• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Wentylator włącza się przy 50 stopniach

H

hunter91

Guest
witam mam pewnien problem w mojej alfie 156 1.6 TS 99r. Odpalam alfe, jade kilka kilometrow i wlacza sie wentylator. silnik ma temp. troche ponad 50stopni.
zauwazylem, ze mam malo plynu chlodniczego no ale to chyba nie jest problem. moze ktos mial taki problem :(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
chociaz nikt nie odpowiedzial rozwiazalem problem. czujnik temperatury padł.

Albo czujnik albo kostka nie styka do czujnika, bo jak ja odlaczysz to automatycznie wlaczaja sie w tedy wentylatory.

panowie a gdzie jest ten czujnik temperatury w silniku 1.8 ts bo mam podobny problem

wkręcony jest w termostat
wygląda tak :
1065687069

jest tutaj :

gdybyś kupował nowy to sprawdź ile pinów masz bo są jak dobrze pamiętam dwu i trzy pinowe

Ostatnia edycja:
czujnik temperatury padl i paliła sie kontrolka wtryskow. czujnik oryginalny 180 zl pan z warsztatu zamowil za 85 zl zamiennik razem zaplacilem z podlaczeniem do komputera i wymiana + plyn do chlodnicy 200 zl

ludzie - gdzie wy robicie zakupy ?
czujnik temp. mnie kosztował 42zł o ile dobrze pamiętam - patrząc na twoje auto to mamy ten sam ( u mnie 156 1.6 TS 98r )

pozdrów mechanika - ma niezłe rabaty :D

nawet w intercars bez żadnych zniżek czujnik kosztuje ok 60zł
http://sklep.intercars.com.pl/

a u kolegi puotek jak pisałem powyżej coś ponad 40zł płaciłem

Ostatnia edycja:
hunter91 za 180 zł to kupisz nowy termostat z czujnikiem. sam czujnik jak bocian napisał to 40zł. Przepłaciłeś, albo jak by to napisać, zmień mechanika, bo lubi na niewiedzy zarabiać, a to dobrze nie rokuje.

hunter91 za 180 zł to kupisz nowy termostat z czujnikiem. sam czujnik jak bocian napisał to 40zł. Przepłaciłeś, albo jak by to napisać, zmień mechanika, bo lubi na niewiedzy zarabiać, a to dobrze nie rokuje.

mozliwe nie chce mi sie sprawdzac ale czujniki bosha sa drogie.

a ile kosztuje podlaczenie samochodu do komputera?

podłączenie zależy gdzie ale średnio od 60-80 pln. W ASO chyba biorą 100,-

wiec nie przeplacilem 40 zl to chyba za jakis bubel.

Ostatnia edycja:
@hunter91
- ale czy pomogła ta wymiana czujnika, silnik osiąga poprawne temperatury pracy ?

@hunter91
- ale czy pomogła ta wymiana czujnika, silnik osiąga poprawne temperatury pracy ?

u mnie w alfie trudno osiagnac 90 stopni chyba w cieply dzien i w meiscie... tak to trudno. kontrolka zgasla ale napewno nei mialo to nic wspolnego z temperatura.

Amortyzatory
Powrót