wentylator chłodnicy

• Autor wątku Autor wątku tom482
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tom482

Guest
--------------------------------------------------------------------------------

pytanko
nie kręci mi wentylator chłodnicy nawet przy 110st,sciągłem obudowe z tego przekażnika
przed akumulatorem (czarny nawiększy,obok trzy czerwone )zwarłem
blaszki i wentylator zapitala)moje pytanie czy to on do wymiany czy jest jeszcze jakiś inny odpowiedzialny za wentylator,czujnik temperatury
jest zdaje sie jeden od wskażnika wewnętrznego i wentylatora,wtyczke mam 3pinowa w termostacie.
:?:

sprawdz czujnik w chlodnicy, wykręć i włoż do wrzątku jak zacznie przewodzic to znaczy ze jest dobry a jak nie to wiadomo.. czujnikowi w termostacie daj spokuj bo on od podawania temperatury do kompa jest..

Alfista napisał:
sprawdz czujnik w chlodnicy, wykręć i włoż do wrzątku jak zacznie przewodzic to znaczy ze jest dobry a jak nie to wiadomo.. czujnikowi w termostacie daj spokuj bo on od podawania temperatury do kompa jest..

wyczytałem na forum że jak jest wtyczka 3pinowa w termostacie to jest tylko jeden czujnik temperatury :shock: skoro działa wskażnik w środku znakiem tego jest dobry.
mam alfe 156 2001 1,8ts.

tom482 napisał:
wyczytałem na forum że jak jest wtyczka 3pinowa w termostacie to jest tylko jeden czujnik temperatury :shock: skoro działa wskażnik w środku znakiem tego jest dobry.
mam alfe 156 2001 1,8ts.

:shock: nie widzialem jeszcze 3pinowego czujnika temperatury w termostacie, ale moze ten 3 kabelek to poprostu ekran, moim zdaniem powinny byc 3 czujniki temperatury (wentylator/komputer/licznik)

Alfista napisał:
tom482 napisał:
mam alfe 156 2001 1,8ts.

:shock: nie widzialem jeszcze 3pinowego czujnika temperatury w termostacie, ale moze ten 3 kabelek to poprostu ekran, moim zdaniem powinny byc 3 czujniki temperatury (wentylator/komputer/licznik)

to z innego forum cytat

> Dwa czujniki są tylko w "starszych" TS z metalowym deklem.
> Po modyfikacji stosuje się czujnik temperatury płynu chłodzącego typu
> "podwójnego NTC". Jest to jeden 3 pinowy wkręcany w termostat.
:idea:

Amortyzatory
Powrót