Wahacze firmy - FAST

Kolego jeżeli chodzi o skrzypienie to wyjmij amora zdejmij sprężynę i w miejscach styku sprężyny z poduszkami na amorze nałóż smaru. U mnie to właśnie sprężyna skrzypiała. Może dlatego że mam założone eibachy -40mm

ja mam u siebie veme i jestem zadowolony 15.000 i cisza :) cały komplet wachaczy góra, dół końcówki + łączniki stabilizatora 800zł

ja niedawno zakupiłem 2 wahacze górne TRW na przód i lewy po 1500km skrzypi bardzo głośno wszyscy sie patrzą jak jadę juz mnie to wkur..., jest na to jakiś sposób czymś psiuknąć ?

ja bym wd40 raczej nie używał gdzieś czytałem ze do gumy nie za bardzo , kup jakiś smar taki albo jakiś sylikon może w sprayu

Sory ze podpinam sie pod temat ale mam pytanie odnosnie wahaczy. Skrzypienie raz na jakis czas z przodu oznacza konczace sie wahacze?? z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam!

Niekoniecznie. Czasami wahacz skrzypi a nie ma najmniejszego luzu. Technicznie jest OK ale czasami ktoś wymiania bo skrzypienie jest irytujace.

Niekoniecznie. Czasami wahacz skrzypi a nie ma najmniejszego luzu. Technicznie jest OK ale czasami ktoś wymiania bo skrzypienie jest irytujace.

Dokladnie jest to bardzo wkur... ;/ Moze kupie jakis dobry silikon w sprayu i bede psikal.Psikac w tuleje wahaczy??

Psikanie nie wiem czy ma sens na dłuższą metę,
no chyba, że poluzujesz wahacz, wtedy owszem.
U mnie nie ma najmniejszego luzu, a skrzypią czasem przez chwilę.

Psikanie nie wiem czy ma sens na dłuższą metę,
no chyba, że poluzujesz wahacz, wtedy owszem.
U mnie nie ma najmniejszego luzu, a skrzypią czasem przez chwilę.

Aha poluzowac go i dopiero go popsikac tak?? narazie nie mam funduszy zeby robic wahacze wiec cos musze wymyslec;/

bardzo się cieszę, że powstał właśnie taki wątek... Ostatnio dostałem propozycję uczestnictwa w programie testowania wahaczy firmy Fast - jeszcze ich nie testuje ale chętnie poczytam co i jak... :)

Biorąc pod uwagę konstrukcję wahacza psikanie na tuleje z zewnątrz nie ma sensu. Logiczne było by wyciśnięcie tulei przesmarowanie i ponowne wciśnięcie.
Nigdy tego nie robiłem więc to czysta teoria.

U mnie po założeniu fasta zwiększył się kąt pochylenia kół, wiec niestety wtopa ... nie chciało mi się ich demontować i tak już zostały :/ ciekawe czy gdybym założył górne fasta to koła by się wyprostowały... :crazy_pilot:

wydaje mi sie że tak :) zamienniki uśredniają często pewne parametry danego elementu. Gołym okiem tego nie widać ale jak masz góre ori a dół fast to juz mogło sie cos przesunąć. Jak dasz górę fasta i dół fasta to powinno się wyrównać :)

Witam! Nie tak dawno u mnie też skrzypiało jak stary tapczan! Bardzo długo lokalizowałem ten potwornie irytujący problem,okazało się że winne są tulejki górnych wahaczy! Podczas wymiany nasmarowałem bardzo grubo i porządnie te tulejki smarem miedziowanym w sprayu, radzę to wszystkim zrobić bo już kilka razy na forum było tak,że zostały wymienione,a efekt praktycznie bez zmian! Teraz mam ciszę i wszystko aż miłe!

ja teraz dałem nowe dolne fasta a gorne trw a drązki, łaczniki i koncowki teknorota i nic nie jest pochylone, normalnie prosto..

Amortyzatory
Powrót