• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wibracje przy przyspieszaniu

kozak1875

Nowy
Auto
alfa 159 1,9 jts
Witam zakupilem alfe 159 z silnikiem 1,9 jts i jest pewien problem na 2,3,4 biegu slychac szum taki jak by cos tarlo o siebie pozatym przy ruszaniu do okolo 2 tys obroto czuc wibracje do 4 biegu ktos ma pomysl od czego zaczac szukac problemow?

Zacząłbym od najprostszego, czyli sprawdzenia felg, opon i wyważenia, a przy okazji sprawdziłbym zawieszenie i posłuchał łożysk oraz sprawdził tarcze i klocki - jedna robota :)

Ostatnia edycja:
to napewno nie jest problem z oponami te wibracje czuc na kierownicy pedale gazu a dzwiek to jest takie cos jak by cos tarlo o siebie wcisniecie sprzegla wycisza problem

Jak to nie pomoże sprawdz półosie a szczególnie przeguby wewnętrzne., poduszki na silniku i skrzyni

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

to napewno nie jest problem z oponami te wibracje czuc na kierownicy pedale gazu a dzwiek to jest takie cos jak by cos tarlo o siebie wcisniecie sprzegla wycisza problem
Łożysko oporowe

Ale nie jestem pewny czy wibracje będą z łożyska.

no rozumiem ale zajechalem do mechanika i na poczatek powiedzial ze dwu masa i skrzynia biegow na zlom to mi sie wydalo dziwne bo biegi dzialaja idealnie

Rozebrał to że stwierdził że zlom?

Podnosił samochód ogkasal w jakim stanie są przeguby wewnętrzne?

nie przejechal sie kawalek stwierdzil ze to znany problem w alfie i wymiana dwu masy i skrzyni biegow koszt 10 k

Zmień mechanika [emoji1787]

Jaka tam skrzynia siedzi tzn jaki model

Bo to gowno nie mechaniki są. Najlepiej wiesvagen das auto wtedy jest gute auto. Szlak mnie trafią na takie gadanie mechaników. Skąd on ta cene wziął? 5 tys za robotę? Prosta robota jak w każdym innym aucie

Wywala skrzynie itd a okaże się coś innego i kto ci odda kase

Podjedz do jakiegoś swojego ziomka tak abyś mógł wejść pod auto sprawdz sobie co jestes w stanie sam.

Amortyzatory
Powrót