Warsztaty w Opolu i okolicach

• Autor wątku Autor wątku alfa147ss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zatem jak wyglądają u Ciebie ceny? Chodzi mi o kosmetykę lakieru

Wszystko zależy od stanu w jakim jest lakier, nie wiem jak jest uszkodzony i jaki efekt byś chciał mieć. Czy posiadasz samochód od nowości czy kupiłeś w autokomisie a tam z reguły przed sprzedażą ostro zajeżdzają lakier, czy samochód miał jakiś element malowany? W przypadku Mito cena zaczęła by się od 300 zł z dobrym woskiem na koniec natomiast górna granica to ponad 1000 zł z zabezpieczeniem Cquarz, niedługo robię taki projekt na Hondzie i będzie on w galerii na mojej stronie. Zobacz jak to wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=Da10NISZm_s
http://www.youtube.com/watch?v=jnq4-0UMNe4&feature=related
Pozdrawiam Igor

Wszystko zależy od stanu w jakim jest lakier, nie wiem jak jest uszkodzony i jaki efekt byś chciał mieć. Czy posiadasz samochód od nowości czy kupiłeś w autokomisie a tam z reguły przed sprzedażą ostro zajeżdzają lakier, czy samochód miał jakiś element malowany? W przypadku Mito cena zaczęła by się od 300 zł z dobrym woskiem na koniec natomiast górna granica to ponad 1000 zł z zabezpieczeniem Cquarz, niedługo robię taki projekt na Hondzie i będzie on w galerii na mojej stronie. Zobacz jak to wygląda
http://www.youtube.com/watch?v=Da10NISZm_s
http://www.youtube.com/watch?v=jnq4-0UMNe4&feature=related
Pozdrawiam Igor

Robi wrażenie. Szczególnie ta powłoka Cquarz.
A powiedz, jak wygląda sprawa późniejszego mycia auta, czy w przypadku ptasich odchodów, plam smoły itp. Czy osadzają się tak jak na zwyklym lakierze, czy łatwiej je usunąć?

Robi wrażenie. Szczególnie ta powłoka Cquarz.
A powiedz, jak wygląda sprawa późniejszego mycia auta, czy w przypadku ptasich odchodów, plam smoły itp. Czy osadzają się tak jak na zwyklym lakierze, czy łatwiej je usunąć?

Cquartz tworzy powłokę, która dzięki zmodyfikowaniu właściwości chemicznych na poziomie molekularnym zapewnia bardzo trwałą ochronę powłoki lakierniczej oraz wyjątkowo łatwy sposób jej czyszczenia. Impregnuje powierzchnie powodując, iż nie przylegają do niej żadne zanieczyszczenia oraz odpycha wodę. Powłoki Cquartz nie da się usunąć przy pomocy wody, środków zasadowych czy też innych detergentów lub pod wpływem działania na powierzchnie wysokim ciśnieniem.
Cquartz zapewnia, iż powierzchnia, na którą został zaaplikowany, zachowa swoją oryginalną czystość i przejrzystość, posiada unikatową zaletę - chroni powierzchnię przed osadzaniem się wapnia i istotnie ogranicza rysowanie się lakieru.
Tyle mówi producent, mycie auta można śmiało realizować tak jak dotychczas to robiłeś trzeba uważać na niektórych ambitnych pracowników myjni zaczynających od kół i brudna gąbką z piaskiem myją nadwozie, chyba że samemu myjesz auto masz taka możliwość wtedy najlepiej na dwa wiaderka. Wszelkiego typu zabrudzenia o wiele łatwiej będzie można usunąć z powierzchni lakieru.

Cquartz tworzy powłokę, która dzięki zmodyfikowaniu właściwości chemicznych na poziomie molekularnym zapewnia bardzo trwałą ochronę powłoki lakierniczej oraz wyjątkowo łatwy sposób jej czyszczenia. Impregnuje powierzchnie powodując, iż nie przylegają do niej żadne zanieczyszczenia oraz odpycha wodę. Powłoki Cquartz nie da się usunąć przy pomocy wody, środków zasadowych czy też innych detergentów lub pod wpływem działania na powierzchnie wysokim ciśnieniem.
Cquartz zapewnia, iż powierzchnia, na którą został zaaplikowany, zachowa swoją oryginalną czystość i przejrzystość, posiada unikatową zaletę - chroni powierzchnię przed osadzaniem się wapnia i istotnie ogranicza rysowanie się lakieru.
Tyle mówi producent, mycie auta można śmiało realizować tak jak dotychczas to robiłeś trzeba uważać na niektórych ambitnych pracowników myjni zaczynających od kół i brudna gąbką z piaskiem myją nadwozie, chyba że samemu myjesz auto masz taka możliwość wtedy najlepiej na dwa wiaderka. Wszelkiego typu zabrudzenia o wiele łatwiej będzie można usunąć z powierzchni lakieru.

Brzmi bardzo ciekawie. Pomyślę nad tym na przyszły rok (trzeba uskładać kasę), ale myślę że się skuszę. Jestem jeszcze ciekaw efektów waszej pracy. Więc jak możesz, to wrzuć fotki z planowanej kosmetyki na Hondzie.
Rozumiem, że auto trzeba zostawić na całą noc?

Witam wyskoczył mi błąd "motor system failure" i nie wiem do jakiego warszatu się udać. Jaki wybrać jaki polecacie warsztat w opolu lub okolicach z tego co wyczytałem to Lukoszek, Silesia, Kartel i w Brzegu Nowacki Marek na oławskiej. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi warsztatami lub czy polecacie coś innego. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Witam wyskoczył mi błąd "motor system failure" i nie wiem do jakiego warszatu się udać. Jaki wybrać jaki polecacie warsztat w opolu lub okolicach z tego co wyczytałem to Lukoszek, Silesia, Kartel i w Brzegu Nowacki Marek na oławskiej. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi warsztatami lub czy polecacie coś innego. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Jak chcesz to podjedź do Janeczki w Opolu (Oleska). W serwisie pogadaj z panem Witkiem. Jest obeznany w temacie AR.

Temat MSF był już maglowany na forum wiele razy pogrzeb może to jest kwestia wyczyszczenia czujnika doładowania lub EGR`a. Zależy od tego czy chcesz się bawić sam :-).

Silesie odradzam :)zawsze trzeba coś poprawiać a kasy nikt nie dołoży :D

Miałem okazję skorzystać z usługi myjni Aqua w zakresie ochrony lakieru:

http://www.aquaopole.pl/ochrona-lakieru.html

Przyznam, że praca została wykonana bardzo dobrze. Pracownicy usunęli także 3 rysy (poprzez spolerowanie odpowiednim preparatem). Efekt po nałożeniu powłoki ochronnej jest zbliżony do fabrycznego. Ładny połysk, głęboki kolor oraz dodatkowo warstwa ochronna. Cena promocyjna też nie wygląda najgorzej. Całość operacji (dokładne mycie, suszenie ręcznikami z microfibry oraz sprężonym powietrzem, polerowanie rys oraz nakładanie warstwy Sonax) trwało ok. 2 godz. Generalnie jestem bardzo zadowolony.

A ja się zastanawiam czy robić rozrząd u JAneczki, czy w Delicu.. Blokady rozrządu do JTS-a będę miał :D Muszę się zorientować ile za części u Janeczki- poza serwisem ok 720-730zł z pompą wody, paskiem i rolką balansującą.

Przeczytałem wątek od początku- jutro zadzwonię do Janeczki z zapytaniem, jeżeli ma swoich częściach będę mógł zrobić, to pewnie zrobię tam. Jeżeli coś pójdzie nie tak, to pewnie do Ozimka pojadę. Jakieś inne propozycje?

Umówiłem się na czwartek- 400zł za wymianę rozrządu, zobaczymy, zdam relację ;)

Car Serwis Koscierzyce 57 k. brzegu

Witam wszystkich odwiedzających mój link.

CAR SERWIS
Kościerzyce 57
Czynne od pon do pt
od 9-17
sobota od 8 do 14
Tel kontaktowy 605 730 903, 668 047 537

OFERTA:

-przeglądy samochodowe
-wymiana zawieszenia
-wymiana, naprawa układów hamulcowych
-wymiana bądz naprawa układów wydechowych
-wymiana rozrządów
-naprawy blacharskie
-naprawy elektryczne
-wymiana szyb samochodowych
-diagnostyka ogólna i komputerowa
- wulkanizacja
-renowacja powłok lakierniczych, konserwacja podwozi
-fachowe doradztwo

AUTO CZĘŚCI SAMOCHODOWE DO WSZYTKICH POJAZDÓW BEZ OGRANICZEŃ- GWARANCJA DOBREJ CENY- ( Sprawdz nas)
Samochodowe piątki i soboty!
-20% dodatkowego rabatu dla każdego umawiającego się na naprawę auta w pt i sobotę

PROMOCJA na bezpłatna wymianę płynów*- przy zakupie naszego oleju i filtra
Oferta ważna do 16 czerwca br

Łatwo nas znaleźć K-CE 57 vis-ŕ-vis Kościoła

Zapraszamy do korzystania z usług naszego serwisu.

Wczoraj odebrałam bellę od blacharza. Wymiana progu, trochę cięcia i spawania podłogi i błotników- żeby pozbyć się początków rdzy. Potem malowanie i konserwacja. I muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona. Chłopak co prawda nie specjalizuje się w alfach (moja była 2 w jego karierze), ale wykazał się znajomością tematu i chęciami- sam z siebie sprawdził olej i go wymienił (oczywiście po konsultacji ze mną), naprawił obudowę filtra powietrza- a wszyscy mechanicy mi tłumaczyli, że to nie jest powód falowania obrotów i dławienia się samochodu (okazało się, że jednak był). I co najważniejsze- cena bardzo dobra, bez naciągania.
Zakład znajduje się w Przysieczy, a więc niedaleko od Opola. I ręczę lepiej się kawałek przejechać niż przepłacać w mieście. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany chetnie podam namiar.

Ja za to stanowczo ODRADZAM pseudo qr.. serwis Pana Janeczki. Opisałem już perypetie zmiany rozrządu, wałków, popychaczy itd w ich serwisie. Co do zmiany rozrządu nie mam zastrzeżeń- blokady założone wzorcowo.
Ale jaki szanujący się serwis po wymianie wałków rozrządu, popychaczy nie wymienia oleju, nie sprawdza miski, nie czyści układu z opiłków???
Tym sposobem cały syf, który powstał z ścierania krzywek z wałków pozostał w silniku i zmieszał się z olejem. Tragedia normalnie..
Dzięki Panom z serwisu muszę dwa razy zmieniać olej, trzeci raz zmieniać wałki oraz popychacze- bo przecież nie znaleźli przyczyny klekotania po wymianie wałków (kolejny raz swoją drogą...) Na dodatek wymiana wariatora, panewki wariatora, ściąganie miski olejowej oraz czyszczenie całego układu smarowania.
Nie zauważyli, ani nawet nie wpadli na to, że to może być brak smarowania- przy czym naprowadzałem ich na to przy oddawaniu auta!!!
Baaa mało tego!!! Nie zadali sobie nawet trudu, żeby zmierzyć ciśnienie oleju... To już człowiek się może lekko zdenerwować, nie sądzicie?

Super to wygląda, mój lakier niestety jest już za słaby na takie atrakcje ;) Poza tym z tym zderzakiem przednim, to już mam trzeci odcień koloru :P
BTW- to Twój ten pasek pewnie niebieski? Ile Cię wyszło za całość?

Ostatnia edycja:
Tak takie zabezpieczenie naprawdę robi wrażenie nawet już po 3 miesiącach klient czasem przyjeżdża i zdaje relacje.
Pasek jest mój w sumie chyba miesiąc stał najpierw na koziołkach wstawiałem sportowe zawieszenie oraz cały układ hamulcowy a potem przyszła pora na detailing, co do kosztów to nawet nie liczyłem ale szacuje ok. 1500zł

Jeżeli da radę coś zrobić z odcieniami na moim lakierze, to zapewne się tam wybiorę, wysłałem info na maila, powłoka quartz robi wrażenie

Amortyzatory
Powrót