• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Wentylator - dmuchawa kabiny

airbob

Nowy
Auto
145 1,6 TS 99r
Witam
Skończył się już komutator w silniku wentylatora i nadszedł czas na wymianę całej dmuchawy. Niestety chaos jaki panuje w oznaczeniach mnie przerósł, już nie wiem co mam kupić, każdy sprzedawca mówi coś innego. Na moim wentylatorze nie ma żadnych sensownych oznaczeń, możliwe że kiedyś była jakaś naklejka ale ślad po niej zaginął.
Czy ktoś byłby w stanie podać mi numer katalogowy wentylatora dmuchawy ?
Silnik 1,6 T.S wersja bez klimy, 99r.

Witam
Skończył się już komutator w silniku wentylatora i nadszedł czas na wymianę całej dmuchawy. Niestety chaos jaki panuje w oznaczeniach mnie przerósł, już nie wiem co mam kupić, każdy sprzedawca mówi coś innego. Na moim wentylatorze nie ma żadnych sensownych oznaczeń, możliwe że kiedyś była jakaś naklejka ale ślad po niej zaginął.
Czy ktoś byłby w stanie podać mi numer katalogowy wentylatora dmuchawy ?
Silnik 1,6 T.S wersja bez klimy, 99r.
Wszystkie mają takie same.

Właśnie że nie, już to czy jest klima czy jej nie ma, ma wpływ na parametry i oznaczenia wentylatora. Dlatego potrzebuję konkretnego numeru do mojego auta.

Ostatnia edycja:
do lesio146
To może byś podał jakikolwiek numer wentylatora a nie bijesz pianę. To co napisałem nie jest wyssane z palca są różne moce silników 90,100,150W.

do bocian
Co to jest eper ? czy chodzi o numer nadwozia ? ZAR 93000002224397

Eper to jest takie fajne cos co jak tam wpiszesz swoj vin to znajdziesz nr czesci
Poszukaj na forum aktualnego linka lub w google wpisz eper fiat
Aha - eper najlepiej dziala na int expl. Pod innymi przegladarkami potrafi sie psuc

do lesio146
To może byś podał jakikolwiek numer wentylatora a nie bijesz pianę. To co napisałem nie jest wyssane z palca są różne moce silników 90,100,150W.

do bocian
Co to jest eper ? czy chodzi o numer nadwozia ? ZAR 93000002224397
Nie bije piany tylko piszę jak komu kumatemu.Wszystkie mają ten sam silnik dmuchawy,wraz z fiatem bravo/brava/marea/tipo/tempra.

Panowie ... na 100% są przynajmniej dwa typy tych silniczków (być może dotyczy to modeli Fiata). Różnią się średnicą zewnętrzną stojana przez co nie da się przełożyć tej plastykowej obudowy z łapkami. Niestety nie wiem od czego to zależy ani poco wprowadzono takie zróżnicowanie.

Do kolegi Airbob, jeśli jeszcze nie kupiłeś odezwij się na PW albo na maila i najlepiej podaj od razu średnicę o której pisałem wyżej, może będę miał fajną ofertę dla Ciebie.

Ja mam alfe 146 bez klimy 2000r na czesci wiec moze z niej by pasowało

Amortyzatory
Powrót