wewnetrzne lusterko fotochrom - samo sciemniajce jak zrobic instrukcja 147 156 GT ...

Poszukaj takiego które pasuje P&P bez przeróbek mechanicznych. Bo jeżeli i tak żadne bez przeróbek mocowania nie pasuje to kup po prostu najtańsze. Prawie wszystkie z "nowożytnych" aut działają tak samo. Najtaniej chyba można kupić od W210/211

Podepne się pod temat mam na oku lusterko fotochromatyczne z Alfy 166 plus taki że mocowanie do szyby jest te same co u mnie w AR147 więc z montażem nie będzie problemu.Kłopot w tym,ze gdy wrzucisz wsteczny lusterko jest dalej "ciemne" jeśli wiecie co mam na myśli.Mozna to jakos obejść ?

Wysłane z mojego HUAWEI P8

Musisz przecież podłączyć sygnał od wstecznego

ok
czyli najsensowniej bedzie szukac od 166

chociaz bardziej podobaja mi sie te z c5 ;-)

hmm moze pobawie sie i przerobie mocowanie

A jak koledzy wygląda łącze do podpięcia lusterka w AR 147 ma ktoś jaką fote ?

Z tego co mi wiadomo w 147 nigdy fabrycznie nie było montowane lusterko elektrochromatyczne więc nic tam nie znajdziesz. Trzeba sobie samemu zrobić zasilanie.

Aha dzięki kolego za info, a lustereczko od Peugeot 407 będzie ok co ?

Przecież pisałem że to nie ma znaczenia z jakiego auta weźmiesz. Kwestia tylko jak to zamontujesz.

Ja mam z Peugeota, zresztą na początku tematu jest opis jak je zamontować tylko że wymaga to pewnych modyfikacji.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Koledzy, założyłem sobie lusterko od Peugeota 407 i pytanie do którego przychodzi + a do którego - są trzy kable brązowy, żółty, i biło czarny, powie ktoś jak to podłączyć ?IMG_20161110_190857.jpgIMG_20161110_190908.jpgIMG_20161110_190945.jpgIMG_20161110_193719.jpg

Ostatnia edycja:
Zna ktoś sposób na wyjęcie tego pierścienia sprężynującego z lusterka z Puga 407?

EDIT. Dobra, już ogarnąłem. ;)

Ostatnia edycja:
Czesc
Kupilem fotochrom z alfy 166 podlaczylem zasilanie z lampki sufitowej.Rzecz w tym ze mam 3 kabelki czarny fioletowy i niebieski(kable z lusterka) czarny i fioletowy podlaczylem jako zasilanie (dziala) pytanie do czego sluzy niebieski? Wsteczny?

Czesc
Kupilem fotochrom z alfy 166 podlaczylem zasilanie z lampki sufitowej.Rzecz w tym ze mam 3 kabelki czarny fioletowy i niebieski(kable z lusterka) czarny i fioletowy podlaczylem jako zasilanie (dziala) pytanie do czego sluzy niebieski? Wsteczny?
W tutorialu jest napisane ,ze plus do plusa i masa-- > czyli minus czy gdzies do blachy np dach(blacha,mam tam kilka srubek)

Zawsze są co najmniej trzy kable. Zasilanie i sygnał wstecznego.

Ok tylko pytanie czy jeden z kabli zasilajacych mam podlaczyc do masy tzn minus czy do karoseri

Raczej nikt się w to nie bawił, trzeba ciągnąć kabel do czujnika/lampy.

Amortyzatory
Powrót