• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Warsztaty w Opolu i okolicach

• Autor wątku Autor wątku alfa147ss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Poproszę o namiar na dobrego i taniego lakiernika w Opolu lub niedaleko. Czeka mnie malowanie tylnej klapy i zderzaka (bez prostowania zupełnie, tylko uszkodzenie lakieru).

W kwestii warsztatów mogę polecić opolski Auto Delic, robiłem tam rozrząd i uszczelkę pod klawiaturą tanio i nie mam powodów do narzekań, przy okazji mechanik sprawdził świece i też były do wymiany. Fakt faktem na samochodach się nie znam, ale dopóki wszystko śmiga i jest punktualnie+tanio zrobione, to mi pasuje :D

Ostatnia edycja:
Ja też poszukuję dobrego i nie za drogiego lakiernika w Opolskim okolice Strzelce opolskie, ewentualnie Opole oraz ze strony śląska okolice Tarnowskich Gór oraz okolice Gliwic. Mam do malowania cały przód, klape tylnią i zderzak tył oraz poprawki na dachu oraz jednych drzwiach. Z góry dziękuje za pomoc.

Mam numer do dobrego lakiernika, tylko, że tani nie jest i może być problem z terminami, jest z okolic Opola, dokładnie z Folwarku. Jak ktoś będzie potrzebował kontaktu, to niech pisze

Robił ktoś w Opolu wymianę świeczek żarowych? Czeka mnie taka operacja, a z uwagi na trudny do nich dostęp w moim silniku zastanawiam się nad jakimś warsztatem.

Wymianę zrobili mi w AUTODELIC. Uszkodzone były 2 świeczki, więc do wymiany poszły wszystkie.
Dziś zostawiłem tam swoją Alfe 159 na wymianę sprzęgła i dwumasy, zobaczymy jak chłopakom pójdzie robota. A i rzeczywiście twoja 147 tam stała.

Ciemno niebieską :P Można i granatową.
Ja w Auto Delic robię wszystkie naprawy- ostatnio sprzęgło całe plus simerringi wału od strony skrzyni. Czytaj skrzynia w dół itd. Radzą sobie chłopaki jak najbardziej. Poprzednią Alfę też tam ,,serwisowałem''
Polecam

Tak tak polecamy a Proxim to od samego początku poleca wszystkimAlfaholikom.A kto tam nie był z Opola i okolic :)Ale daja radę na prawde.

Żeby nie było- nic z tego nie mam. Po prostu dogadałem się z Kamilą-właścicielką, że Alfy będą miały rabat zawsze, stąd polecenia.
A praca również solidna

Proxi widziałem, chociaż z daleka towje nowe tylne lampy...... wyglądają interesująco, fajny (jak to się teraz mówi ładnie) projekt :-).
PS. Co do Autodelic i ich roboty nic złego póki co nie mogę powiedzieć. Zobaczymy jak nie podejmę się samodzielnej wymiany przednich tarcz to też pojadę do nich się zorientować przynajmniej co do ceny.

Mi się też podobają ;) Ja niedługo będę wymieniał tylne tarcze, od razu założę springi niższe, bo jednak nie mogę patrzeć na Alfę z takim prześwitem ;)
Więc możliwe, że spotkamy się w serwisie- jak to Alfiarze :lol:
Nazar się ucieszy heh

Ja zakupiłem w autosklep24 zestaw TRW na przód.

- - - Updated - - -

Muszę zapytać bo nie mogę znaleźć tego wątku na forum. Gdzie jest jeszcze w Opolu jakiś wolny kanał/podjazd ? Ktoś tu kiedyś podawał jakiś namiar ale nie mogę go namierzyć.

Amortyzatory
Powrót