Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
na wolnych obrotach nie ma zdnego odglosu tarcie jest slyszalne tylko na 2,3 i 4 bieguKażda wibracja, spowodowana oponą, felgą, złym wyważeniem, będzie tak odczuwalna, a diagnostykę należy zaczynać od rzecze najprostszych - łożysko oporowe, jak rozumiem, sprzęgła, sprawdzić bardzo łatwo - na postoju i luzie, oczywiście na uruchomionym silniku, wciskasz sprzęgło, jeśli odgłos z okolic sprzęgła nasila się, to możesz podejrzewać łożysko - mechanik przestraszył się AR i chciał Cię spławić, albo oskubać.
Tak, jak napisałem, zacząłbym od rzeczy najprostszych, których wyeliminowanie, zajmie chwilę i będzie kosztowało grosze.
a jak z olejem w skrzyni
Po wciśnięciu sprzęgła, koła przednie nie są napędzane, a więc działają na nie inne siły - ja bym zaczął od tego, bo to ani czas, ani koszt, ale kolega oczywiście zrobi jak zechce
Co ma do smarowania łożyska "degradacja temperaturowa", to ja za bardzo nie wiem i wystarczy chyba, zwyczajnie częściej zmienić olej - ja wymieniam co 50 tysięcy kilometrów, a spuszczony olej, wizualnie nie różni się niczym od nowo zalewanego, ale przyjmuję do wiadomości informację o "degradacji temperaturowej oleju" w manualnej skrzyni biegów, która akurat w skrzyni M32 powoduje brak smarowania tego łożyska![]()
Ale tu jeszcze są wibracje, które mogą być ze skrzyni lub tak jak to było u mnie w 156 z wewnetrzych przegubów
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka