• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] Wahacz przód

Przemo1903

Nowy
Auto
145 1,6TS
W mojej alfie mam do wymiany prawy przedni wahacz. Macie jakieś sprawdzone firmy, które polecacie?

Najlepiej wymienić jedną i drugą stronę, moim zdaniem firma akurat przy tych wahaczach specjalnie nie ma znaczenia cena około 100 zł za sztukę i pamietaj po wymianie ustawic zbieżność i ostateczne dokręcanie wahacza do nadwozia powinno sie robić gdy auto stoi na kołach

Za 100 zł kupisz firmy Birth, ja mam takie nie narzekam, możesz kupić też TRW ale cena będzie ponad 2 razy wyższa. Poszukaj był temat o wahaczach i firmach produkujących je.

Mam zamiar wsadzić firmy FASt takie polecają mi w serwisie u Żyły w Świątnikach

Ja mam wachacze oryginalne z ASO, 282 zł za sztukę-jest cicho i przyjemnie się jeździ. Polecam przy okazji wymienić też łączniki stabilizatora.

Michał

Witam
Ja kupiłem Lemfordery podobno wytrzymałość taka jak TRW
Pojeździmy zobaczymy
Pozdrawiam

Vema jest dosyć tania i polecana mi przez znajomych.

A musisz wymieniac ?

nie lepiej tylko Tuleje wymienic :P

Dołączę się do tematu.. mam jedno pytanie... muszę wymienić prawy sworzeń wahacza, czy przy okazji muszę wymienić wahacz?

Sworzeń jest niewymienny, trzeba założyć nowy wahacz.

Tak, sworzeń jest zitegrowany z wahaczem i jest niewymienny, dlatego trzeba wymienić cały wahacz.

Witam, ponownie!

Dzisiaj chcę kupić prawy wahacz do Alfa Romoe 145 1.9 JTD , rok: 1999.

Mam do wyboru dwie firmy:

1) RTS
2) Teknorot
3) KAGER

Której firmie zaufać? :) co polecacie? jakie są Wasze uwagi? :) z góry bardzo dziękuję! :)

Ostatnia edycja:
Który byś nie kupił i tak długo nie pojeżdzisz.Ja przez 130 tyś przetestowałem MOOG,FEBI i VEMA .Po 20 tyś MOOG padaka VEMA po roku już dawała wyrażne sygnały że silentbloki to przeszłość.Febi były najwytrzymalsze ale już nie ma ich na allegro.Generalnie w 145jtd (ciężki przód) wahacze kończą żywot dosyć szybko ( w Warszawie szczególnie) a prawy najszybciej.Nie pamiętam jakie drogi macie w Lublinie bo dawno nie byłem, ale jak słabe to daj sobie spokój z wywalaniem kasy i kup BIRTh-a za 100 sztuka.Lepiej dołóż do końcówek drążków ( bo te w 145JTD lubią też szybko się kończyć ,max 70 tyś ) i łączników stabilizatora.Pozdr.Piter

Ps.MAsz pytania co i jak z naszymi 145/146 JTD pisz, parę dobrych lat już jeżdze to chętnie podpowiem.

Który byś nie kupił i tak długo nie pojeżdzisz.Ja przez 130 tyś przetestowałem MOOG,FEBI i VEMA .Po 20 tyś MOOG padaka VEMA po roku już dawała wyrażne sygnały że silentbloki to przeszłość.Febi były najwytrzymalsze ale już nie ma ich na allegro.Generalnie w 145jtd (ciężki przód) wahacze kończą żywot dosyć szybko ( w Warszawie szczególnie) a prawy najszybciej.Nie pamiętam jakie drogi macie w Lublinie bo dawno nie byłem, ale jak słabe to daj sobie spokój z wywalaniem kasy i kup BIRTh-a za 100 sztuka.Lepiej dołóż do końcówek drążków ( bo te w 145JTD lubią też szybko się kończyć ,max 70 tyś ) i łączników stabilizatora.Pozdr.Piterc

Ps.MAsz pytania co i jak z naszymi 145/146 JTD pisz, parę dobrych lat już jeżdze to chętnie podpowiem.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, fajnie, że są tacy ludzi jak Ty, którzy chcą pomóc i pomagają :) jutro jadę po wahacz i jutro też zamontuję :) raczej kupię firmy RTS, bo Birth'a nie ma w sprzedaży.. jutro się dowiem może akurat :) ale 120 zł za wahacz firmy RTS to myślę, ze cena nie jest wysoka :) dodam jeszcze, że mam swoją Bellę obniżoną i to dużo także nacisk jest jeszcze większy.. acha nie jestem z Lublina, tylko z Lubina (woj. dolnośląskie), pozdrawiam :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót