki kawał z buta drałowałeś ... ?

A ja widziałem ostatnio jak startowała policyjna 159 za kolesiem w ML-u, który siedział mi na ogonie a jak dojeżdżaliśmy do skrzyżowania zaczęły się zmieniać światła :) Ja się zatrzymałem a koleś zmienił pas i przeleciał na czerwonym (nie na ciemno żółtym jak to niektórzy mówią tylko na czerwonym) miał pecha, bo na światłach stał radiowóz :D
Przeleciał gdzieś 100-wką, a gliniarzowi dogonienie go zabrało może 1km ;)
Zdarzenie ze Szczecina ;)

Łukasz to Ty taki kawał z buta drałowałeś ... ?

No niestety hehe.Nie kumam jeszcze linii autobusowych wiem bo można zapytać,dowiedzieć się ale chodząc po mieście zaczynam je poznawać:D W poniedziałek idę już czwarty raz więc jakieś 20 km będzie zrobione co niestety da się odczuć na moim dużym paluchu bo zrobił mi się fajny pęcherz:D:D

A więc tak:
Koszalin:

Gtv biała na GKA.... pod Emką
166 czarna na ZGY.... koło giełdy
156 SW FL czarna na ZK..... (kierownik w średnim wieku, raczej nie zrzeszony ;) ) pod Nomi
156 SW w pobliżu ronda koło strefy ekonomicznej

Droga nr 6:

147 na PP.....

Połczyn-Zdrój:

156 ciemna (koloru nie widziałem, bo było ciemno już ;) ) na PJA.....
Więcej nie pamiętam ;)

Pozdro dla wszystkich kierowników :)

Ostatnia edycja:
W piątek miałem bardzo przyjemną przejażdżkę z białą 159 SW na niemieckich numerach (a wcześniej spotkanie z cuoreventi na Gdańskiej).
Jadąc w kierunku Goleniowa wyprzedziłem ją w Kliniskach i po zaglądnięciu do kabiny uznałem, że Pan raczej do Alfaholików nie należy... Bardzo się zdziwiłem, gdy chwilę później zobaczyłem ją w lusterku;) I tak razem przejechaliśmy ładny kawałek lewym pasem (z prędkościami dalekimi od przepisowych), jednak ja odbiłem na Gdańsk, a SW poleciała na Świnoujście - na pożegnanie było czułe mruganie awaryjnymi i długimi;)
Pierwszy raz trafił mi się kierownik belli z DE, który "kumał o co chodzi".

To ciekawe Franek, bo mi wszyscy Niemcy machają, nawet się śmiejemy, że tylko prawą ręką pod kątem 45st. hahah;)

Dziś rano znowu widziałem 156 SW na PJA.... i wydaje mi się, że była w kolorze blu cosmo (wczoraj nie widziałem, bo było za ciemno na drodze ;) )
A pół godziny temu widziałem 155 na ZBI.... (chyba czarną).
Tylko kierownicy jacyś mało kumaci ;)

Amortyzatory
Powrót